Apie Krymo virtuvę labai daug nepapasakosiu. Jie mėgsta mėsą, o mes mėsos nelabai. Juolab 33 laipsnių karštyje. Šašlykas, kebabai - tiek ir tebus to vietinio maisto. Na, dar ukrainietiški barščiai (dar alternatyva - "žali barščiai"), kuriuos vartojome praktiškai kasdien. "Kijevo koteltas" pas juos - pilnaviduris. Moka ruošti baklažanus - ir garnyruose, ir kai pagrindinį patiekalą (kuo nors įdaryti baklažanai). Mano ragautas meniu dažniausiai būdavo iš tokios serijos:
![user posted image](http://s55.radikal.ru/i148/1208/c0/7894664c6d03.jpg)
Čia sriuba su baltojuoju vynu ir jūros gėrybėmis, su džiūvėsėliais ir tigrinėmis krevetėmis.
Išbandėm vietinės gamybos saldumunus - skanu, ir
pachlava (pyragėliai, skoniu panašūs į mūsų "Skruzdėlyną"), ir visokiausių rūšių, su įvairiausiais įdarais, pyragai (šokoladas ir vyšnios, karamelė etc.).
Padarė įspūdį tai, kad net paprasčiausiame pliažo kioskelyje pardavinėjami lietiniai yra su TIKRŲ uogų įdaru (pvz., tikros, puselėmis supjaustytos braškės), o ne su kokiu dirbtiniu džemu.
Na, ir vaisiai. Prinokę, saldūs, sprogstantys arbūzai (dabar apmaudu, kad parsivežėm namo tik du). Didžiulės slyvos, persikai, melionai, įvairių rūšių obuoliai ir kriaušės, pomidorai, granatai (ir naminės jų sultys, butelis kurorte - 50 grivenų, tai maždaug apie 16 litų). Neatsivalgiau
inžirų, arba datulių - ne per saldu, ne rūgštu, minkšta, sultinga, mmmmm
Šios datulės ne itin kiokios formos, nes keliavo dvi dienas mašinoje:
![user posted image](http://s017.radikal.ru/i437/1208/94/4b9e49e9cb79.jpg)
Vaisių kioskelis, viduryje tie "ežiukai" - viena iš granatų rūšių:
![user posted image](http://s017.radikal.ru/i413/1208/73/ea992ab4320b.jpg)
Populiarus užkandis - karšti kukurūzai.
Pliažuose vaikščiojantys užkandžių, saldumynų prekeiviai nenaudoja mums įprastų maisto šaltkrepšių. Jie arba nešioja juos išsidėlioję ant padėklo, tiesioginiuose saulės spinduliuose ir nutūptus musių, arba savadarbiuose "šaldytuvuose" iš pustplasčio ir lipnios juostos