Mes tai laikom saldytuve,tik kad po to visas saldytuvas jais prakvimpa Bet labai megstu lasinukus,aisku nelabai riebius ir kaimiskus
QUOTE(SUPER HERA @ 2006 10 08, 18:54)
o kam i šaldiklį?jau geriau jame kitkam pataupyti vietos.juk lašinukai ir sausai balkone ,ir daržinėje,ir vėsiame rusyje laikosi/??
nu nu ar tikrai laikei kada balkone kai ryte pasirodo saulutė??? o rūsyje su pelėm? Nemanau- tai patys blogiausi patarimai- mes žiemai nunešėm į balkoną- ten +5 tebuvo- vos pasidarė +10 iš karto pelyt pradėjo (ne druskos išeidinėt o pelėsis užsidėjo) teko pjaustytio ir dėti į šaldymo kamerą
QUOTE(Anzeliunia @ 2009 03 31, 20:41)
As tai perku rukyta sonine
JI kaip ir visi kiti "rūkyti" gaminiai nėra rūkoma- tik apipilama konservantui kad gautūsi toks kvapas ir skonis- deja.
O šiaip- dar:
MB labai mėgsta (aš ne) grikių košę su lašinukais ir užgeria pienu.
Dar visas sriubas dabar aš spirginu- nebenaudoju visokių kubelių, vegetų- rūkyti lašinukai suteikia tikrai nerealų skonį.
dar darau padažus prie:
cepelinų,
tinginukų 9šiškų , ežiukų) nu miltų kukuliukai virti.
prie virtinukų,
prie koldūnų
Dedam lašinukus į kugelį, bandeles (aš nekepu bet brolis- taip)
dar daro dažinį ir su miltiniais blynais bet man brrrr
Anot vyro blogiausiu atveju durų vyrius tept ant šunvotės mirkytus dėt
Gal dalį iš jūsų pašiurpins toks patiekaliukas, bet man iš vaikystės nostalgija tokiai sriubytei. Pieniška sriuba su tokiais kleckiukais, miltų ir vandens tešlos, bei keptais lašinukais. Viskas paprasta piene išverdate kleckiukus, ir į jau išvirtą sriubą dedate keptus sūdytus ar rūkytus lašinukus. Skamba gal keistai, bet man asmeniškai niam niam, nors nesu megėja valgyti riebiai
Kadangi dabar vasaros sezonas, tai lašinukus galima sunaudoti kepant bulves folijoje. Iš patirties galiu pasakyti, kad Taip paruoštas bulves suvalgo greičiau nei kepsnius
labai skanu bulviu kose sumaisyta su pakepintais lasinuku spirguciais
troskinsti kopustai,kiausiniene,lietiniai su pakepintu lasinuku,be to sriubytems tinka imest gabaliuka tikrai begale visokiausiu skanumynu...o dar jei patys issirukot tuos lasinukus
skiriasi kaip diena nuo nakties kaime rukyti ir turguj pirkti rukyti...teko neseniai valgyt kaimisku ir rukyklos istrauktu niam niam,nors ir raumenuko mazai,bet skonis...
troskinsti kopustai,kiausiniene,lietiniai su pakepintu lasinuku,be to sriubytems tinka imest gabaliuka tikrai begale visokiausiu skanumynu...o dar jei patys issirukot tuos lasinukus
skiriasi kaip diena nuo nakties kaime rukyti ir turguj pirkti rukyti...teko neseniai valgyt kaimisku ir rukyklos istrauktu niam niam,nors ir raumenuko mazai,bet skonis...
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2009 06 15, 13:43)
labai skanu bulviu kose sumaisyta su pakepintais lasinuku spirguciais
troskinsti kopustai,kiausiniene,lietiniai su pakepintu lasinuku,be to sriubytems tinka imest gabaliuka tikrai begale visokiausiu skanumynu...o dar jei patys issirukot tuos lasinukus
skiriasi kaip diena nuo nakties kaime rukyti ir turguj pirkti rukyti...teko neseniai valgyt kaimisku ir rukyklos istrauktu niam niam,nors ir raumenuko mazai,bet skonis...
troskinsti kopustai,kiausiniene,lietiniai su pakepintu lasinuku,be to sriubytems tinka imest gabaliuka tikrai begale visokiausiu skanumynu...o dar jei patys issirukot tuos lasinukus
skiriasi kaip diena nuo nakties kaime rukyti ir turguj pirkti rukyti...teko neseniai valgyt kaimisku ir rukyklos istrauktu niam niam,nors ir raumenuko mazai,bet skonis...
siaip pas mus visada saldytuve gabaliukas lasinuku buna labai daznai randu kur pritaikyti juos, bet pritariu kad naminiai skanesni nei pirktiniai, taciau jau nebeturim tokios galimybes gauti naminiu tai tenka is turgaus pirkti
QUOTE(alvijaxx @ 2009 06 10, 11:53)
Kadangi dabar vasaros sezonas, tai lašinukus galima sunaudoti kepant bulves folijoje. Iš patirties galiu pasakyti, kad Taip paruoštas bulves suvalgo greičiau nei kepsnius
labai gera ideja
Dar orkaitej kepant bulves, uzdet po maza griezineli, labai skanios bulves gaunasi, isbandyta
Merginos,gal galit pasakyt kur rukena lasinius Kaune,aplink,zinoma ne uz dyka.i az.aciu
o mes lasinukus darom taip:
sumalam lasinius, sumalam petrazoles (kas nemegsta, nesijaudinkit, ju nesijaucia, bet puikiai atlieka konservanto paslauga) ir cesnakelio skilteles.
tepam ant juodos duonos ir pagardinam marinuotu agurkeliu.... gardumelis
ir galiojimo laikas ilgas.
puikus receptas keliaujantiems
sumalam lasinius, sumalam petrazoles (kas nemegsta, nesijaudinkit, ju nesijaucia, bet puikiai atlieka konservanto paslauga) ir cesnakelio skilteles.
tepam ant juodos duonos ir pagardinam marinuotu agurkeliu.... gardumelis
ir galiojimo laikas ilgas.
puikus receptas keliaujantiems
QUOTE(mng @ 2013 02 16, 18:39)
o mes lasinukus darom taip:
sumalam lasinius, sumalam petrazoles (kas nemegsta, nesijaudinkit, ju nesijaucia, bet puikiai atlieka konservanto paslauga) ir cesnakelio skilteles.
tepam ant juodos duonos ir pagardinam marinuotu agurkeliu.... gardumelis
ir galiojimo laikas ilgas.
puikus receptas keliaujantiems
sumalam lasinius, sumalam petrazoles (kas nemegsta, nesijaudinkit, ju nesijaucia, bet puikiai atlieka konservanto paslauga) ir cesnakelio skilteles.
tepam ant juodos duonos ir pagardinam marinuotu agurkeliu.... gardumelis
ir galiojimo laikas ilgas.
puikus receptas keliaujantiems
o lašinukus sumalti naudojate žalius ar rūkytus lašinukus?
QUOTE(jurgav.. @ 2013 02 17, 18:51)
o lašinukus sumalti naudojate žalius ar rūkytus lašinukus?
tai tikriausiai, kad rukytus, kad raso - tepam ant juodos duonos