Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

Na dėl kambario pertvarkymo suprantu. Mėgsta dauguma mūsiškių seną tvarką.

Bet šiaip daiktų svaidyt saviškiui neleidžiu blush2.gif Jei negražiai elgiasi prie stalo, paprašau,kad eitų šalin...
Jei viską nurašyčiau sutrikimui, tai jau namie vietos tėvam nebebūtų lotuliukas.gif
Nors kartais labai sunku būna, pvz. esam su vaikais, o maniškis ima nesidalint žaislais, stumdytis... Tada rėkiantį nešu lauk, o jis kartoja :aš būsiu geras, aš daugiau taip nedarysiu". Ir vaiko gaila, ir žinau, kad jei nusileisiu bus blogai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 20 rugpjūčio 2012 - 12:25
QUOTE(Žvėriukė @ 2012 08 20, 11:49)
Man tai toks vaizdas, kad maniskiui patinka tas jausmas but su pilna slapimo pusle  g.gif Nu kam tiek laukt iki paskutiniuju  doh.gif Net pries kazkur iseinant baisingai sunku prikalbint, kad eitu i WC....vos ne su asarom sad.gif

Mano neina i tualeta,nes visur yra tie ventiliatoriai. Man jie tai netrukdo,o Noju erzina. Kitur neina,kai uzia dziovintuvai. Tualete visada rankom dengia ausis,nors ir buna tylu, nera nei dziovintuvu nei ventiliatoriu. Del tos baimes ir avariju patiriam doh.gif Gal ir taviski kas nors gasdina,gali buti garsai,kvapai ir t.t... Tikiuosi,kad mus gelbes tie ausinukai thumbup.gif
Atsakyti
Vilnietes, as 4 val tikrai negaliu, nes kolkas, kol vasara, sedziu viena su dviem maziais be auklytes. Galeciau tik nuo mazdaug 18 val. Bet siaip, zinoma, galima apsieit ir be manes, galbut tada man kita karta pavyks sudalyvauti.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 08 20, 12:23)
Na dėl kambario pertvarkymo suprantu. Mėgsta dauguma mūsiškių seną tvarką.

Bet šiaip daiktų svaidyt saviškiui neleidžiu  blush2.gif  Jei negražiai elgiasi prie stalo, paprašau,kad eitų šalin...
Jei viską nurašyčiau sutrikimui, tai jau namie vietos tėvam nebebūtų  lotuliukas.gif
Nors kartais labai sunku būna, pvz. esam su vaikais, o maniškis ima nesidalint žaislais, stumdytis... Tada rėkiantį nešu lauk, o jis kartoja  :aš būsiu geras, aš daugiau taip nedarysiu". Ir vaiko gaila, ir žinau, kad jei nusileisiu bus blogai. 

Jei S isvedamas man taip sakytu...Jis tik dar labiau klykia ir sako,kad gerai,bus dabar vienas ir bus piktas.Tada isterikuoja dar labiau ir niekada nenusileidzia.Nei karto nera pasakes''daugiau taip nedarysiu''.metyti neleidziu ir as,bet dar nei karto nera paklauses.nei graziuoju,nei grieztuoju,nei isnesti zaislai ar daiktai jo nenuramina ir niekaip manes neklauso,tik dar labiau i pykcio priepolius puola.Zinau,kad nusileisti jokiais budais negalima ir reikes daug laiko,kad ismoktu klausyti.Kol kas nepavyksta.As zinoma,kad nenurasau visko ,kad atseit jis kitoks,bet salia to,dar yra nuo ankstyvo amziaus uzsispyres kaip reta.kai buvo dvieju metuku,tai bandeme i kampa statyt,tai va tik atbulai viskas gavosi.Tik kazko susinervindavo,tai is karto pats atsistodavo i kampa ir rekdavo.Ir taip uzsivedes stovedavo labai labai ilgai,dar vis stipriau klykdamas,garsiau ir garsiau...tik apkabinimai padedavo nuraminti ir isvest is to kampo.Paskui ,niekada nebestaciau.O kokias bausmes galima taikyti,kai neklauso visiskai?Graziuoju ikalbinejamam neveikia,grieztai sakau,dar labiau saukia...
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 08 20, 16:30)
Vilnietes, as 4 val tikrai negaliu, nes kolkas, kol vasara, sedziu viena su dviem maziais be auklytes. Galeciau tik nuo mazdaug 18 val. Bet siaip, zinoma, galima apsieit ir be manes, galbut tada man kita karta pavyks sudalyvauti.

