Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Godula @ 2008 08 18, 22:14)
turi kecupo labai gera recepta, gavau is super geros seimininkes, ir net ragavau, liuks:

KECUPAS

3kg pomidoru
10 galvuciu svogunu
2 stiklines cukraus
1 stikline acto 9%
5 sauktai druskos (nubraukti)
2 arbatiniai sauksteliai pipiru
1 arbatinis saukstelis cinamono
10 vienetu gvazdikeliu

produktai sumalami, viskas sudedama ir virinama 1 val laiko. galima ant pacio galo ideti krakmolo kad gautusi tirstesne mase , manau 1-2 saukstus. saip ragavau be krakmolo liuks tik skystas!!!!!

Pagaminau... Kol kas karstas, bet skonis liuks thumbup.gif
Aciu uz receptuka 4u.gif
Atsakyti
Panos, kurios darėt pagal Godulos receptą-ar tikrai tiek ilgai (net 1 val) reikia virinti tą kečupą?
Atsakyti
Vakar viriau pagal Godulos receptą, mano skoniui druskos galėtų būti mažiau. Svogūno galvutės buvo nemažos, gavosi aštru. Ačiū už receptąsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(IrmaAmbr @ 2008 08 21, 11:14)
laba diena,
labai noreciau pagaminti ziemai pomidorus su zelatina .
Gal kas zinote koki recepta? 4u.gif

Pomidorai su zalatinu:

Pomidorus supjaustyti skiltelemis , svogunus supjaustyti ziedais ir nuplikyti verdanciu vandeniu, kad skonis butu svelnesnis ir sluoksniais sudeti i stiklainius.

Marinatas- 1 ltr.vandens
1 valg. saukstas druskos
3 valg.saukstai cukraus 3-4 vald. saukstai acto
lauro lapai, kvep. pipirai
3 valg. saukstai zalatino ( isbrinkinti 1 stikl. virintame saltame vandenyje)
Isvirti marinata, supilti isbrinkinta zelatina ir juo uzpilti pomidorus ir svogunus.Tada stiklainius sudeti i puoda su vandeniu ir kaitinti 10-15 min. nuo vandens uzvirimo. Tada uzdaryti dengteliu, apvarsti palaikyti kambaryje kol atves, o po to sudeti i saldytuva kad sustingtu zalatinas, saldytuve laikau beveik para, o po to i rusi.
As pagal si recepta marinuoju eile metu ir visada gaunasi super smile.gif
Papildyta:
QUOTE(policija @ 2008 08 25, 15:13)
Pomidorai su zalatinu:

Pomidorus supjaustyti skiltelemis , svogunus supjaustyti ziedais ir nuplikyti verdanciu vandeniu, kad skonis butu svelnesnis ir sluoksniais sudeti i stiklainius.

Marinatas- 1 ltr.vandens
1 valg. saukstas druskos
3 valg.saukstai cukraus 3-4 vald. saukstai acto
lauro lapai, kvep. pipirai
3 valg. saukstai zalatino ( isbrinkinti 1 stikl. virintame saltame vandenyje)
Isvirti marinata, supilti isbrinkinta zelatina ir juo uzpilti pomidorus ir svogunus.Tada stiklainius sudeti i puoda su vandeniu ir kaitinti 10-15 min. nuo vandens uzvirimo. Tada uzdaryti dengteliu, apvarsti palaikyti kambaryje kol atves, o po to sudeti i saldytuva kad sustingtu zalatinas, saldytuve laikau beveik para, o po to i rusi.
As pagal si recepta marinuoju eile metu ir visada gaunasi super smile.gif


Iseiga 3 litrai
Atsakyti
QUOTE(Ret @ 2008 08 25, 13:41)
Vakar viriau pagal Godulos receptą,

Ar tikrai ir virei 1 valandą? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2008 08 25, 14:18)
Ar tikrai ir virei 1 valandą?  unsure.gif

Val viriau... Juk nereik palei juos stovet-uzvire ir konkuliuoja sau- retkarčiais pamaišant ax.gif
Vakar dariau grynai pagal jos receptą, o šiandien dariau aštresniu- daugiau svogūno įdėjau ir čili pipiriuko... Niam niam gavos
Atsakyti
o kaip verdat? tiesiog ta mase? ar dar ir vandens ipilat?
Atsakyti
QUOTE(ingutis @ 2008 08 25, 17:21)
o kaip verdat? tiesiog ta mase? ar dar ir vandens ipilat?

Tiesiog
Atsakyti
Gal kas rauginate zalius pomidorus?
Kazkada kazkur ragavau ir visai patiko.
Gal galite receptuka imesti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(klaida @ 2008 08 25, 20:41)
Gal kas rauginate zalius pomidorus?
Kazkada kazkur ragavau ir visai patiko.
Gal galite receptuka imesti  4u.gif

cia gal kibire reiktu rauginti ,sluoksnis pomidoru ,sluoksnis visu zoliu.o druska ,kad gerai jaustusi,ir paslegti
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 25, 20:44)
cia gal kibire reiktu rauginti ,sluoksnis pomidoru ,sluoksnis visu zoliu.o druska ,kad gerai jaustusi,ir paslegti

Del zoliu tai aisku. Tai gal tokiu pat principu kaip agurkus g.gif Kiek tos druskos deti ant 1 litro vandens g.gif
Atsakyti
reikia ragauti, kad as tiksliai nezinau bet ja istirpint ir paragauti ,manau turi jaustis,nes jei bus oer daug ,tai uzsikonservuos ir nerugs,
Atsakyti