Įkraunama...
Įkraunama...

Puošiame balkonus

Pabandykit info ieškoti ne apie cimžiedę,o apie cimbžiedą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2006 07 15, 12:22)
Pabandykit info ieškoti ne apie cimžiedę,o apie cimbžiedą  mirksiukas.gif

Nerandu jokios info ir pagal šitą pavadinimą schmoll.gif
Atsakyti
Va ką radau per paiešką išsitraukusi lotynišką pavadinimą g.gif
Plektrantas (Plectranthus) – pas mus žinomas kambarinis augalas. O štai svyrančią jo formą (P. coleoides marginatus) galima auginti vazone pakabintą arba netgi lovelyje. Ši forma turi smulkiai karpytais baltais pakraštėliais nedidelius lapelius, o šakelės išauga iki 2 m ilgio. Žydi smulkiais balsvais žiedeliais. Rekomenduojama šį augalą auginti trąšioje kompostinėje žemėje, kuri turi būti nuolat drėgna. Dažnai nuskabant viršūnėles geriau šakojasi ir išaugina daugiau lapų.
tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2006 07 15, 13:07)
Va ką radau per paiešką išsitraukusi lotynišką pavadinimą  g.gif
Plektrantas (Plectranthus) – pas mus žinomas kambarinis augalas. O štai svyrančią jo formą (P. coleoides marginatus) galima auginti vazone pakabintą arba netgi lovelyje. Ši forma turi smulkiai karpytais baltais pakraštėliais nedidelius lapelius, o šakelės išauga iki 2 m ilgio. Žydi smulkiais balsvais žiedeliais. Rekomenduojama šį augalą auginti trąšioje kompostinėje žemėje, kuri turi būti nuolat drėgna. Dažnai nuskabant viršūnėles geriau šakojasi ir išaugina daugiau lapų.
tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif

Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ligvita @ 2006 07 13, 15:30)
mergaites, kokius vijoklius balkone auginat? As simet pavelavau paseti tai dar nelabai turiu kuo girtis...

Auginu tunbergiją wub.gif ir kitiems ją rekomenduoju. Man jinai labai patinka thumbup.gif Auga labai gerai tik šilumos reikia. Kai buvo toks ilgas ir šaltas pavasaris, tai nesulaukusi šiltų orų vistiek išnešiau jas augti į balkoną. Kambaryje jau buvo pradėję skursti, nes nebuvo kur vyniotis, kabintis... Lauke iš pradžių buvo kiek išsigandusios, tačiau kai sušilo viskas pasitaisė ir pradėjo bujoti. O žydi pas mane jau senokai. Labai gražūs žiedukai wub.gif Įmesiu nuotraukytę kai būsiu namie...
Atsakyti
Noriu paklausti, ar dar vasaros vidury būna kur nors pirkti surfinijų, tokių kur auga į aukštį, nes tik dabar prisiruošiau sodint į lovelį, kuri stayčiau ant grindų balkone. Visada pirkdavau vėlyvą pavasarį, tai neįsivaizduoju ar bandyti dar dabar ieškoti kur nors? g.gif
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2006 07 19, 23:20)
Noriu paklausti, ar dar vasaros vidury būna kur nors pirkti surfinijų, tokių kur auga į aukštį,  nes tik dabar prisiruošiau sodint į lovelį, kuri stayčiau ant grindų balkone. Visada pirkdavau vėlyvą pavasarį, tai neįsivaizduoju ar bandyti dar dabar ieškoti kur nors? g.gif

ana savaite dar buvo ir nemazai senajam turguj 4u.gif ax.gif
Atsakyti
Aiū už info, eisiu pirkt biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, balkonai fantastiški thumbup.gif O mano visai nuskuręs, kol gulėjau ligoninėj, o po to sanatorij, mano vyrai pamiršdavo palieti, tai namo sugrįžusi verkiau, taip gaila buvo žiūrėti į apdžiūvusius augalėlius. verysad.gif bandysiu gelbėt, gal dar atsigaus g.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif
QUOTE(Žuvė @ 2006 07 13, 12:35)
Džiaugiaus, kad neturiu gėlėse jokių kenkėjų ... tai va, prisidžiaugiau sad.gif prieš kelias dienas skruzdžių viename iš balkonų pastebėjau, per sekančią dieną jų tiek atkeliavo, kad jau nebežinojau, ką daryt ir tuo metu vienintelis kelias buvo diklofosu išpurkšt palangę. Tik tiek ramu, kad tame balkone gėlės šiek tiek toliau, nei keliauninkės buvo. Šian ryte valiau kito balkono langus ir žiūriu jau ir čia atsibastė. Gaila gėlių  verysad.gif Patarkit, ką daryt, kad ir svečius išprašyt, ir gėlėm nepakenkt.

Jau mano kokia istorija su skruzdėlėm, tai gėda net pasakot doh.gif
Pasisėjau 3 lovelius gėlyčių. Išdygo, užaugo, po truputį pradėjo žydėt. Ir kaip tik prasidėjo vyrui atostogos, ruošėmės važiuot į Palangą. O tokie karščiai, kad tas gėles reikia kasdien laistyt, nes jei nors vieną dieną nepalaistai - iš karto džiūsta... Gaila gėlytes palikt - tiek laukiau žiedelių, o kai sulaukiau ir nuvys... Nutarėm, kad vešimės. Nu ir vienžo... Mes su vyru likom Palangoj, o mama kur tik važiavo visur su savim mano gėles tampėsi. Nuvažiavo pas senelę į kaimą ir iškėlusi tuo lovelius iš mašinos paliko kieme. Tai tiek skruzdžių prilipo doh.gif Pasirodo, joms baisiai patiko mano saulutinės daratėlės... Kituose loveliuose, kur kitokios gėlės auga - skruzdžių nėr. Tik tos daratėlės aplipusios - net juoda... verysad.gif
Atsakyti
kastaneda koks gražūs balkonas. Norėjau pkalsuti kiek sodinai pelargonijų į vieną lovelį ir kokio jis ilgio. Aš pirmą kart šiais metais pasodinau pelargonijas, auga gražiai, bet taip smarkiai nesvyra (pirkau svyrančias) ir spalva panaši kaip tavo, gal ir rūšis tokia pat. O gal dažnai tręši? Kokiom trąšom, spec.pelargonijom?
Atsakyti
QUOTE(Marzde @ 2006 07 24, 14:34)
kastaneda koks gražūs balkonas. Norėjau pkalsuti kiek sodinai pelargonijų į vieną lovelį ir kokio jis ilgio. Aš pirmą kart šiais metais pasodinau pelargonijas, auga gražiai, bet taip smarkiai nesvyra (pirkau svyrančias) ir spalva panaši kaip tavo, gal ir rūšis tokia pat. O gal dažnai tręši? Kokiom trąšom, spec.pelargonijom?

Dėkui, dabar gėlės dar paaugo, tręšiu būtinai kas antrą dieną - trąšos balkoninėms žydinčioms gėlėms.
Viename lovelyje yra susodinti 6 augaliukai, 2 bakopos, 2 mėlynosios ir 2 palergonijos, o loveliai metriniai.....tas svyrimas tikrai priklauso nuo rūšies, mano palergonijos tuščiavidurės tavosios taip pat?
Atsakyti