Įkraunama...
Įkraunama...

Dėmesio!Paauglių tėvams.

Į namus paskambino iš nepinamečių reikalų inspektorius ,kad mano sūnus po pamokų gįždamas į namus sumušė vaiką ir sudaužė jo mobilų telefoną.Norint , kad nekeltų baudžiamosios bylos reikia atlyginti 350 lt nuostuolius skubiai.Žinojo mano sūnaus vardą ir pavardę , bet deja tuo laiku sūnus sėdėjo pamokose ir mokytoja sakė ,kad niekur nebuvo išėjęs, nes mokosi antroje pamainoje. Mane ištiko šokas , labai pasimečiau , bet susiekiau su policija ir pasakė , tai paprasčiausi telefoniniai sukčiai, tik iškur turėjo informaciją apie mano vaiką ir namų telefoną?Atsipirkau išgąsčiu, tad perspėju mamas.
Būkit budrios!!!!
Atsakyti
man buvo taip pat, tik mano dukra tuo metu buvo namuose.
Atsakyti
QUOTE(Esambo @ 2006 04 28, 13:43)
..paprasčiausi  telefoniniai sukčiai, tik iškur turėjo informaciją apie mano vaiką ir namų telefoną?Atsipirkau išgąsčiu, tad perspėju mamas.
Būkit budrios!!!!

Iš kur? Na gal seną nuolatinį , voką ar paprasčiausiai sasiuvinį kur išmetė, daug čia reikia. O telefonui sužinoti net telefonų knygos nereikia - kam internetas, įvedi pavardę ir gauni visus įmanomus variantus. O gal vaikai internete chatindami savo duomenis kam davė, galvodami, kad su kokiu bendraamžiu bendrauja? Pasiskaičiau pas amerikonkas (skyrelyje mamos užsienyje) apie sukčius ir apsigynimą nuo jų - jos viską, kur pavardė ir kiti duomenys surašyti, prieš išmesdamos į šiukšlių konteinerį per aktų naikintuvą praleidžia.
Atsakyti
Pasibaisėjau blink.gif
Savo duomenys reikia labai saugoti g.gif
Atsakyti
Siaubas kazkoks,nezinojau kad jau ir taip pradejo sukciauti,aciu kad perspejot,dabar zinosiu.Nes negali zinoti,toki skambuti juk galim bet kuri gaut.
Atsakyti
Na aš pati dar paauglė, bet mano klasiokei buvo panašiai nutikę... g.gif Jai baisiai skaudėjo pilvą ir per pertrauką nusprendė paskambinti mamai, kadangiseselės nebuvo. Mama sakė eiti namo. Jai pasidarė geriau ir ji pasiliko pamokose, o kadangi mama darbe tai ir nebeskambino ir netrugdė. Per pamoką atėjo pavaduotoja ir ją išsivedė. paskui ji man papasakojo kas buvo... blink.gif Pasirodo paskui po jos skambučio praėjus 10 min. jos mamai paskambino iš policijos ir pasakė, kad ji pateko į avariją. Po to paskambino kažkas jos numeriu, nors telefonas buvo pas ją, ir išjungtas ir pasakė, kažką panašaus į: gelbėk mama pakliuvau į bėdą, padėk. Paskui vėl paskambino policija ir pasakė, kad ištikrųjų jos dukra sumušė mergaitę ir sudaužė jos telefoną, o mama pažadėjo nesikreipti į teismą jei atlygins žalą sąskaitų papildymais telefonui. Jos mama iškart suprato, kad čia sukčiai ir paskambino policijai. Ši sakė, kad padės sugauti sukčius ir liepė padaryti ką jie prašė. Ji nupirko tuos papildymus ir paskambino policijai, kad gautų nurodymus, ką daryti toliau. Atsiliepęs policininkas sakė apie tai nieko nežinąs ir paskutiniu metu nepriėmęs jokių skambučių. Tada jos nusprendė, kad net policija kartais pasitikėti negalima... unsure.gif verysad.gif O kitą dieną grįžus namo po pamokų mano klasiokė rado sugadintą durų spyną, o kadangi turėjo meistrą kaimyną jis sakė , kad tas kas taip padarė jei būtų norėjęs būtų išspyręs duris... blink.gif blush2.gif huh.gif
Atsakyti
Vaje vaje...Nors as dar irgi nepilnamete,butinai parodysiu sia tema mamai,kad zinotu,jeigu kada nors taip jai nutiks,kad cia sukciai,o ne kazkas svarbaus... blink.gif
Atsakyti
Vyro vardu registruoti keturi mūsų telefonai (taip pat ir sūnaus). Gal prieš dvi savaites sūnus parodo man žinutę, atsiųstą į jo telefoną: "Mama, aš pakliuvau į bėdą, paskambink šiuo telefono Nr.". Mes niekam neskambinom, tačiau buvo labai keista.
Atsakyti
ŠAUNUOLĖS kad perspėjot,juk tai gali pasitaikyti daug kam.AČIŪ thumbup.gif
Atsakyti
na siaip ziaurus atvejis, nors man dar neteko susidurt, tik kai apgauna kad telefona laimejau, jau tada pamaciau kaip tai daroma, nes tycia vaidinau susidomejusia, sakiau kad eisiu pirkt tai visko issiklausinejau, o po to zinoma per paskutini skambuti pasiunciau toli ir jokio papildymo nepirkau, nes normalus zmones ateitu i rankas pasiimt pinigu o ne per telefono saskaita ax.gif
Atsakyti
Ar skaitėte spaudoj, kad jau dabar vaikams į namus skambina ir sako , kd tėvai pateko į bėdą ir liepia visus pinigus iš namų surinkt ir ,,policininkui,, atiduoti, kad išgelbėt juos būtų galima.Perspėkit vaikus blink.gif
Atsakyti
Beje apsimeta ir pagrobėjais, namuose esantiems vaikams liepia sunesti pinigus ir brangius daiktus, kad tėvams nieko nedarytų ir juos paleistų. Perspėkit vaikus, kad prieš duodant ką nors tėvams skambintų.
Atsakyti