Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato svajonių namus - 31 tema

QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 09 12, 22:48)
Labiau pritarčiau rimtai  su šypsena. biggrin.gif

Na tai vienas dalyvis jau užsiregistravo biggrin.gif Manau tai tikrai motyvuos šeiminiką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 09 12, 21:38)

Bėda? Tie du netelpa? Tai juk akivaizdu, kurio reiktų atsisakyti lotuliukas.gif  Kas gali įsivaiduoti namą be TV blink.gif  lotuliukas.gif

na pvz. man tai visai neakivaizdu. Mano nuomone abu reikalingi ir abu turi turėti savo vietą/erdvę. bet jeigu jau remtumėt prie sienos - manau iš namo lėktų vis dėlto TV g.gif
Atsakyti
Pastatai sena plazma, pasileidi
http://www.amazon.co...l/dp/B001ELXT5C
ir kaifuoji smile.gif

QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 09 12, 19:23)
ne , nu žmonės klausia ar virš židinio dėti. dėti aišku galima, bet kiek domėjausi visi "dizainieriai" stengiasi tuos du dykus išskirti kardinaliai, nes tipo tai atskiri traukos centrai ir pan. net šalia nrekomenduoja statyti. o virš židinio  g.gif  bandau įsivaizduoti kaip tai atrodytų .... gal ir įmanoma, bet tuomet židinio apipavidalinimas turėtų būti jau super modernus, jokios klasikos, ir židinys turėtų būti įleistas į siena arba siena atitraukta kažkaip per židinio gyli ... na komplikuotas reikalas bet manau įmanoma.
kas link dėl karščio - iš patirties galiu pasakyti jog koks 50-70cm virš "kaktos" nebebūna tiek daug šilumos, o jei telikas koks plazminis, tai kažin dar kas kurį šildys  lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2012 09 11, 21:23)
Beje perskaiciavus stogo konstrukciju apkrovas, pasirode kad pirmas projektos konstruktorius blogai paskaiciavo medienos skerspjuvius, pasirodo vietoj gegniu 20x5 turejo buti 25x9, to pasekoje per du metus pastebejau kad puses namo vienos mansardines siena pakrypus, t.y gegnes siek tiek islinko apie 2 cm ir vercia siena

Uzmeciau aki i savo brezinius, matau irgi gegnes 20x5 supaisytos. Loky, ar galetum pasidalinti kontaktais teisingo konstruktoriaus?

Ar bandet isivertinti islaidas jei vistik keisti gegnes ir perklot cerpes ?

Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 09 12, 21:01)
nuuuu, čia skonio reikalas.... aš išvis židinio neturiu...  lotuliukas.gif  televizoriaus vietoj židinio irgi neturiu  verysad.gif 
v.

Varguoliai lotuliukas.gif

QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 09 12, 22:21)
Reikia bandyti nuspėti jų veiksmus...............      Buvo pasakyta pamatau kriaušę, gali stovėti dvi valandas, paskui pilkite betoną kur norite. (aišku man buvo lengviau kalbėti, nes sutartys su rangovu buvo).
Atvažiuoja betonas nueinu pas vairuotoja pasiimu sertifikatą (turi turėti, viską žiūrėdavau) ten viskas parašyta, kiekis, markė, pakrovimo laikas. viskas įmanoma sužiūrėti tik vadžių iš pat  pirmos dienos paleisti negalima, nes bandymu tikrai būna kasdieną.

Jūsų išvaizda neleidžia kitaip galvoti apie jus, kaip tik rimtai, todėl ir klauso visi ausis pastatę, sertifikatus kaišioja biggrin.gif

AD, Aš manau jei langus ir šiltinimo vis dėlto nespėsi susidėti, tai užsikalk langus, įsidėk signalizasiją, o viduj vedžiok kanalizoką elektrą, kurk perdangą. Gali net ją apšiltinti. Tada pavasarį galėsi pradėti nuo langų, ir tinkavimas galės vykti su išorės šiltinimu. Tada jau grindų sumuštiakas su santechniku.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 09 12, 23:49)
na pvz. man tai visai neakivaizdu. Mano nuomone abu reikalingi ir abu turi turėti savo vietą/erdvę. bet jeigu jau remtumėt prie sienos - manau iš namo lėktų vis dėlto TV  g.gif

