Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato svajonių namus - 31 tema

QUOTE(sarune+ @ 2012 08 22, 16:14)
va radau viena is straipsnio istrauku apie koki kenksminguma kalbejau:
Vilniaus universiteto Radiofizikos katedros profesorius, Mokslų akademijos narys Jonas Grigas:
220 voltų laidai sukuria kenksmingą elektromagnetinį lauką, o ką jau kalbėti apie daugiau kaip dešimteriopai didesnę įtampą.

Saugantys savo sveikatą žmonės turėtų statyti namus ne arčiau kaip kelios dešimtys metrų nuo oro elektros linijų. Pastebiu, kad netoli sostinės kai kurie sklypų savininkai to nepaiso ir įsirengia miegamuosius antruose namų aukštuose, po elektros linijomis. Apie elektromagnetinio lauko poveikį iškalbingai liudija ir širdies veiklą stimuliuojančių aparatų instrukcija, kurioje griežtai liepiama vengti aukštos įtampos laidų, nes jie gali sutrikdyti jų veiklą.

Elektromagnetinės bangos stipriai, nors ir mums nejaučiant, veikia organizmo ląsteles. Jos verčiamos nenatūraliai judėti. Dėl elektromagnetinio lauko gali pablogėti kraujo kokybė, išsivystyti širdies ligos, didesnė susirgti vėžiu“.
Man regis nuo musu per 100 m nutole 110 voltu laidu linija, tai jau mes ir tai kreivai i juos ziurejome renkantis sklypa wink.gif
jeigu ka nusisnekejau pataisykit mane  4u.gif

tai nei vienas apie assa spynas nepakomentuosit???Viliene, Giedruole... paprastas pas jus dejo be jokiu imantrybiu 1 fiksacija?

darykit skardini stoga, ji izeminkit, pasidarykit kontura izeminimo aplink nama ir bus ok (bet tas galioja elektriniam laukui)smile.gif o siaip as jau 8 metus dirbu aukstos itampos pastotese, 500kV, 330kV, 110kV, 35kV, 10kV, 6kV, 66kV, Kolkas dar nenumiriau smile.gif Niekas dar koknkreciai nyrode kaip kenki amagnetinis laukas, bet jei jau labai patinka sklypas pasidarykit magnetinio lauko matavimus. Pvz lietuvos energija kiek zinau privalo matuoti magnetinius laukus pastatuose kur sedi operatoriais, dispeceriai.
Papildyta:
QUOTE(sarune+ @ 2012 08 22, 16:14)
va radau viena is straipsnio istrauku apie koki kenksminguma kalbejau:
Vilniaus universiteto Radiofizikos katedros profesorius, Mokslų akademijos narys Jonas Grigas:
220 voltų laidai sukuria kenksmingą elektromagnetinį lauką, o ką jau kalbėti apie daugiau kaip dešimteriopai didesnę įtampą.

Saugantys savo sveikatą žmonės turėtų statyti namus ne arčiau kaip kelios dešimtys metrų nuo oro elektros linijų. Pastebiu, kad netoli sostinės kai kurie sklypų savininkai to nepaiso ir įsirengia miegamuosius antruose namų aukštuose, po elektros linijomis. Apie elektromagnetinio lauko poveikį iškalbingai liudija ir širdies veiklą stimuliuojančių aparatų instrukcija, kurioje griežtai liepiama vengti aukštos įtampos laidų, nes jie gali sutrikdyti jų veiklą.

Elektromagnetinės bangos stipriai, nors ir mums nejaučiant, veikia organizmo ląsteles. Jos verčiamos nenatūraliai judėti. Dėl elektromagnetinio lauko gali pablogėti kraujo kokybė, išsivystyti širdies ligos, didesnė susirgti vėžiu“.
Man regis nuo musu per 100 m nutole 110 voltu laidu linija, tai jau mes ir tai kreivai i juos ziurejome renkantis sklypa wink.gif
jeigu ka nusisnekejau pataisykit mane  4u.gif

tai nei vienas apie assa spynas nepakomentuosit???Viliene, Giedruole... paprastas pas jus dejo be jokiu imantrybiu 1 fiksacija?

pasidomekit statistika, per kurias angas dazniausiai vagys ieina i vidu: pirmoje vietoje bus vitrinos, langai. Nes plastikin langa iskelti 10 s reikalas su paprastu atsuktuvu, greitai vagystei per vitrina vienas metimas is plytos ir paemimas to kas matosi svetaineje, daznai tai buna televizoriai, kompai. Prie duru daug ilgiau reiktu uztrukti.
Papildyta:
QUOTE(apievata @ 2012 08 23, 00:18)
del pakasimo po zeme - ne ES iniciatyva , bet energijos nuostoliai zenkliai mazesni pozeminiu kabeliu... T.p. mazeja apsaugines zonos.Ta mintis jau gerus 10 m klaidzioja LR valdininkeliu koridoriuose. Bet skirstuomuju tinklu savininkai t.p. keitesi..
Papildyta:
Dar , dabar Anai Deizy- indeklus pirk vokiskus (apsiuvima ir ventiliacinius gamina tik lenkai, cia jau nieko nepadarysi ), ir su abiem kairem ,  isaugusiomis is ruros ,bet koks murininkas  sudes tiesiai.. Beje , koks silikonas naudotas indeklu montavimui , nes originalus yra baltas , ne juodas..

