Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu vaiką leisti į mokyklą vėliau (pilnų 7 metų)

QUOTE(Minutėlė @ 2015 03 15, 18:24)
Taip, apie šitai klausiau. Bet ar kam pavyko šitas dalykas praktiškai?
Praktiškai tai labai nesunku, kai vaikas į priešmokyklinę nueina anksčiau, t.y., kai tais metais sueina penkeri. Tuomet dar laisvai gali kartoti priešmokyklinę programą darželyje su savo bendraamžiais.
Jei vaikas lankė priešmokyklinę tada, kai priklauso, yra keblumų. Mano žiniomis, tokiu atveju vaikai "kartojo kursą" priešmokyklinėje klasėje mokykloje. Bet čia jau reikia ieškotis mokyklos ir tartis su direktoriumi individualiai. Jei mokykloje trūksta mokinių priešmokyklinėje klasėje, priims, jei netrūksta, deja...
Jei priešmokyklinis ugdymas nuo rugsėjo taps privalomas, bus lengviau manipuliuoti tuo 12 punktu.
Žodžiu, daug kas priklauso nuo tėvų gudrumo ir apsukrumo...
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 03 15, 19:37)
Praktiškai tai labai nesunku, kai vaikas į priešmokyklinę nueina anksčiau, t.y., kai tais metais sueina penkeri. Tuomet dar laisvai gali kartoti priešmokyklinę programą darželyje su savo bendraamžiais.

Ne visai tiesa. Jeigu nuejes anksciau registruojamas kaip priesmokyklinukas tai nera taip jau paprasta kaip rasote.
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2015 03 15, 21:04)
Ne visai tiesa. Jeigu nuejes anksciau registruojamas kaip priesmokyklinukas tai nera taip jau paprasta kaip rasote.

Tai yra tęsinys minties:

QUOTE(klopedija @ 2015 03 15, 10:41)
PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO ORGANIZAVIMO TVARKOS APRAŠAS skelbia:

12. Vaikas, kuris priešmokyklinio ugdymo grupės nelankė daugiau kaip du trečdalius šios Tvarkos aprašo 9 punkte nurodyto laiko, yra laikomas nedalyvavusiu priešmokyklinio ugdymo programoje.

Dokumentas: http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 03 15, 11:41)
PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO ORGANIZAVIMO TVARKOS APRAŠAS skelbia:

12. Vaikas, kuris priešmokyklinio ugdymo grupės nelankė daugiau kaip du trečdalius šios Tvarkos aprašo 9 punkte nurodyto laiko, yra laikomas nedalyvavusiu priešmokyklinio ugdymo programoje.

Dokumentas: http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=

Ar tikrai?
Nes Jūsų minimas 9 punktas yra iš Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro 2005 m. birželio 22 d. įsakymą
Nr. ISAK-1180 „Dėl Priešmokyklinio ugdymo organizavimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ (Žin.,
2005, Nr. 84-3118)
Kuris pagal Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro 2013 m. lapkričio 21 d. įsakymą Nr. V-1106 "DĖL PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO TVARKOS APRAŠO PATVIRTINIMO" yra pripažintas netekusiu galios.

Tai jei teisingai suprantu, tai ką Jūs cituojate yra netekę galios ir vadovautis reikia 2013 m. įsakymu, kuriame analogiško punkto nematau sad.gif
http://www.smm.lt/up...s/dok460922.pdf

Ar aš klystu?
Atsakyti
Sveikos.
Ar kuri bandėte iš PPT gauti pažymą kad vaikas nepasiruoses eiti i pirmą klasę. Ir neleidote? Gal kuri ,,praslydote" šiais metais?
Nes žadu pati vežti paneles į PPT. Kadangi manęs netenkina jokios trišalės sutartys. Nes po to vaikas vistiek eis toliau su bendraamžiais
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2015 11 12, 19:42)
Sveikos.
Ar kuri bandėte iš PPT gauti pažymą kad  vaikas nepasiruoses eiti i pirmą klasę. Ir neleidote? Gal kuri ,,praslydote" šiais metais?
Nes žadu pati vežti paneles į PPT. Kadangi manęs netenkina jokios trišalės sutartys. Nes po to vaikas vistiek eis toliau su bendraamžiais

O toji trišalė visai gerai - vaikas visus metus gauna individualias pamokas - rezultatas geresnis negu bet kuri privati logopedė thumbup.gif .