Galvojau kaip pas mus TV įjungtas nuolat, bet pasirodo yra pragyvenenčių be TV blush2.gif
Vis tiek netikiu, kad židinį kursite taip pat dažnai kaip jungsite teliką, iš čia ir reikalingumo išvada 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 09 13, 07:44)
Galvojau kaip pas mus TV įjungtas nuolat, bet pasirodo yra pragyvenenčių be TV blush2.gif 
Vis tiek netikiu, kad židinį kursite taip pat dažnai kaip jungsite teliką, iš čia ir reikalingumo išvada 4u.gif

kai kokį mėnesiuką praleidi be TV, supranti kad tau jo visai netrūksta ir svarbiausia jo nepasigendi visiškai. O jeigu TV yra, be abejo pirmas dalykas grįžus namo -patikrinti ar jis veikia mirksiukas.gif čia kaip rišys su išoriniu pasauliu mirksiukas.gif

pasistenkite skaityti visą mano postą, o ne tik paskutines eilutes. Pasikartosiu: mano nuomone abu šie dalykai yra reikalingi ir užima savo vietą ir atima savo laiką. Be abejo niekas nekurs židinio kai lauke +25C ar daugiau. AŠ tik išsakiau savo nuomone, kas būtų jeigų būtų. Viliene, jeigu priremsite mane prie sienos taip, kad aš privalėčiau rinktistarp tų dviejų dalykų - rinkčiausi židinį ir be sąžinės graužaties spirčiau lauk TV - tai nerealus laiko vagis, o ir žiūrėti greit neliks į ką (jei tokiais tempais varysimės)

P.S. PVZ per BTV "atgimusioje" laidoje TAIP ir NE trūksta tik ženkliuko LitPoliinter TV kampe ir as jau 1993 metuose, net prizai iš tų laikų. (norėjau čia uždėt šypsenėlę, bet kažkaip verkt norisi)
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2012 09 13, 07:44)

drįstu paprieštarauti - tai įpročio išvada ir jokiais būdais ne reikalingumo.
Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2012 09 13, 07:20)
Uzmeciau aki i savo brezinius, matau irgi gegnes 20x5 supaisytos. Loky, ar galetum pasidalinti kontaktais teisingo konstruktoriaus?

Ar bandet isivertinti islaidas jei vistik keisti gegnes ir perklot cerpes ?

VP - tai jeigu Jums tokių gegnių užtenka, kitas konstruktorius tikrai nepadės. pas mane 20x5 ar 20x6, berods 11m ilgis, molinės čerpės ant viršaus, nuolydis tik 20 laipsnių ir viskas čiki, tai ką, aš dabar turiu kažką keisti , nes tokios pat gegnės pas Lokį nelaiko? nesąmonė. kiekvienu konkrečiu atveju gauni konkretų poreikį stiprumui ir pagal tai parenki medžiagas.

dėl sąžinės ramumo, galite persiskaičiuoti stogą, blogiau nebus.

nuimti čerpes be pažeidimų nepavyks, toliau reiks išardyti visą stogą ir sudėti jį iš naujo + papildomai pirkti čerpes ir kt medžiagas - tai 100 procentų nebus pigiau nei įtaisyti HEB'a, o kur dar laiko sąnaudos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kad ji kur galas: 13 rugsėjo 2012 - 08:26
per dvi dienas rado vandenuką , 60 m
kitoj savaitėj atvažiuos padarys visą likusį darbą,
bet kiek visko dar liko doh.gif

o norėtus Kalėdas švęst namuos blush2.gif
Atsakyti
Sveiki, kokia Jusu nuomone apie stumdomas terasines duris be slenkscio... pvz
http://www.fauga.lt/terasos-durys.html

Siaip galvoju apie ta 550 cm vitrina. Kazkaip nebezavi visu faugu ir gipuru pasiulymas si langa daryti is triju atskiru langu, kur i tarpus dar detusi metalinis statramstis dviejose vietose. Tai langu susikirtimo vietose butu apie 25 cm plastiko ir tokie du per visa langa. Galejau jau tada kolonas issimurinti...

Fauga pasiule tas terasines duris. 0,86 - tai ner labai blogai, tik zinau, kad pagrindine problema su tokiomis durimis - sandarumas - per slenksti, per langu susijungima (mano vitrina butu dalinama i dvi dalis, viena dalis nusistuma).
Taciau fauga teigia, kad sandarumas prasprestas vokieciu, nebesisandarina vien sepeteliais, apziurejau siandien gyvai - gumytes susiglaudzia ir siek tiek uzsispaudzia.

Ka manot, verta toki daikta detis ar prarasiu per daug silumos?
Atsakyti
4u: Laba diena mums irgi tuoj reikes grezinio netoli Garliavos tai jei galite parasykite konkreciau kokios kainos Elektrenu firmoj nes daugumoj apie110lt.ACIU
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 09 13, 09:37)
kai kokį mėnesiuką praleidi be TV, supranti kad tau jo visai netrūksta ir svarbiausia jo nepasigendi visiškai. O jeigu TV yra, be abejo pirmas dalykas grįžus namo -patikrinti ar jis veikia  mirksiukas.gif  čia kaip rišys su išoriniu pasauliu  mirksiukas.gif

pasistenkite skaityti visą mano postą, o ne tik paskutines eilutes. Pasikartosiu: mano nuomone abu šie dalykai yra reikalingi ir užima savo vietą ir atima savo laiką.

drįstu paprieštarauti - tai įpročio išvada ir jokiais būdais ne reikalingumo.