Bet kaip būtų smagu, kad galėtumėt:) Gal su mažiais?
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2012 08 20, 16:41)
Jei S isvedamas man taip sakytu...Jis tik dar labiau klykia ir sako,kad gerai,bus dabar vienas ir bus piktas.Tada isterikuoja dar labiau ir niekada nenusileidzia.Nei karto nera pasakes''daugiau taip nedarysiu''.metyti neleidziu ir as,bet dar nei karto nera paklauses.nei graziuoju,nei grieztuoju,nei isnesti zaislai ar daiktai jo nenuramina ir niekaip manes neklauso,tik dar labiau i pykcio priepolius puola.Zinau,kad nusileisti jokiais budais negalima ir reikes daug laiko,kad ismoktu klausyti.Kol kas nepavyksta.As zinoma,kad nenurasau visko ,kad atseit jis kitoks,bet salia to,dar yra nuo ankstyvo amziaus uzsispyres kaip reta.kai buvo dvieju metuku,tai bandeme i kampa statyt,tai va tik atbulai viskas gavosi.Tik kazko susinervindavo,tai is karto pats atsistodavo i kampa ir rekdavo.Ir taip uzsivedes stovedavo labai labai ilgai,dar vis stipriau klykdamas,garsiau ir garsiau...tik apkabinimai padedavo nuraminti ir isvest is to kampo.Paskui ,niekada nebestaciau.O kokias bausmes galima taikyti,kai neklauso visiskai?Graziuoju ikalbinejamam neveikia,grieztai sakau,dar labiau saukia...

Bet, jus pati ka tik parasete, kad apkabinimai nuramindavo, tai gal bausmiu taktika bandykit keisti pozityvumu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 08 20, 15:30)

Jei vakare, tai galim kazkur neutralioj aplinkoj gal susitikt g.gif Nes vakare mano seimyna renkas, tai tektu miegamajam tupet vyrui , nes pas mus yra bendras gyvenamais kambaris su virtuve kartu.
Atsakyti
ketvirtadieni mums geriau net nuo 15 butu, tiesiai is logopedes atvaziuotume, iki 16 nezinociau kur dingt su dviem vaikais ax.gif
o nenorit sestadieni pvz? man sis laisvas kaip tik biggrin.gif galeciau be vaiku, bet kur, ar tos kur is vrc namo vaziuoja? ax.gif
Atsakyti
[quote=Ice,2012 08 20, 12:14]
Aš noriu - tik galvoju, ar iki padoraus laiko baigsiu darbus, kad spėčiau atvažiuoti...
[/quote]

Tai sakyk laiką, kada geriausia 4u.gif
[/quote]

