Įkraunama...
Įkraunama...

Kai slegia klausimai...

Džiaugiuosi, kad man mano mama yra tas žmogus, kuriuo be išlygų galiu pasitikėti.

Paskaitau čia ir man nejauku. Visada labai išgyvenau, kad esu viena, neturiu nei brolio nei sesers, bet po tokių pasakojimų, pagalvoju, kad gal geriau visai neturėti, nei turėti tokius nejautrius.

Magi, ar tavo aplinkoje yra gydytojų? Paprasti žmonės nelabai gaudosi kas yra kas, nežino mums gerai žinomų raidžių trumpinių. Sakai matė klinikoj, tai ir sakykit, kad turėjot probelmų, gydytės ir turit puikų rezultatą, pagalvok ar tikrai reikia tų smulkmenų, jei jauti, kad galit būti nesuprasti ir apkalbėti.
Atsakyti
Zinot, mergaites, o as pasisakysiu is kitos puses. As pastojau budama 20 metu. Tai vat tada buvo is visu pusiu kalbama, kad kokia kvaisa, pastojo tokia jauna, vaikais ir vystyklais apsikraus, gyvenimo netures ir pan. Dabar man 23 ir as laukiuosi antrojo. Na tokiu kalbu, kad kvailute ir panasiai nera, bet yra tokios, kad bus sunku su dviem vaikais, uzjauciame, nors nezinau del ko, ir pan.
Visais laikais zmones kisosi, kisasi ir kisis i kitu gyvenimus, pils ant zaizdu druskos ir nieko mes jiems nepadarysime. Reikia spjauti jiems i veida ir nueiti aukstai pakelta galva! Ir nesvarbu ar tai anyta, ar tai sesuo ar kas kitas, kuris gadina gyvenima! As tiesiai pasakau, kad tai mano seimyninis gyvenimas ir nekiskit savo nosies kur jums nedera! Tokia taktika mano gyvenime pasiteisino! thumbup.gif
Atsakyti
Esu pasakius tik avo tevams ir kai kuriems draugams.Aisku tevai lieka tevais visokiu cirku su jais,bet palaikymas yra ir tai gerai.Draugai mane palaiko.Aisku,kartais norisi issipasakoti,bet ziurit i drauge ir matai kad ji nei supranta apie ka kalbu nei tai jai per labiausiai idomu.Tema keiti,nors lieka noras issilieti..Savaitgali turejau galimybe su vyresne moterimi kuri neturi savo vaiku pasikalbeti.Gera sutikti savo likimo zmogu...Ji taip ir nepasieke tikslo,bet yra issivaikinusi giminaiciu vaika.As nustebau kad zmogus sustojo nepasiekes galutinio tikslo,na bet ji paaiskino savas priezastis.Ir siule eiti iki galo jei abu to norim. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Magi @ 2004 08 21, 13:26)
Oi merginos, kaip aš jumis žaviuosi, kad jūs randate stiprybės mamoms, sesėms, draugėms pasipasakoti. Aš jau irgi buvau rimtai nusiteikusi. Su vyru sutarėmė, kad per artimiausią sustikimą jo ir mano tėvams papasakosime apie mūsų problemas.

Tai gi vakar buvome pas mano tėvus. Kaip tik tėvai pastebėjo, kad mes labai ilgai po vestuvių vaikų nesulaukėme. Jau lyg ir buvo patogus laikas mums savo istorija papasakoti... Bet, deja sad.gif Aš į vyrą žiūriu, jis - į mane. Abu tikimės, kad kitas pradės šnekėti. Taip nieko ir nepasakėme.

Aš tai gerai žinau savo mama. Ji mums į akis nieko nesakys, bet draugėms tikrai pasiskųs, kad matai, jos vienturtei dukrai taip nepasisekė tokį netikusį vyrą gavus. Sakys, kad per jo problemas jos dukrai kentėti reikia. Ir žiūrės visos tos mamos draugės į mane, kaip į kokią kankinę.

Aš siūlyčiau bent kol kas nesakyti. Magi, tu turi mus. Nėra reikalo kitiems pasakoti, kurie už mus žino 100 kartų mažiau apie nevaisingumą ir nereikia daryti tragedijos. Mano mama žino, kad aš negaliu pastoti, bet jei darysiu IVF tai tikrai jai nesakysiu, nes mamai tai atrodo tragedija, ji bus nelaiminga, ne iš blogos valios leptels kam nors, tipo pasiguosti norėdama. Supratau, nereikia niekam pasakoti. Nu neužmiršiu topinių VILTIES žodžių "Juk kiti nepasakoja kokioj pozoj pasidarė vaiką". Na aš irgi taip traktuoju dirbtinį - tai poza kuri padeda susilaukti vaikų. biggrin.gif
Taigi draugėms taip pat nereikia žinoti, žmonės pikti. Pakentėkit, nuo to jūsų vaikai bus žymiai laimingesni.
Atsakyti
Aš apie savo bėdas mamai nepasakojau.Ne dėl to ,kad nepasitikėčiau,bet ji ir taip turi daugybę rūpesčių`.Taigi tiesiog norėjau apsaugot nuo dar vieno rūpestėlio.O juk ji niekaip negalėjo mums padėti.Dabar ,kai pastojau,papasakojau ,kad gydžiausi,kur gydžiausi ir t.t.,bet kad dariausi inseminaciją nesakiau niekam ,net mamai.Tegu visi džiaugiasi rezultatu,o kam kalbėt apie ,kaip jūs sakot,pozą. rolleyes.gif
Atsakyti
Na va ir vėl "sisimakalojau". Jau buvau rimtai apsisprendusi viską papasakoti. Dabar paskaičiau jūsų mintis ir vėl suabejojau. Žinote, piktos tetos-davatkos dar pasakyk, atseit, iš kur jau aš tokia tikra, kad mano vyro grikius smile.gif panaudojo ir, kad mažoji tikrai jo dukra yra. Jūs teisios, žmonės - pikti.