1. ten ne silikonas, o glaistas ar pasta skirta aukstai temperaturai, isdziuvusi ji sukieteja ir nera elastinga.
2. Pas mane murininkas toks buvo, deja nepadejo ir kaires rankos. Pabandykit susimuryti ta kamina patys, pamatysit kad norint pasidaryti normalia nera taip lengva kaip viskas atrodo toje instrukcijoje, ypac kai kamina reikia armuoti darbo padvigubeja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 23 rugpjūčio 2012 - 10:11
QUOTE(LokysL @ 2012 08 23, 10:06)

1. ten ne silikonas, o glaistas ar pasta skirta aukstai temperaturai, isdziuvusi ji sukieteja ir nera elastinga.
2. Pas mane murininkas toks buvo, deja nepadejo ir kaires rankos. Pabandykit susimuryti ta kamina patys, pamatysit kad norint pasidaryti normalia nera taip lengva kaip viskas atrodo toje instrukcijoje, ypac kai kamina reikia armuoti darbo padvigubeja.

kaip ir žadėjau - įkišau fotiką į kaminą ir pafotkinau. Nu ką ką, ėmiau kopečias, lipau ant stogo, tada užsiropščiau ant kamino ir padariau kaip Giedruolė liepė - priverkiau klaną. vaizdas labai panašus kaip pas AD
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2012 08 23, 10:46)
vaizdas gera, tada svarstyciau, priesingu atveju ne.

Kaži ar gali vaizdas būti super kai turi perdavimo linijas...
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 08 23, 11:22)
kaip ir žadėjau - įkišau fotiką į kaminą ir pafotkinau. Nu ką ką, ėmiau kopečias, lipau ant stogo, tada užsiropščiau ant kamino ir padariau kaip Giedruolė liepė - priverkiau klaną. vaizdas labai panašus kaip pas AD

O reikėjo gal pakūrent pradžiai porą metų, tada fotkint - manau tik vien kita ašarėlė būtų susikaupus bet skruostu nenubėgus smile.gif o dabar tik nervų gadinimas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 08 23, 10:34)
Kaži ar gali vaizdas būti super kai turi perdavimo linijas...
Papildyta:

O reikėjo gal pakūrent pradžiai porą metų, tada fotkint - manau tik vien kita ašarėlė būtų susikaupus bet skruostu nenubėgus smile.gif  o dabar tik nervų gadinimas doh.gif

nervų gadintis nebuvau prižadėjęs, o va paverkt - Giedruolė liepė. Tai paverkiau, bet nervų dėl to nesigadinsiu. ir nieko negriausiu. blush2.gif
tikriausiai tais kaminais man teks labai simboliškai naudotis: židiniu - kada bus noras arba kada reikės ŠS "padėti". Katilinės kaminas įtariu ir liks švarus, gal iš viso jį nugriaut? bet vėl - griaunant stogo čerpes sudaužys - tegu stovi kad jau stovi.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 08 23, 11:45)
nervų gadintis nebuvau prižadėjęs, o va paverkt - Giedruolė liepė. Tai paverkiau, bet nervų dėl to nesigadinsiu. ir nieko negriausiu.  blush2.gif
  tikriausiai tais kaminais man teks labai simboliškai naudotis: židiniu - kada bus noras arba kada reikės ŠS "padėti". Katilinės kaminas įtariu ir liks švarus, gal iš viso jį nugriaut? bet vėl - griaunant stogo čerpes sudaužys - tegu stovi kad jau stovi.

kai LT, kaip jau yra Latvijoj, įves kaminų mokestį - nugriausi ...

v.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 08 23, 10:47)
kai LT,  kaip jau yra Latvijoj,  įves kaminų mokestį - nugriausi ...

v.

kiek pamenu ten tik pavadinimas "kaminų mokestis", bet realiai mokestis yra taršos. tai jei tu nieko nekūreni, bet namo architektūroje buvo reikalinga sumontuoti 8 kaminus, tai berods mokėti nieko nereikia net ir Latvijoje.
Atsakyti
Dailiau, pas tave kamino vidus kur kas geresnis nei pas buvusi mano smile.gif
Taip kad ramiai, kvepuok.

Reikia vaziuoti ziureti kaip armuoja, *** kaip tingiu....nu varau
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 08 23, 11:41)
Dailiau, pas tave kamino vidus kur kas geresnis nei pas buvusi mano smile.gif
Taip kad ramiai, kvepuok.

Reikia vaziuoti ziureti kaip armuoja, *** kaip tingiu....nu varau

už tvoros visada ir žolė žalesnė ir bitės didesnės ir medus skanesnis mirksiukas.gif

AD, aš patikrinau, bet minties griauti nebuvo nei prieš tikrinimą, nei po jo. Nepriklausomai nuo rezultato drinks_cheers.gif
kvėpuoju, kvėpuoju rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 08 23, 12:05)
už tvoros visada ir žolė žalesnė ir bitės didesnės ir medus skanesnis  mirksiukas.gif

AD, aš patikrinau, bet minties griauti nebuvo nei prieš tikrinimą, nei po jo. Nepriklausomai nuo rezultato  drinks_cheers.gif
kvėpuoju, kvėpuoju  rolleyes.gif

atejo naujas meistas. pradejo murinti schiedel. Vel aiskina, kad 6 blokeliai pats tas uzpilineti skyles. NX!!!!!!!!!!!!!
Atsakyti
AD, o tu keiktis moki? Į veidą tiems meistrams? gal surimtėtų...
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 08 23, 15:13)
AD, o tu keiktis moki? Į veidą tiems meistrams? gal surimtėtų...

Tik trept kojele ir tiesus kaminas lotuliukas.gif
Atsakyti
galima ir kojele į veidą biggrin.gif
Atsakyti