Įkraunama...
Įkraunama...

Avietės

Hmmm kaip čia skaniai kalbat biggrin.gif

O man kilo toks klausimas, ar reikia kažkaip iš anksto žemę joms pasiruošti? Ar jos mėgsta rūgščią žemę? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amulet @ 2012 08 30, 07:55)

O man kilo toks klausimas, ar reikia kažkaip iš anksto žemę joms pasiruošti? Ar jos mėgsta rūgščią žemę? g.gif


niekaip neruosiau.
Pas mus priesmelis, lyg ir rugsti zeme (rugstynes puikiai auga), bet avietes nesiskundzia.
Atsakyti
QUOTE(Amulet @ 2012 08 30, 08:55)
Hmmm kaip čia skaniai kalbat  biggrin.gif

O man kilo toks klausimas, ar reikia kažkaip iš anksto žemę joms pasiruošti? Ar jos mėgsta rūgščią žemę? g.gif

Aš bent,tai nieko specialiai nedariau sodindama.Žemė pas mane rūgšti,veisiasi kaip pasiutę.Tik tos kur saulėj auga,uogos saldesnės nei pavėsy.Na tikrai nereikalauja priežiūros daug,ne taip,kaip kokios šilauogės:iš 8 krūmų aštuonios uogos antri metai doh.gif
Saintlina,čia tikrai 30 litrų vyno padarei blink.gif ?Va čia tai užmojai pas žmones...Įsivarysiu nepilnavertiškumo kompleksą verysad.gif Tai kokio dydžio tos plantacijos turi būt,kad tik sulčių šitiek prispaust g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 08 28, 21:39)
Merginos, jei jau užėjo kalba apie aviečių perteklių - gal kas bandėt daryt ar ragavot aviečių vyną? Ar skanus?


mes pernai darem, skanus vynas, spalva grazi.

QUOTE(saintlina @ 2012 08 29, 22:20)
pas mus analogiškai. Bet aš dar sirupus darau arba aviečių sultis (su tuo puodu, kuris lyg ir sulčiavire vadinasi). Po truputį per žiemą naudojasi. Bet užėjo man šiemet vynų darymo manija, tai nutariau ir avietes tam tikslui paskirt. O darau kaip ir visus vynus.. avietės, vanduo ir cukrus - ir į vyninį butelį burbuliavimo procesui.


saintlina, o kokius recetus naudojat? gal kartais imanoma sulciu pasidaryti be sulciavires (neturim)?
Nezinau konkreciai savo avieciu veisles pavadinimo, bet, kad jos remontantines tai tikrai. Dera kaip pasiute, uogos vos ne puses pirsto dydzio, kai kurios net trigubos, suauge tokios. Is rudens nukirpom, dabar jau apie 160-180cm ugio, dera iki pat salnu ir panasu, kad dar deretu ilgai, tik oras jau nepalankus buna. Dauginasi leisdamos atzalas, kai kurios is ju nueina net ir metra nuo motininio krumo. Pernai metais mulciavau zole, siais kazkaip neprisiruosiau, gana nemazai turim, nespejau.
Uogieniu jau prisiviriau, idomu ka dar galima padaryt, i saldikli tai kist nenoriu, ten pas mane braskes ir vysnios karaliauja bigsmile.gif .
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 08 30, 15:07)

Saintlina,čia tikrai 30 litrų vyno padarei blink.gif ?Va čia tai užmojai pas žmones...Įsivarysiu nepilnavertiškumo kompleksą verysad.gif Tai kokio dydžio tos plantacijos turi būt,kad tik sulčių šitiek prispaust g.gif


20 kol kas. Pritrūkau uogų tam kartui biggrin.gif Į 10 litrų dviejų dienų derlius nueina. Du po 10 pastačiau. Na, ten gi dar cukrus, vanduo dedasi, tų uogų ne plantacijos reik. Dabar kol aš namie savaitę pabūsiu, mama spės sulčių ar sirupų pasistatyti, nes kai nuvažiuosiu, viską vėl į vyną paleisiu - aš dar vyno butelių užsizapasinus biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(kadabra @ 2012 09 01, 20:33)
mes pernai darem, skanus vynas, spalva grazi.
saintlina, o kokius recetus naudojat? gal kartais imanoma sulciu pasidaryti be sulciavires (neturim)?

