Mano tai sūriai buvo pakabinti tada, kai jie supeliję buvo- jie prie nieko nesilietė, o buvo pakabinti ant karties, ir supelijo jų vidus, o ne paviršius

, taigi vartymas čia nebūtų padėjęs- gal buvau perdidelius padarius, gal per trumpai virus- bet tai buvo vienas iš pirmųjų kartų- paskui jau džiovindavau orkaitėje, ir viskas normaliai būdavo. Dar gal dėl to, kad aš žiauriai nemėgstu visko, kas persaldu, tai matyt cukraus pamažinus buvau- o cukrus juk standumą ir tą želinį paviršių duoda, karamelizuojasi... ir žinoma yra stiprus konservantas...tai gal ir supelijo, kai pamažinau.. O man kai daug to cukraus sūryje, tai vis atrodo, kad nesijaučia jokio skonio, išskyrus cukraus, tai ir neina tie sūriai kažkaip- tai dabar vis suku galvą, kaip čia padarius be cukraus, ir aromatingą, kokio originalaus skonio, kurio neužgožtų cukrus. Bandysiu apelsinų žieveles dėti, morkas dar kokias, daug riešutų, gal padės...
Seniau dėdavau ir kavos, ir prieskonių visokių, netgi šokolado- bet man kaip saldu, taip sadu, ir skoniui trūksta originalumo, subtilumo, nes tas saldžiai saldrūgštis skonis man toks kažkoks besielis ir pilkas, nelenda man kažkaip..
Galvoju, gal kokį mandrą prieskonį pavartoti

Tokį nenuvalkiotą..

Gal koks kardamonas tiktų, gal pabandyti su paprika, ar čili pipirais, kaip kažkas minėjo, jog egzotiškas skonis būna...