QUOTE(Aimeja @ 2012 08 30, 11:45)
Agatka, kad ir jauna, nu bet vistiek turėtum jau mąstyti. Na tu paskaitei knygą, apsidžiaugei, jetau kokia puiki, o pasidomėjai kas parašė. Kur gyvena autorius? Taigi JAV. Tai šalis,kur jaunimas skęsta narkotikų, alkoholizmo, priklausomybių liūne. ne tik jaunimas, Aktoriai, muzikantai, jaunosios žvaigždutės, pažiūrėk kokių metų jau į dugną būna nusiritę, 15 m. turi tokią narkotikų naudojimo patirtį, kad baisu. Pilna šalis reabilitacijos centrų, visokių programų. Tai kodėl jie savo šalyje nesusitvarko, o moko kaip auklėti vaikus visą pasaulį. Taigi tie vaikai ten užaugę va pagal tokius auklėjimo metodus kaip knygoje aprašo. O kokie jie išaugo? Kaip tu reguotum jei tavo kaimynas, kurio vaikas vienas kalėjime, kitas chuliganas, dar kokia dukra laisvo elgesio, tau aiškintų, nurodinėtų, patarinėtų, kaip auklėti tavo vaikus. Tu priimtus tuos patarimus, kaip nuostabų dalyką? Kaip pavyzdį? Aš nežinau kas geriau ar pagavus dešimtmetį naudojant narkotikus gerai įkrėsti į kailį, kad net mąstyt apie tai negalėtų, ar auklėjant ,, be bausmių'' tokiems vaikams įkurti dar vieną reabilitacijos centrą. Pasižiūrėk Europoje, kokių yra mokyklų, kur susirenka vien nusikalsti linkę, nevaldomi vaikai, kai lužta suolai, kėdės, kai mokytojai neišdirba ten net metų bijodami dėl savo gyvybės ir tokių maokyklų daugėja. Tai vaikai, kurie auga be bausmių. Tokios pasekmės.
aciu, kad bandot apsaugoti mano vaika, kad uzaugus nevartotu narkotiku, nesedetu kalejime ir pan. tikrai nuosirdziai dekoju ir suprantu jusu susirupinima nes gyvename vienoje visuomeneje.
bet lietuvoj kuliami vaikai ne ka geresni uzauga. dauguma tevu nemoka bausti. o jusu nupiestas jav portretas ryskiausias yra juodaodziu kvartaluose. tai patikekit jie neskaito knygu apie auklejima be bausmiu.ir siaip jeigu su vaiku yra bendraujama siltai, draugiskai, tevai yra draugai tai neuzauga narkomanai. narkomanais buna tie,kurie bando kompensuoti prarastas teigiamas emocijas, kurie neturi viduj radaro atpazinti bloga draugu elgesi, t.y. tie zmones nera sau racionalus autoritetai ir iesko kitu, pasiduoda pagundai. o anksciau nebuvo narkomanu nes nebuvo narkotiku, o suzeistu asmenybiu buvo ne ka maziau.
autoriumi, is kokios salies jis, kokiomis psichologu teorijomis remiasi ir kada parasyta knyga domiuosi pries perkant knyga, tai man is tikro yra labai svarbu.
knyga ismintinga meile nesiremia populiariu psichologu teorijomis, o 20m stebejimais ir intensyviu darbu su vaikais ir seimomis.
esu skaicius ir kitas knygas, bet ju nereklamuoju,nes nieko super naujo is ju nesuzinojau, arba humanistai arba biheivioristai ir pan...
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2012 08 30, 12:11)
Papildyta:
Gal galima išsamiau, sakei vyras dieną dirba, vaikų į darželį nevedi, miegat su vaikais, taigi, kada ir kur mylitės , kad nemato vaikai būtent jūsų atvėju?
jau rasiau kazkur, kad 21val uzmiega o poto valios laiko dzigi dzigi