Įkraunama...
Įkraunama...

Kai slegia klausimai...

Kaip kazkuri siulete uzeiti i si skyreli, taip ir padariau.
Visu pirma ka noriu pasakyti: nieko neteisiu, nesmerkiu, nekaltinu, neuzgaulioju ir t.t. Jusu parasytas straipsnis Delfyje geras, bet kaip visad lazda turi 2 galus..
Turiu nemazai bevaikiu draugu poru. Kodel jie bevaikiai net neisivaizduoju, o ir isivaizduot nenoriu, nes tai ne mano gyvenimas. Apie klausimus jiems: susirenka kompanija, vienas leliukas jau paauga, tai naturalu, kad pirmiausia klausi geru biciuliu: ar jau? gal palikt kraiti? jei ne, tai ne... kodel? - velgi ne mano problema. I tai nesigilinu.
Kas liecia nepatogius klausimus - kiekvienam jie kitokie. Pati labai daznai girdziu viena nemalonu klausima (turiu "melyne nuo gimimo" gan matomoj vietoj) - kas tave sumuse? tave vyras prilupo ir pan... nu uzknisa atsakinet kad tai igimta ir t.t... bet kai klausimai kartojosi supratau viena vieninteli dalyka - zmogus paklausia , tu jam atsakai, praeina 2-3 dienos jis vel klausia to paties.. tauip yra todel, kad jam nusisvilpt ant tos mano melynes, man tai problema, o jam eilinis klausimas, jis apie tai negalvoja, pamirsta kad klause!!!
Suprantu, kad mano "fanaras" jusu bedu kontekste nuskambes apgailetinai, bet manau suprasit ka tuo noriu pasakyt...
P.S. Jei nesupratot paaiskinsiu - netikiu, kad pasauly yra daug "chamu" kurie klausia tam kad iskaudint...
P.P.S. O ir pacios mergytes esat nepescios, kai kurios taip pykciu apkeroje, kad uch... Labiau mylekit pasauli ir viskas bus ok':)))

Papildyta @ [mergetime]1098113734[/mergetime]
ir dar. delfyje rasiau kaip viena nauja kolege mane uzverte klausimais kodel turiu tokiam amziui 2 vaikus, as ka durna, man patinka tokiam amziui buti daugiavaike ir pan.. ?? na i visa tai teko atsakyti klausimu: o tai kada tu turesi, vistik jau ir santuokai 10 metu... atsakiau taip todel, kad norejau atsakyt kuo "slyksciau". Suprantu, kad moteriskei problemos, bet kodel jeigu kitam kas nors nesiseka as turiu buti atpirkimo oziu vien todel kad turiu vaiku?
Taigi, dabar ir sove tokia mintis galvon: ar tikrai nebuna taip kad pacios "besidyvindamos" isprovokuojat tokius klausimus?
P.S. O dabar jau galit nulinciuot... kaip supratau, yra cia tokiu megeju:)))
Atsakyti
turbut nesupratai esmes rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (kiki @ 2004 10 18, 17:35)

Taigi, dabar ir sove tokia mintis galvon: ar tikrai nebuna taip kad pacios "besidyvindamos" isprovokuojat tokius klausimus?
P.S. O dabar jau galit nulinciuot... kaip supratau, yra cia tokiu megeju:)))

Kiekvienas is savo varpines skambina...Sunku suprasti ka turi omeny zinai busena tokia kartais buna,kad as nieko neklausiu tik jus manes neklauskit.Zinai nelinkiu patirti tos busenos net savo priesui.
Niekas cia taves nelinciuos dry.gif
Atsakyti
Skirtingi žmonės renkasi skirtingus gynybos būdus - taip juk ginamės nuo to kas mums skaudu. Yra krūvos istorijų kaip elgiasi nevaisingi žmonės - vieni aukojasi kitų vaikams, kiti dar kažkam, kiti bando ginti save skaudindami kitus ir atsiribodami nuo savo problemos. Ar galim juos teisti. Ne. O suprasti - manau taip.

Jau kuris laika spradėjau atkreipti dėmesį kaip nevaisingumo problema yra pateikiama tv - per filmus, knygose. Jau visai tyrimo idėja rutuliojasi - gal kai grįšiu dėstyti, reiks pasiūlyti studentams.

