Jot.ka, vi_ , ačiū
QUOTE(vi_ @ 2012 10 04, 12:00)
šabakštyno ten neradau
Ši riba labai jau subjektyvi, kas vienam (arba vienoj vietoj) tvarka, kitoj situacijoj jau šabakštynas

standartiniam mūsiškų priemiesčių kontekste, mano bardakas jau kaip reikiant, nors kitiems gali kai kas pasirodyti bereikalingai iščiustyta. Taip ir valkiojuosi paribiais - nei baltasis, nei raudonasis
QUOTE(vi_ @ 2012 10 04, 12:00)
kas gi ten per erikas ir smilgas šliaužioja?
Japoninis sausmedis (
Lonicera japonica aureoreticulata), labai sukalbamas padarėlis, toks savo vietoj, be pretenzijų į dideles teritorijas.
QUOTE(mumrikas @ 2012 10 04, 14:13)
Po žiemos, anksti pavasarį ji per kokius tris cm pakyla į viršų, bet kol neišdžiuvusi žemė ypatingai lengvai sulenda paspaudus koja - prabėgu per dešimt minučių viską ratu ir vėl juosta tokiame gylyje kaip suplanuota jai būt
QUOTE(vobla @ 2012 10 04, 14:22)
aha, jau kazkada rasete. labai nusistebejau. nes pas mane ji po ziemos neislenda. gal cia nuo dirvozemio priklauso? vienaip ji elgiasi dregnam molyne, kitaip- ten kur sausas smeliukas- nera kam iskilnot
Vat vat, pas mane plytinis molis, tai po žiemos ne pora centimetrų, bet pusė juostos lauke

, o sukišti atgal ne taip puikiai gaunasi, dar ir lūžinėja zaraza žiemos šalčių pagavusi.
QUOTE(mumrikas @ 2012 10 04, 14:13)
kai kraštas ne "aštrus"ir aiškiai išreikštas, o "purus", ant jo užkritę pirmo fono augalai (aštrus gražus kraštas dar turi būt ir gražiai nuravėtas, nes tokiame ryškiame juodžemyje kiekvienas žoliokas bado akis).

šitas variantas pats pačiausias

Gal turit kokių pasidalinimų patirtimi apie pasiteisinusius, gerai užkrintančius apvado augaliukus?
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 10 04, 14:36)
Gal dar pavyks kitą savaitę turguj pasigaut, paklausiu
O Vilma dar būna turguj? Gal žinot kada galima tikėtis užtikti

? Praeitą savaitę buvau užklydusi, tai neradau, pagalvojau, kad jau susirinko mantą žiemojimui.