Uogieniu jau prisiviriau, idomu ka dar galima padaryt, i saldikli tai kist nenoriu, ten pas mane braskes ir vysnios karaliauja  bigsmile.gif .


aha, man šaldytos avietės irgi nelabai.. nešaldau aš jų. Man šaldytos uogos Nr. 1 - vyšnios wub.gif Vaikams - braškės.
O iš aviečių tokį sirupą darau. Į tą sulčiavirę tai paprasta - sumeti uogas ir pro kranelį švarios sultys išeina, verdančios, galima iškart uždarinėt stiklainius. O jei neturit tokios, tai tada spaust reiktų sultis.. po to galima į jas įdėt cukraus. Proporcijų nepasakysiu, viską iš akies darau. Jei mažiau cukraus - sultys saldesnės gaunasi, kai daug, kai jau nuo šaukšto tįsta - sirupas. Man tas aviečių sirupas nuo vaikystės be galo skanus wub.gif Kvapas žiemą wub.gif Močiutė su blynais visad duodavo.. dabar aš jai tokio sirupo nuvežu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 09 01, 22:24)
aha, man šaldytos avietės irgi nelabai.. nešaldau aš jų. Man šaldytos uogos Nr. 1 - vyšnios  wub.gif  Vaikams - braškės.
O iš aviečių tokį sirupą darau. Į tą sulčiavirę tai paprasta - sumeti uogas ir pro kranelį švarios sultys išeina, verdančios, galima iškart uždarinėt stiklainius. O jei neturit tokios, tai tada spaust reiktų sultis.. po to galima į jas įdėt cukraus. Proporcijų nepasakysiu, viską iš akies darau. Jei mažiau cukraus - sultys saldesnės gaunasi, kai daug, kai jau nuo šaukšto tįsta - sirupas. Man tas aviečių sirupas nuo vaikystės be galo skanus  wub.gif  Kvapas žiemą  wub.gif  Močiutė su blynais visad duodavo.. dabar aš jai tokio sirupo nuvežu  smile.gif


Saintlina, o jeigu darai sultis su sulciavire, tai jau cukraus nereikia? O koks skonis tu sulciu, imanoma gerti, nerugstu? As niekad nesu bandzius. Skinu dabar, bet jau rankos svyra, letai einasi, uogu daug. Tiesa, idomu net ir kokia iseiga gaunasi.
O del sirupo, tai kokiu santykiu sultys ir cukrus eina?
Dekui!
Atsakyti
Rugscios jei visai be cukraus. As paskui vistiek pridedu kazkiek ir uzverdu atskirai puode.
O sirupui nezinau to santykio.. nesveriu nei uogu, nei cukraus. Verdu toki puoda 7 litru, tai pripilu sulciu daugiau nei puse ir tada cukraus dedu iskart kokius tris kilus ir toliau ziuriu, kiek truksta, kad tirstokas butu.
Del iseigos - nematavau. Bet siaip sulciu uogose dar, tu tirciu nelabai daug issimeta.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 09 02, 12:57)
Rugscios jei visai be cukraus. As paskui vistiek pridedu kazkiek ir uzverdu atskirai puode.
O sirupui nezinau to santykio.. nesveriu nei uogu, nei cukraus. Verdu toki puoda 7 litru, tai pripilu sulciu daugiau nei puse ir tada cukraus dedu iskart kokius tris kilus ir toliau ziuriu, kiek truksta, kad tirstokas butu.
Del iseigos - nematavau. Bet siaip sulciu uogose dar, tu tirciu nelabai daug issimeta.


dekui, bandysiu siandien virti sultis 4u.gif
Atsakyti
Iskilo klausimas biggrin.gif
verdu kaip tik sultis avieciu ir iskilo toks klausimas: ar kaip nors panaudojat likusius tirscius ar ne? Kiek laiko mazdaug turi viskas virti, kokio pavidalo turi buti likusiu tirsciu mase?

dekui 4u.gif
Atsakyti
likusių tirščių bent jau aš niekaip nepanaudoju. Vištoms išmetu.
O sulčių labai ilgai virt nereik - cukrus ištirpsta, užverda ir galima pilsyt ir uždarinėt.
Atsakyti
Saintlina, o kiek laiko viskas pacioj sulciavirej verda/garinasi? Idomu, kada jau sustot.
Dekui tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2012 09 03, 11:15)
Saintlina, o kiek laiko viskas pacioj sulciavirej verda/garinasi? Idomu, kada jau sustot.
Dekui tau  4u.gif


Kad ir nepasakysiu dabar, kiek ten laiko mastau.gif Na, kai jau nebebėga sultys, dar aš jas turputį pagrūdu su kuo nors, kad paskutinius lašus išspaust (bet nepersistengiant, kad sėklos per skylutes į sultis neišskristų) ir kai jau po to nebebėga, metu lauk.
Atsakyti