Visai gerai toji trišalė.
Atsakyti
QUOTE(lairam @ 2015 11 12, 22:35)
O toji trišalė visai gerai - vaikas visus metus gauna individualias pamokas - rezultatas geresnis negu bet kuri privati logopedė  thumbup.gif .

Visai gerai toji trišalė.

Gal ir gera. Taciau po jos vaikas turi eiti iš karto į antrą klasę. O šitai man netinka.
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2015 11 13, 09:12)
Gal ir gera. Taciau po jos vaikas turi eiti iš karto į antrą klasę. O šitai man netinka.

Teoriškai turėtų eiti į antrą klasę, bet praktiškai, jeigu nesutiksite, tai ir neeis. Tėvai parašo prašymą palikti vaiką pirmoje klasėje ir viskas tuo pasibaigia. Galiu pasakyti tik tiek, kad GEROKAI sunkiau yra gauti tą tausojantį rėžimą negu sutikimą vaiko nekelti į antrą klasę.

Taigi nebijokite tos trišalės.
Atsakyti
QUOTE(lairam @ 2015 11 13, 09:28)
Teoriškai turėtų eiti į antrą klasę, bet praktiškai, jeigu nesutiksite, tai ir neeis. Tėvai parašo prašymą palikti vaiką pirmoje klasėje ir viskas tuo pasibaigia. Galiu pasakyti tik tiek, kad GEROKAI sunkiau yra gauti tą tausojantį rėžimą negu sutikimą vaiko nekelti į antrą klasę.

Taigi nebijokite tos trišalės.

Tada konkretus klausimas. Ar kas pasiliko pirmoje klasėje po trišalės sutarties? Nes, kiek aš domėjausi, ir rinkau info, tai bet kokiu atveju vaikas keliamas i antrą klasę tik tada parenka kažkokią palengvinta programą.
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2015 11 13, 09:55)
Tada konkretus klausimas. Ar kas pasiliko pirmoje klasėje po trišalės sutarties? Nes, kiek aš domėjausi, ir rinkau info, tai bet kokiu atveju vaikas keliamas i antrą klasę tik tada parenka kažkokią palengvinta programą.

Aš kalbu iš savo patirties - pernai buvo trišalė, o šiemet išėjome į pirmą klasę - mokomos pagal bendrą programą, viskas einasi labai labai neblogai.
Atsakyti
QUOTE(lairam @ 2015 11 13, 10:11)
Aš kalbu iš savo patirties - pernai buvo trišalė, o šiemet išėjome į pirmą klasę - mokomos pagal bendrą programą, viskas einasi labai labai neblogai.

O jūs, kai sudarinejote trišalę sutartį, turejote kokių problemų. Ar nusprendėte kad vaikas per jaunas eiti? Nes aš noriu kad eitumem tik kitais metais kadangi gimem stipriai neišnešiotos gruodžio mėn. Šiaip darzelyje sakė kad jos gabios. Bet noriu kad joms lengviau eitu mokslai.
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2015 11 13, 10:40)
O jūs, kai sudarinejote  trišalę sutartį, turejote kokių problemų. Ar nusprendėte kad vaikas per jaunas eiti? Nes aš noriu kad eitumem tik kitais metais kadangi gimem stipriai neišnešiotos gruodžio mėn. Šiaip darzelyje sakė kad jos gabios. Bet noriu kad joms lengviau eitu mokslai.

Na tiesiog mamos noras neleisti į mokykla nėra pagrindas sudarinėti trišales sutartis. Tam, kad tokia sutartis būtų sudaryta yra reikalingos svarios priežastys - medikų rekomendacijos, PPT pritarimas ir pan. Tai, kad mamai vaiko gaila nėra svari priežastis smile.gif
Atsakyti