Aš trečiadienį prisijungčiau, nutarkit kur ir kada jums patogiau. Tik būtų gerai, kad kavinė būtų pasiekiama visuomeniniu transportu, nes aš ne ratuota, o šiaip - viskas tinka mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš irgi norėčiau sudalyvauti ax.gif . Dėl laiko tai bandyčiau prisiderinti prie kitų.
Su tualetu mes bėdų neturim, na nebent naktį avarija atsitinka, tačiau vaikinas kelnes nusimauna vidury kambario ir nuogas bėga į WC. Namuose dar kaip ir nieko, maunam atgal, nuvedam į tualetą ir vėl nusimauna, bet kai bus darželyje...
Darželio bijau kaip nežinau ko, jei pradžioje džiaugiausi visų geranoriškumu, tai jis kažkaip išgaravo, nors tiksliai nesupratau kodėl staiga pradėjo trukdyti direktorei, nors auklėtojų kasdiena klausiau, kaip sekasi, man visada atsakydavo, kad gerai, o direktorė pripasakojo, kaip sunku su juo, kad trukdo ugdymui kitų vaikų, kad stumdosi ir panašiai, nors dėl pastūmimo paminėjo tik vieną kartą ir nepasakė, kaip tai įvyko. Stipriai pasikeitė mano Jokūbas, visą vasarą su juo dirbo ABA terapeutė, daug daugiau supranta, paklūsta, gana dažnai pati savo vaiku neatsistebiu, kad ir šiandien parduotuvėj, net paėmus ir įdėjus ledus į vežimėlį, kai jis juos paėmė, pasakiau, kad padėtų atgal ir tik kai teta paskaitys, sumokėsim ir bus mūsų, nebuvo jokio prieštaravimo bigsmile.gif . Aišku, kartais tenka dantis sukandus kantriai aiškinti, kad šiandien nesisupsim ir rėkiantį nusinešti tolyn, arba pusvalandį laukti kol nurims laiptinėje, atsikels nuo grindų ir pats užlips namo, bet kartais pareinu labai laiminga, nes viskas praėjo puikiai smile.gif kad ir einant pas logopedę, praeinant pro bandelių parduotuvę jis sąžiningai pasuka į ją, pasakius, kad dabar einam pas tetą, kuri kalbėt mokina, o paskui ateisim bandelių, jis pakeičia kryptį ir ramiai eina į polikliniką. Aišku grįžtant užeinam bandelių smile.gif .
Turim dar vieną bėdą, tai užmigimą vakarais, nors migdom nuo pusės 10, užmiega tik apie 11, keliasi anksti, apie 6, pietų miega apie valandą. Aišku, tai jau nuostabu, kad nebūna klykimų po dvi tris valandas naktį. Tikiuosi, kad kai pradės eiti į darželį, kaip nors susitvarkys. Nors palyginus su tuo, kas buvo, tai dabar yra tikrai gana gerai. Nors būna etapų, kai nuolat viskuo nepatenkintas, rėkia, neina perkalbėti, tuo metu atrodo, kad nervai nelaiko, baisu į gatvę išeiti, bet einam... grįžus paverkiu... Paskui tas etapas praeina ir vėl gana neblogai.
Mėnesio pradžioje buvo labai sunkus etapas (klykė pirmai progai pasitaikius, jei kas nebūdavo pagal jį), o turėjom krikštyti dukterėčią (mes krikšto tėvai). Bijojau, ką reikės daryti su juo bažnyčioj, nes palikt nėra kam, jei pradės bėgt iš bažnyčios ar klykti,arba džiaugtis esančiu aidu doh.gif . Apginklavau dukrą saldainiais, prisakiau, kad duotų jam ir tegu valgo, na o jei bus visai blogai, pati išvesiu į lauką. Vos atvažiavus vaikis tekinas nulėkė į bažnyčią ir tiesiu taikymu į sakyklą. Aš neleisti, jis pykti, nuvedžiau šalin. Aš aiškinu, kad ten lipti negalima, o jis veržte veržiasi (laiptai jam didelis džiaugsmas). Atėjo kunigas ir leido, tad visa krikštynų ceremonija buvo tikrai puiki, jis viską stebėjo iš viršaus tai užlipdamas tai nulipdamas. Kunigas juokavo, kad jau turi pamainą, o aš vis džiaugiausi, kaip viskas puikiai susiklostė.
Labai jau išsiplėčiau, bet norėjau pasidžiaugti blush2.gif . Ir labai linkiu, kad ir jums kuo dažniau tektų su palengvėjimu atsikvėpti ir pasidžiaugti pasiekimais 4u.gif
Atsakyti
Su maziais tikrai neplanuoju dalyvauti. smile.gif O siaip sestadienis ir man butu idealu.. Kitu atveju tinka tik darbo dienu vakarai, o meeto vieta man nesvarbi. smile.gif

Dziugu skaityt giedre77 ir kitu geruosius pasiekimus. Mes su miegu niekada jokiu bedu neturejom, bet va to paklusnumo daugiau tikrai noretusi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2012 08 20, 16:02)
Bet, jus pati ka tik parasete, kad apkabinimai nuramindavo, tai gal bausmiu taktika bandykit keisti pozityvumu  mirksiukas.gif

Labai retai baru.Dazniausiai graziai prasau,aiskinu.Bet jis ''negirdi''.Turiu omenyje,kai jau visiskai rekti,kratytis,tampytis pradeda,tai apkabinu,dazniausiai nurimsta po kokiu 10min.,bet ne visada. Bet turbut butu neteisinga,jei del kiekvieno jo saukimo,neklausymo,spardymosi ir trepsejimo pritupineciau su apsikabinimu.Turbut atsakymo nera tikslaus.kiekviena karta viskas kitaip...O kai ramus buna,tai megsta ant keliu pas mane prisiglaudes sedeti,taciau tik po kelias minuteles ax.gif
Atsakyti