O kol kas pastebėjimai tokie -
nevaisingumo problemą turi dažniausiai moterys (kur tai girdėta?....). dažniausiai jos piktos, negeros veikėjos, kurpiančios intrigas kaip apgauti vyrus. Nevaisingumo priežastis įvardinta buvo tik viename filme (aiškumo dėlei kalbu kol kas tik apie tris) - vėlyvas abortas. Kaip sprendžiama - viename filme IVF, kitame įvaikinimas, kur vaikas instrumentas išlaikyti vyrą, trečiame - pora išsiskiria.
tai tik bendros pastabos, bet gal verta pažiūrėti vis gi kaip tai pateikiama, juk TV šiuolaikiniame pasaulyje yra vienas efektyviausiai veikiančių socializacijos institucijų, agentų - aplinkų iš kurių mes mokomės pažinti mūsų socialinį pasaulį...

Ir dar apie Delfi. Aktyvistėms iš asociacijos - būtinai išsisaugokit tuos komentrus, ypač piktus, galiu galvą duoti nukirsti su jais (gal ne tokias grubiais, bet panašiais) jums dar ne kartą teks susidurti - reikia pasiruošti kontr argumentus, nors daugeliu atveju jie labai aiškūs.

p.s. Šaunuolė Algirda, reikia judinti šią temą, traukti ją iš nutylėjimų rūkų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anelija: 18 spalio 2004 - 22:44
QUOTE (Anelija @ 2004 10 18, 20:43)
kaip elgiasi nevaisingi žmonės - kiti bando ginti save skaudindami kitus ir atsiribodami nuo savo problemos. Ar galim juos teisti. Ne. O suprasti - manau taip.

Na as pvz. nei smerkiu, nei teisiu - bet jei zmogus konkreciai vaziuoja ant taves, iesko priekabiu kodel gi reik tylet?
Va kad ir nauji komentarai Delfy - kazkuri is jusu, labai "maloniai" mane, gyvenime nemaciusi, negirdejusi apvadina neisaukleta, ne inteligentiska ir visokia kitokia ne. Tai atsakykit kaip elgtis su tokiu nemandagiu zmogum - paglostyt jam galvele, gal pas ji problemos ar kas?
Suprantat, mergaites, tolerancija yra, bet jin nera begaline, jei zmogus pats provokuoja konflikta - tolerancija gali ir baigtis. O tie apsispogavusiu paaugliu komentarai, tai nemanau kad demesio verti - paaugs supras patys, kad kliedi.
Taigi, jus kaip supratau buriates i kazkokius palaikymo ar panasius klubus, bandot
"issimusti" finansavima gydymui ir pan. - viskas ok' manau daugelis zmoniu jus palaiko, bet, suprantat, jei is jusu varpines reks kokia viena , kuri sau leidzia visus teisti ir smerkti boba, tai palaikymas dings, nes visuomene jus mato kaip visuma - t.y. visas kartu ir keletas grubiu pasisakymu gali jusu darba nunesti "velniui uodegon", belieka palinketi, kad taip nenutiktu, stiprybes jums!
Atsakyti
paskiaciau Delfije komentarus... sad.gif zinokit, negalvojau, kad zmones toookie buki ir nesupratingi... ohmy.gif O gal cia tik Delfio kometaru tokia specifika?
Atsakyti
QUOTE (bonda @ 2004 10 19, 11:38)
paskiaciau Delfije komentarus... sad.gif zinokit, negalvojau, kad zmones toookie buki ir nesupratingi... ohmy.gif O gal cia tik Delfio kometaru tokia specifika?

na, Delfiui tokie komentarai dar gana aukšto lygio. deja...
Atsakyti
Merginos,nesistebėkit,kad svetimi žmonės užgaulioja (labai drąsūs-pasislėpę už monitorių ekranų),nes mano tikra sesuo per Mamos dieną mane išvadino bergždžia karve...
Atsakyti
QUOTE (Titti @ 2004 10 19, 12:36)
Merginos,nesistebėkit,kad svetimi žmonės užgaulioja (labai drąsūs-pasislėpę už monitorių ekranų),nes mano tikra sesuo per Mamos dieną mane išvadino bergždžia karve...

matyt, sesuo vis dėlto netikra g.gif
Atsakyti
Mano sesuo dvasine prasme dažnai yra netikra. sad.gif
Atsakyti
mano irgi g.gif tai gal mudvi sesės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Titti @ 2004 10 19, 11:36)

o mama mija... ohmy.gif ohmy.gif
Atsakyti