Įkraunama...
Įkraunama...

Avietės

QUOTE(kadabra @ 2012 09 03, 12:15)
Saintlina, o kiek laiko viskas pacioj sulciavirej verda/garinasi? Idomu, kada jau sustot.
Dekui tau  4u.gif

Ne man klausimas, bet kadangi verdu analogiskai sultis-sirupa kaip Saintlina, tai atsakysiu: garinti tol, kol matysite, jog skyletame puode liko tik kauliukai ir skureles. mirksiukas.gif Sultis pilu tada i kita puoda, dedu cukraus, uzverdu ir supilstau i isgarintus stiklainius, uzvekuoju. Fantastines sultys-sirupas drinks_cheers.gif Likucius uzpilu paprastu saltu vandeniu, perkosiu per marle ir tam kartui seimyna turi kompoto atsigerimui. Siuksles metu lauk.

As su kitu klausimu 4u.gif Ar gervuoges reikia karpyti kaip avietes? g.gif
Atsakyti
oi, dekui, merginos, kaip fainai, kai ateini ir atsakymus gauni per kelias minutes 4u.gif

Sena pazistama primine man, jog ir as turiu gervuogiu, ale maniskes bjaurybes tai labai spygliuotos, bet siaip tai skanios uogos fainos. Niekad nesu ju pjovusi rudesi, ateje jos pas mus is kaimynu puses, tik siais metais tokia ju obelis dar sakas uzleido, tai pastebejau, kad labai jau vorai ir muses apipuole tas uogas, reiks jauciu patvarkyt.
Idomu, o jeigu kelti i kita vieta, tai kuriuo rudenspavasario metu tai daryti reikia?
Atsakyti
sveikos avietes smile.gif
perskaicius iskilo klausimas- ar rudeni reikia tik ta derejusi stieba nupjauti ar ir tas sviezias atzalas, ar nuo veisles priklauso?
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 09 03, 11:47)
perskaicius iskilo klausimas- ar rudeni reikia tik ta derejusi stieba nupjauti ar ir tas sviezias atzalas, ar nuo veisles priklauso?

nuo veislės priklauso smile.gif Kai kurios avietės dera tik ant pernykščių stiebų. Tokiu atveju nupjovus jaunas šakas kiti metai būtų be uogų..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 09 03, 13:00)
nuo veislės priklauso  smile.gif  Kai kurios avietės dera tik ant pernykščių stiebų. Tokiu atveju nupjovus jaunas šakas kiti metai būtų be uogų..

O gal zinote, kokios veisles? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 09 03, 12:04)
O gal zinote, kokios veisles? 4u.gif

deja, ne.. pas mane kažkokios geltonos tokios auga, dera tik ant pernykščių. Veislės nežinau. Galbūt vasarinės neremontantinės visos (dauguma) tokios?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 09 03, 13:00)
nuo veislės priklauso  smile.gif  Kai kurios avietės dera tik ant pernykščių stiebų. Tokiu atveju nupjovus jaunas šakas kiti metai būtų be uogų..

tada pabandysiu kelias is rudens nupjauti, kitais metais bus jau aisku g.gif o toms veislems kur vistik pjaunami jauni ugliai, jie nupjaunami visai palei zeme ar paliekama ilgesne stiebo dalis ?
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 09 03, 12:39)
tada pabandysiu kelias is rudens nupjauti, kitais metais bus jau aisku  g.gif o toms veislems kur vistik pjaunami jauni ugliai, jie nupjaunami visai palei zeme ar paliekama ilgesne stiebo dalis ?

aš pjaunu šiek tiek virš žemės.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 09 03, 13:50)
aš pjaunu šiek tiek virš žemės.

ok, aciu uz atsakymus 4u.gif

dabar kazkuri apie gervuoges uzsiminete, tai jos labai sunkiai persodinima pernesa , as pavasari pasodinau gal 10 keru, is pradziu lygtais bande dar zaliuoti-zydeti, po to puse nudziuvo, keli gerokai apdziuvo bet matosi gyvybes zenklu, du kerai net uogas brandino, bet sunokino tik vienas, antras su visom uogom irgi nudziuvo doh.gif
zodziu apkarpiau, sienu apmulciavau, tikiu kad keli prigijo, o to turetu ir uztekti kad uzsiveistu smile.gif
Atsakyti
pas mane gervuogėms kažkas nepatinka. Nenori augt, ir viskas. Kaip pasodinau prieš kokiu tris metus, tai tas krūmelis toks pat ir yra kaip pirmais metais. Nei jis plečiasi, nei tankėja. Uogų šiais metais nei vienos. Avietės tiesiog bujoja, o va su gervuogėm šnipštas visiškas doh.gif O gal joms nepatinka šalia aviečių augti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 03 rugsėjo 2012 - 13:00
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 09 03, 12:29)
... Ar gervuoges reikia karpyti kaip avietes?

Reikia. Jos kitamet deres ant nauju stiebu mirksiukas.gif

QUOTE(matuke @ 2012 09 03, 12:47)
...perskaicius iskilo klausimas- ar rudeni reikia tik ta derejusi stieba nupjauti ar ir tas sviezias atzalas, ar nuo veisles priklauso?

Svieziu tikrai nepjauk mirksiukas.gif

QUOTE(saintlina @ 2012 09 03, 14:00)
pas mane gervuogėms kažkas nepatinka. Nenori augt, ir viskas. Kaip pasodinau prieš kokiu tris metus, tai tas krūmelis toks pat ir yra kaip pirmais metais. Nei jis plečiasi, nei tankėja. Uogų šiais metais nei vienos. Avietės tiesiog bujoja, o va su gervuogėm šnipštas visiškas  doh.gif  O gal joms nepatinka šalia aviečių augti?

Pas mane tai auga ir vargo nemato, net lipa ant avieciu, prieit nebeimanoma.
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 09 03, 11:47)

nedaug teišmanau apie aviečių auginimą, bet kai įsigijau aviečių daigus, tai supažindino, kaip jas reikia genėti rolleyes.gif
vasarinės avietės dera ant pernykščių, kitaip sakant antramečių stiebų, todėl jų išpjauti rudenį negalima smile.gif
rudeninės veislės (tos, kurios dabar dera) reikia rudenį nupjauti, nes jos dera ant naujai pavasarį išleistų stiebų smile.gif aš jas nupjaunu apie sprindį virš žemės
Atsakyti