Įkraunama...
Įkraunama...

Puošiame balkonus

Va mano našlaitės ir serenčiai, našlaitės tai jau nemažos, laikas ir pikiuoti būtu, o serenčiai dar mažoki g.gif
našlaitės
user posted image

serenčiai
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kozete: 06 gegužės 2006 - 14:05
As serencius jau ispikiavau ir pasodinau i lovelius, gerai auga, nei vienas daigelis nenuleipo.

Turiu klausima kaip daryti su petuniju daigeliais? Jie suauge i krumus, tai kaip juos sodinti i lovelius - ar imti didesni krumeli ir sodinti ar po viena tik daigeli?
Atsakyti
Neisivaizduoju. As petunijas ispikiavau, kai jau antrus lapelius isleido, o siandien jau i didziuosius vazonus ir siaip visur prisodinau, nes kokia savaite ir zydes. O lobelijos kurias ispikiavau irgi mazytes tai jau irgi zydi ant palangiu, dar baisoka i lauka nesti.
Atsakyti
QUOTE(svelniai @ 2006 05 07, 12:30)
As serencius jau ispikiavau ir pasodinau i lovelius, gerai auga, nei vienas daigelis nenuleipo.

Turiu klausima kaip daryti su petuniju daigeliais? Jie suauge i krumus, tai kaip juos sodinti i lovelius - ar imti didesni krumeli ir sodinti ar po viena tik daigeli?

as persodinau kai buvo 3-4 lapeliai. kiek zinau reikia atskirti po viena. o kodel taip ilgai laukei. reikejo anksciau pikiuoti ir nesti i siltnami, arba balkone plevele uzdengti. as pernai, kai saltoka lauke buvo ant lovelio is abieju galu po maisa uzmoviau, tai graziausiai uzaugo, patiko joms bigsmile.gif
Atsakyti
Aina

Aciu uz atsakyma.

As visai nelaukiau, gyvenu siltuose krastuose ir tik pries kelias dienas parduotuveje uzveze seklu, tai ir pasejau eksperimentui. Sudygo per dvi dienas mano petunijos, bet ju nerealiai daug, kad po viena atskirti bus labai sunku.
O teturi daigiukai dar tik po du lapelius. Dar palaukti, kol daugiau tu lapeliu atsiras ar kaip?
Atsakyti
Manau gali nelaukti tik palaistyt nepamirsk. Ir nenustebk, kad pradzioj atrodys kad vietoj stovi ir neauga, bet po to kad subujos
Atsakyti
Penktadienį nulėkiau į "Senukus" ir nusipirkau baltų pilnavidurių ir kažkokių mėlynų surfinijų, bei baltai raudonų svyrančių pelargonijų (bent jau taip paveiksliukuose buvo parodyta, žiūrėsim kaip bus iš tiesų) bigsmile.gif Susodinau į lovius ir pakabinau balkone smile.gif Kažin, gal reikėtų nakčia dar pridengti g.gif Kokiom trąšom jas tręšti, o gal dar nereikia g.gif
Atsakyti
O surfinijas nevelokai pasodinai, kazi kada jos tau prazys. As tai vasario pirmomis dienomis jas sodinau. O del pridengino jei nera zemiau penkiu septyniu(pataise drauge)laipsniu tai nebutina,pas mane visos vazonines lauke, as tik oru prognoze daznai pasiziuriu,kad vejo nakti nebutu, kad lietus stiprus nelytu, ir aisku kad salnos nebutu, nes sako kai obelys pradeda zydeti tai dar karteli spusteli, o jos jau tuoj zydes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgita&P: 07 gegužės 2006 - 18:53
QUOTE(Jurgita&P @ 2006 05 07, 19:51)
O surfinijas nevelokai pasodinai, kazi kada jos tau prazys. As tai vasario pirmomis dienomis jas sodinau. O del pridengino jei nera zemiau penkiu septyniu(pataise drauge)laipsniu tai nebutina,pas mane visos vazonines lauke, as tik oru prognoze daznai pasiziuriu,kad vejo nakti nebutu, kad lietus stiprus nelytu, ir aisku kad salnos nebutu, nes sako kai obelys pradeda zydeti tai dar karteli spusteli, o jos jau tuoj zydes smile.gif

Aš sodinukus, ne sėklas pirkau mirksiukas.gif Baltosios pilnavidurės jau žiedus sukrovusios, tuoj pažyst turėtų bigsmile.gif Manau dar spėsiu pasidžiaug žiedais iki šalnų biggrin.gif Beje, "Senukuose" atpiginti gėlių sodinukai smile.gif
Atsakyti
Tai tada normaliai, o as jau pagalvojau, kad tik ant rudens prazys.
Atsakyti
Gerbiamosios forumietės! Gelbėkit ir padėkit. Aš žmogus glušas gėlininkystėj, o viena gerbiama forumietė mane užtravino užsiimt petunininkyste...

Žodžiu, prisodinau aš tų petunijų gyvą velnią, visas talpas praktiškai. Kai pikiavau, vienas susodinau į lovelį (bet tas lovelis dar kambary ant palangės - bijau, kad sušals dry.gif), galvoju, kai atšils, tai aš jį tiesiai ir išnešiu... O kitas susodinau į tokius šūdpuodžiukėlius mažiukus specialius padėklo tipo, laistau kasdien kaip pusprotė, bo kitaip išdžiūsta... Trys jau taip ir pastipo, amžiną jiems atilsį, bet ir liko dar gyvas galas smile.gif

Mažos tos mano petunijos, sprindį sieka tik pati didžioji.

Klausimai:
1. O tai kada jos žydės, a teip ir stovės, kaip salotos kokios?
2. O gali būt, kad aš jas per vėlai pasėjau (gal kokioj kovo pradžioj g.gif) ir jos iš viso nežydės niekada, amen?
3. Kada man jas nešt į balkoną?
4. Kada likusias sodint ant kapų?

A?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 07 gegužės 2006 - 20:52
Štai tokią Sprigę auginau praeitais metais. Turbūt jei bučiau nuskabius viršūnėles,labiau šakotusi,vešlesnė būtų ir žiedų daugiau. Bet taip buvo gaila skinti tokius gražius žiedus.
P.S. fotografuota žydėjimo pradžioj.Žiedų augina daug ir šiaip nesunkiai auginama.
Atsakyti