Galvojau "prikolius", "pod'ebu" ir truputi pasilinksminsime biggrin.gif o dabar gaunas oho kad rimta diskusija lotuliukas.gif
Dabar primeskit kažkas, neskaitęs nuo pradžių, griebiasi už galvos - du lyg ir psichiškai sveiki SM'ininkai ginčijasi kas gi namams svarbiau, tv ar židinys lotuliukas.gif truputi primena seną dainušką: "įlipo silkė į obelį" lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 09 13, 13:00)
Sveiki, kokia Jusu nuomone apie stumdomas terasines duris be slenkscio... pvz
http://www.fauga.lt/terasos-durys.html

Siaip galvoju apie ta 550 cm vitrina. Kazkaip nebezavi visu faugu ir gipuru pasiulymas si langa daryti is triju atskiru langu, kur i tarpus dar detusi metalinis statramstis dviejose vietose. Tai langu susikirtimo vietose butu apie 25 cm plastiko ir tokie du per visa langa. Galejau jau tada kolonas issimurinti...

Pats pagalvok, kas atidalys lauką nuo vidaus jei nėr slenksčio? Kokia bus medžiaga po durim? OK, dedam EPS ir tai liuks atitvara, bet kaip apdailinsi? Kokia apdailos medžiaga bus ir sandari, ir šilta? Gal pasilik šias duris vilai Ispanijoje...

Kuo kolonos būtų pranašesnės? Kad be 25cm plastiko turėtum tarpe mūro? Ir šešėlius rimtesnius į kambarį? Kolonų tikrai nereikia, 550cm angą perdengti nėra super sudėtinga - rimtesnės armatūros, aukštesnės samaros ir turi. Tik kam ją kolonom skirstyt - nesuprantu.

Dėl vitrinos "be 25cm plastiko" variantų tikrai yra, reiktų ne langistus, bet fasadčikus (aliuminio-stiklo) ir stiklistus užklausinėti. Jei domina - galiu rekomenduoti, apžiūrėję mano alphaline vitriną sakė galima buvo žymiai šustriau padaryti.
Papildyta:
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 09 13, 13:00)
Ka manot, verta toki daikta detis ar prarasiu per daug silumos?

Čia kiekvienam pagal savo kišenę ir sugedimo laipsnį pręst, yra gi Hummer mėgėjų - parsiveža iš US V8 8l benzas ir nieko, ne per daug praranda degalinėj...
Jei sieki, kad namo išlaikymas būtų kiek įmanoma minimalus - tos durys tikrai ne iš tos serijos. Ar netektų po tom durim statyti fankoilą kad grindys neapšarmotų, kad nepaslystum ant ledo namie doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2012 09 13, 08:24)
Jūsų išvaizda neleidžia kitaip galvoti apie jus, kaip tik rimtai, todėl ir klauso visi ausis pastatę, sertifikatus kaišioja biggrin.gif

smile.gif Išvaizda tikrai labai apgaulinga. Pamenu, kai Robertiną pamatėme pirmą kartą, per meet'ą, išvados pirminės irgi buvo ne labai drąsios ("ot *** prisikvietėm velniai žino ko doh.gif ") lotuliukas.gif bet po "grozna" išvaizda slypi labai malonus žmogus 4u.gif . Aišku kriaušės vadilai tikrai nekyla klausimų "o kam jums tos specifikacijos" kai klausia Robertinas, ypač jei dar antakius suraukia truputi lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 13 rugsėjo 2012 - 14:17
QUOTE(Vilienė @ 2012 09 13, 14:15)
Galvojau "prikolius", "pod'ebu" ir truputi pasilinksminsime biggrin.gif  o dabar gaunas oho kad rimta diskusija lotuliukas.gif 
Dabar primeskit kažkas, neskaitęs nuo pradžių, griebiasi už galvos - du lyg ir psichiškai sveiki SM'ininkai ginčijasi kas gi namams svarbiau, tv ar židinys lotuliukas.gif  truputi primena seną dainušką: "įlipo silkė į obelį" lotuliukas.gif

diskusija ne tokia jau ir juokinga, jeigu pvz ją suformuluotume "TV ar židinys svetainėje" vietoje "TV ar židinys iš principo name"
aš netgi labai rimtai svarstau atsisakyti TV svetainėje ir palikti tik židinį, audio na gal dar kokį nedidelį HD projektorių.

kitą vertus plazma neblogai šildo lotuliukas.gif
Atsakyti