Nesenai perskaičiau
John Katzenbach - Pamišėlio istorija. Nutariau, kad tai bene prasčiausias šio autoriaus detektyvas iš mano skaitytų. Nors bet kokiu atveju detektyvai skaitosi gan greitai, tačiau man buvo nuobodu skaityti. Be galo ištempta istorija, nelabai originaliai parašyta. Bent man trūko kažkokio cinkelio. Taigi daug ir nerašysiu

Tačiau, jei domitės detektyvais ir norite susipažinti su šiuo autoriumi - rekomenduoju imti kitas knygas

Dar viena knyga
John Irving - Paskutinė naktis Tvisted Riveryje. Man patiko. Patiko daug labiau nei prieš tai skaityta
Naujojo Hampšyro viešbutis. Keistai
neirvingiška buvo maisto tema. Man labai patiko skaityti apie gaminamą maistą (kartais net seilė nutysdavo). Patiko sukurti personažai, kurie pasirodė labai intriguojantys, įdomūs ir kartu keisti. Tačiau, jei skaityčiau knygą nežinodama, kas jos autorius - tikrai atspėčiau, kad tai Irving'as. Sekso scenų čia mažiau, labiau akcentuojama meilė. Daugiau įpinta jausmo, vidinių pergyvenimų. Labai labai patiko sakyčiau pagrindinė scena su keptuve ir meška palaikytu žmogumi. Nesiplėsiu, kad neišduočiau turinio. Bet ta scena, kad ir kokia graudi būtų, man sukėlė begalinio juoko protrūkį. Na toks juokas pro ašaras, bet man labai patinka autorius, sugebantis įpinti juodojo humoro į savo romanus. Ne pati geriausia jo knyga, bet tikrai einanti šalia kai kurių ankstesnių šedevrų. Čia bent man taip pasirodė. Tikiuosi, kad kitos knygos bus ne prastesnės, o dar geresnės.
Dabar baigiu skaityti
Kristinos Sabaliauskaitės - Silva Rerum 1-mą dalį. Taip, parašyta ypatingai, tiksliau ypatinga kalba, stiliumi. Skaitydama iki knygos vidurio draugei sakiau: ogo, kokia įdomi ir gerai parašyta knyga. Deja, dabar kai užstrigau ties ne tokiais įdomiais puslapiais, ėmiau abejoti. Nors vėliau vėl prasidėjo veiksmas ir atsirado dvejonės, kaip man ją reiks reitinguoti. Tikrai žinau, kad tai viena iš geriausių (geriausiai parašytų) lietuvių autorių knygų, bet... Man ji tikrai netaps mėgstamiausia knyga. Tema įdomi, bet visas rutuliojimas mane kai kada erzino. Itin juokingai pasirodė meilės tema - tik pamačiau ir jau žinau, kad tai jis (ji). Tikriausiai esu viena čia tokia balta varna tik dabar paėmusi į rankas šią knygą ir dar tokią nuomonę išreiškusi. O gal man čia po detektyvų taip keistai skaitėsi
Jei kam bus įdomu, radau tokį straipsniuką vienos iš mano lankomų bibliotekų tinklapyje
Silva Rerum & Silva Rerum II: Šedevrai ar eilinės knygos? Eilinio skaitytojo nuomonėDar šiandien žadu į rankas griebti
Andreas Winkelmann - Aklas instinktas.