Atsakyti
QUOTE (Magi @ 2004 08 24, 09:04)
Na va ir vėl "sisimakalojau". Jau buvau rimtai apsisprendusi viską papasakoti. Dabar paskaičiau jūsų mintis ir vėl suabejojau. Žinote, piktos tetos-davatkos dar pasakyk, atseit, iš kur jau aš tokia tikra, kad mano vyro grikius smile.gif panaudojo ir, kad mažoji tikrai jo dukra yra. Jūs teisios, žmonės - pikti.

Kazkada apie musu problemas uzsiminiau anytai. Takart atrode, kad ji viska suprato ir dabar jau kamantinejimai baigsis, taciau... Pasirodo, ji nepatikejo (!!!), kad as sakau tiesa. huh.gif Uzspeite po to viena syki mano vyra i kampa ir visaip bande iskvost, kodel is tikruju mes neturim vaiku: gal nenorim dar, o gal nenorim visai, o gal bijom, kad nemokesim isauklet ir pan. smile.gif

Po to, kai man vyras viska perpasakojo, nutariau niekam niekada daugiau nesakyt, kad yra problemu. Jei suauges, protingas zmogus negali priimt teisybes tokios, kokia ji yra, tai gal visai ir neverta ta teisybe i kaire ir i desine metytis...?

P.S.: beje, gimines susitikime neperseniausiai buvo apsneketa viena moteris, kuri vaikelio susilauke po IVF: kad vaikelis ligotas (cia jau mat IVF pasekmes), nieko nevalgo, silpnas, kazkaip keistai kalba ir elgiasi, ne tokiu zvilgsniu i visus ziuri, keistai su zaislais zaidzia ir pan. Nors is tikruju tas vaikelis niekuo nuo savo bendraamziu nesiskiria...
Atsakyti
aš, Magi, Tavo vietoje nesakyčiau, tikrai. Kam Tau reikia kovoti su vėjo malūnais. Pikti žmonės ieškos Tavo dukrytėje ,,broko", pletkins ir t.t. Kam to reikia? Aš nesakyčiau. Kam čia pasakoti kaip pradėtas vaikas. Aš jau rašiau apie pozas laugh.gif Juk niekam turbūt net nekyla abejonių, kad vaikelį įprastai pradėjote, tai dabar Tavo prisipažinimai kam g.gif Čia juk ne tokia situacija, kaip vaiką paėmus iš vaikų namų, va tada tai tikrai yla iš maišo išlystų.
Atsakyti
Neramu dar dėl to, kad seneliai jau klausia, ar ilgai lauksime, kol Rūtai brolį arba sesę gimdysime. Tai kai pagalvoju, kad vėl pradės zysti, kad vienas vaikas - tai labai blogai, kad mes ilgai netrauktume. O juk antro vaiko gali ir nebūti, nors mes labai norėtume daugiau tokių gražių kaip mūsų Rūta vaikučių. Ta vėl reikės kurti būta nebūtas istorijas. Fui, kaip bjauru mad.gif . Kai atsimenu 2 metus nuolatinių klausinėjimų, net gi pasipiktinimų, kad mes pakankamai uždirbame, o pinigų vis neturime, vaikų irgi negimdome. Vis klausdavo, "o kur jūs tuos pinigus dedate?"

Atsakyti
Šiaip tai as irgi neikam nesakau, tik savo keliom draugem. Nors vyras savo tevam yra pasakes, bet as ta tema su jais nekalbu. Nes jei pasakyciau savo mamai, tai dar labiau uzknistu su savais patarimais . Butu eikit ten (kažkam padejo) , gerkit ta ir kita. Vienu zodziu geriau nereikia.
Atsakyti
Nežinau ar gerai , bet maniškiai visi žino. Todėl tokių klausimų kaip :kodėl dar neturite? Kada bus? beveik neišgirstu.Tik tėtis kartais padejuoja , kur tie anūkėliai... Bet mano vyras tuoj "padeda"uošvį į vietą :" Duok tėti 10 000,00 Lt. gal tada geit bus".
Piktų apkalbų aišku neišvengiam ( o kas jų išvengia?), kartais būna ir labai skaudu, na bet ką darysi...yra taip kaip yra.
Yra patarlė "Durnius nesupras, o protingas nepasakys"
Taip ir čia kvailas ir piktas pasišaipys, o protingas ir geras žmogus supras ir užjaus.
Svarbiausia mums pačioms nenukabinti nosies, tikėti ir siekti tikslo, o visa kita....
Atsakyti
Geras,Vilma,tavo vyro posakis,jei galima,pasiskolinsim clap.gif Juodas jumoras,bet uzciaupti galima ne viena ohmy.gif Patiko smile.gif
Atsakyti