QUOTE(IngridaB @ 2009 08 24, 21:02)
Nerandu temos apie dumplainius.Panašūs į pomidorus kažkuo.

Gal kas ką žinote kur panaudoti žemuoginius dumplainius?Ar tik su pomidorais konservuoti?
Turiu apie dumplainius tik tokius receptukus, bet pati negaminau...
Marinuoti dumplainiai
Nuo vaisių nuimame taureles, nuplauname ir sudedame į stiklainius. Į litro talpos stiklainį dedame 4 gvazdikėlius, 2-3 pipirus, 1-2 lauro lapelius ir užpilame karštu marinatu.
Marinatui pagaminti imame 1 l vandens, 2 valgomuosius šaukštus acto, 100 g cukraus, 1 valgomąjį šaukštą druskos.
Užpylę karštu marinatu, stiklainius uždengiame dangteliais ir 10 min. pasterizuojame. Paskui stiklainius hermetiškai uždarome ir atvėsiname.
Rauginti dumplainiai
Nuimame nuo vaisių taureles, nuplauname, sudedame į indą (molinį ar emaliuotą) ir užpilame pagamintu skysčiu. Tam imamas litras vandens, 15-20 g druskos, 20-25 g cukraus. Indo viršų uždengiame, lengvai prispaudžiant. Indas paliekamas kambario temperatūroje 2 dienas, vėliau išnešamas į šaltą rūsį. Po mėnesio dumplainių vaisius galima vartoti.