QUOTE(vi_ @ 2012 08 07, 12:49)
Pagrinde vykdžiau gėlyno takelių ir pakraščių įakmeninimo darbus. Būsimajame akmenų sode įtupdžiau 1 eksponatą (akmenį), paruošiau sodinimui vietą 1 smilgai, kurią tikiuosi išsirinkti, gauti ir pasodinti dar šiais metais. Gėlyno parteryje sėdinčios saulakio kompanijos (ežiuolės, pusjuodžio astro, heucherų ir t.t.) šiais metais dar neliesiu - lai žydi kol žydisi, o kitais metais iškeliaus kitur, palikdami savo vietas smilgom (beje, bordinės heucheros ūmai prarado savo nepriekaištingą bordavumą - įgavo kiek žalumo; matyt, saulė jas jau visai užkniso...). Galų gale, reikia palikti nors kiek smagaus gėliasodžio, bent virtualaus, žiemai gi, nes kitaip nuo abstinencijos priepuolių pati pakeisiu spalvą...

Kas dėl jūsų gėlyndarbių, tai tas gėlynas, kur prie tvoros, nėra tas gėlynas, katras matysis iš terasos? Bus dar vienas palei nosį, t.y. terasą, kurios dar nėra? Jei taip, tai dėl terasos statybos gali visaip kliūti gėlynui - tai įkris kas nors, tai įlips ar kibirą cemento įpils. Gal per anksti dar lupti velėnas?
Beje, mano minėtoji "vyskupo kepurė" (Bishopsweed) Ammi majus vadinasi. Kaip jums tokio stiliaus gėlės? Gaila, kad gryna saulė jai netinka...
man taip nelabai išeina, palanuot žiemą, man pats gazas dabar

, matau kaip augalai atrodo, kiek užima ploto, su kuo kompaniją gražią sudaro, kai pradedu sodint, tada viskas ir užverda, tada vietoje susikraunu vazonus :)ir dėlioju,dėlioju. manau su kiekvienais praktikos metais ateis ir ''matymas'', kai galėsiu jau ir peržiem planuotis ir ant popieriaus, bet kol kas gaunasi improvizacijos
manosios alūnės taip pat žalumo įgavo, ir ta pavasarinė karamelinė ar marmeladinė taip pat .
tas gėlynas, kur prie tvoros, ir lieka pagrindiniu žiūrėjimui iš namų ir terasos. o planuojami gaunasi žiūrėjimui iš tos vietos, kur dabar yra ta raudonoji ežiuolė. kadangi planuoju kitąmet pagrindinį gėlyną koreguot, ''patempt'' arčiau terasos, nes reikia patogaus praėjimo gyvatvorės priežiūrai, ežiuolių siaurasis galas pasinaikins, planuoju tenai padaryt pasisedejimo vietele, ir atkartot hortenzijos ir keliu daugiamečių kompaniją, tai va nuo tos vietos ir gaunasi kad žiūri kur veda takelis, įrėmintas augalynais. o veda į kitą kiemelį, tokį labiau laukinį, kur norėčiau pušų, erškėčių, visokių smilgų...gal ir akmuo koks pavienis gali tenai atsirast. reiks padaryt planuką ir įmest į albumą, kad būtų aiškiau, kokia ta mano vizija.
vyskupo kepurės

stiliaus gėlės man labai

, o gal matėt kur įsigyt???