QUOTE(adija5 @ 2012 08 30, 15:07)
Saintlina,čia tikrai 30 litrų vyno padarei

?Va čia tai užmojai pas žmones...Įsivarysiu nepilnavertiškumo kompleksą

Tai kokio dydžio tos plantacijos turi būt,kad tik sulčių šitiek prispaust
20 kol kas. Pritrūkau uogų tam kartui

Į 10 litrų dviejų dienų derlius nueina. Du po 10 pastačiau. Na, ten gi dar cukrus, vanduo dedasi, tų uogų ne plantacijos reik. Dabar kol aš namie savaitę pabūsiu, mama spės sulčių ar sirupų pasistatyti, nes kai nuvažiuosiu, viską vėl į vyną paleisiu - aš dar vyno butelių užsizapasinus
Papildyta:
QUOTE(kadabra @ 2012 09 01, 20:33)
mes pernai darem, skanus vynas, spalva grazi.
saintlina, o kokius recetus naudojat? gal kartais imanoma sulciu pasidaryti be sulciavires (neturim)?
Uogieniu jau prisiviriau, idomu ka dar galima padaryt, i saldikli tai kist nenoriu, ten pas mane braskes ir vysnios karaliauja

.
aha, man šaldytos avietės irgi nelabai.. nešaldau aš jų. Man šaldytos uogos Nr. 1 - vyšnios

Vaikams - braškės.
O iš aviečių tokį sirupą darau. Į tą sulčiavirę tai paprasta - sumeti uogas ir pro kranelį švarios sultys išeina, verdančios, galima iškart uždarinėt stiklainius. O jei neturit tokios, tai tada spaust reiktų sultis.. po to galima į jas įdėt cukraus. Proporcijų nepasakysiu, viską iš akies darau. Jei mažiau cukraus - sultys saldesnės gaunasi, kai daug, kai jau nuo šaukšto tįsta - sirupas. Man tas aviečių sirupas nuo vaikystės be galo skanus

Kvapas žiemą

Močiutė su blynais visad duodavo.. dabar aš jai tokio sirupo nuvežu