Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(madrugada @ 2014 06 16, 21:16)
ne visose. aš pradėjau internetu prekintis, kai radau apmokančią tiek siuntimo, tiek grąžinimo išlaidas.
o jei ir kainuoja siuntimas - pažiūriu, kiek sumoku už parkavimą, kurą, tai gaunas tas pats..

Zalando? lotuliukas.gif

QUOTE(Malena @ 2014 06 16, 21:34)
Aišku malonu kai parduotuvė apmoka, nes tokios prievolės nėra, kaip ir grąžinant rūbą į bet kurią ne internetinę krautuvę mirksiukas.gif

Man rūbų išlaidos nelabai įtakoja taupymo, niekad nebuvau išlaidi šioje srityje.

As nesu islaidi, bet del avalynes turiu labai didele problema. Man jau nusibodo eiti i n avalynes parduotuviu ir tik tam, kad mane nukreiptu i vaiku skyriu. MB visada krizena is manes kai vaziuojam i kokia Italija ar Ispanija, visuomet parsivezu avalynes lotuliukas.gif Uztat man tikras issigelbejimas internetas 4u.gif
Atsakyti
As taupau tiesiog nepirkdama ko nereikia. Daug pinigu nesinesioju, banko korteles neturiu. Pries pirkdama pagalvoju ar tikrai noriu, ar reikia. Bet karts nuo karto ir koki nora patenkinu (dazniausiai kas liecia knygos ar papuosalo blush2.gif ) Tai jei kazka pamatau, ko uzsinoriu, duodu sau laiko pagalvot iki kitos dienos ar tikrai . Daznai pasirodo, kad noras praeina. Arba nueinu kita diena jau tipo pirkt ir...pasirodo, kad jau to nenoriu, nepatinka bigsmile.gif
Vyra irgi ipratinau nesinesiot banko korteles, nes pagundai nemokedavo atsispirt. Pries perkant duoda sau laiko pagalvot, o tai buvo iprates "grazu-patinka-perku". O paskui pasirodo, kad jo pirkinys metysis kampe. Dabar, kai i parduotuves praktiskai tik as einu, tai maziau tokiu problemu.
Dabar galvojam pries perkant, ziurim ar ne per interneta butu pigiau. Dazniausiai pasirodo, kad arba per interneta,arba Lenkijoj, bet ne LT verysad.gif (basutes man patinkancias PL nusipirkau uz 14 zl, t.y. virs 11 Lt. Na, kur LT uz tiek galima ka aplamai rast?)
Ko nereikia, parduodam arba atiduodam nemokamai. Kai kuriuos daiktus perkam naudotus. Kai ka skolinamies (pvz. turistini saldytuva, kai vaziuojam i PL apsipirkt, o uz tai kaimynei ka nuperkam ir abu puses patenkintos). Kai kuriais daiktais keiciamies su draugais ar giminem (i verte tada tikrai neziurim).
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2014 06 16, 22:34)
Aišku malonu kai parduotuvė apmoka, nes tokios prievolės nėra, kaip ir grąžinant rūbą į bet kurią ne internetinę krautuvę mirksiukas.gif

Man rūbų išlaidos nelabai įtakoja taupymo, niekad nebuvau išlaidi šioje srityje.

aš ir neišlaidi. Iš kitos pusės, gal net daugiau išleidžiu taip, nei savo kaimo parduotuvėse, nes pasirinkimas didesnis, brangesnių rūbų yra. Bet ir apsirengti reikia, internetu perkant man lengviau viską susiplanuoti, kad nebūtų nereikalingų pirkinių.
QUOTE(Tosk @ 2014 06 16, 23:11)
Zalando? lotuliukas.gif

zalando biggrin.gif
tik vaikams brangoka ten.
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2014 06 13, 11:00)

as (nors ir turiu e-bankininkyste) labai megstu apmoketi saskaitas paste ar prekybos centre - nes a) man tai patinka cool.gif fiziskai mokedama grynuosius labiau jauciu pinigus, o esminis.... c) tai proga pasivaikscioti: nes darbas sedimas, sporto klubu nemegstu, taciau megstu vaikscioti. betikslis vaiksciojimas ne visuomet priimtinas, o vat su tikslu  a la apmoketi saskaitas visai kas kita.

Labai puikiai apibūdinote mano situaciją. Galbūt nemokėjau visko tinkamai pateikti, tai kilo tokia didelė diskusija ax.gif Bet kiekviena diskusija į naudą smile.gif Aš ištiesų mokėdama grynais labiau jaučiu pinigų vertę. Darant pavedimus, tai tik rašai skaičiukus, juos skirstai... Gal čia atėję iš senesnių laikų tas jausmas, kad už darbą tu nori gauti algą, ją apčiuopti, o ne pažiūrėti skaičiukus ekrane. Kaip ir atsiskaitant grynais. ax.gif
Atsakyti
o as jau puse metu kai visus cekius renku ir kasmenesine apskaita darau:)na, taip, tai rimtas darbas, bet man ant sirdies ramiau, kuomet zinau, kiek uzdirbau, kiek isleidau ir kam isleidau
Atsakyti
Aš tai nemoku visai taupyt. schmoll.gif Tai bandau pirkti tą taupyklę kuri neatsidaro, o kai prirenku pilną atidarau sudaužius ją ir ko reikia nusiperku gerai apgalvojus. smile.gif Padeda
Atsakyti
o man kaip tik gryni greiciau dingta is pinigines...aisku ne po dideles sumas, bet tai sen tai ten ir nebera...man patogiausia yra apvalesne suma slepti i taupymo saskaita ir nematyti
Atsakyti
Mums labai padėjo taupymui tai, kad nustojome LENKTYNIAUTI. Nebeperkame kažko, ko mums nereikia, vien todėl, kad tai įsigijo sesės šeimyna, kaimynai, draugai ar tėvai.
Pradžioje buvo sunku, bet su laiku vis lengviau. Išmokau iš pažįstamos, kurios šeimyna gerokai daugiau pajamų turi nei mes. Tiesa, iki jų frugal lygio mums dar toli - drabužių nelopome ir telefonai nei penkių, o gal ir daugiau metų senumo Nokia.
Bet baziniai principai teisingi:
1. Išleisti mažiau nei uždirbom tą mėnesį.
2. Jei kažkiek pinigų liko, padėti juos taip, kad nebūtų pagundos pasiekti. Tada ir išleist be šansų.
3. Visos neplanuotos pajamos keliauja į santaupas. Ten nugula ir piniginės dovanos, ir premijos darbe, ir pinigai gauti pardavus tai, kad nebereikalinga namuose.
4. Grynųjų mes vengiam, o jei jau atsidūrė piniginėje, namuose grąža išberiam į taupyklę - tiek popierinius, tiek metalinius. Paskui juos iškeičiam į stambesnius pinigus ir keliauja į santaupas.
5. Atsirinkti ką pirkti brand, o ką generic. Muzikos grotuvams netaupėm, o va sausus pusryčius perkam generic. Atradimas buvo, kad tie maži sutaupymai nuo dažnų išlaidų virsta didelėmis sumomis metų gale, ypač, kai valgai kasdien.
6. Dėvėtų daiktų vengiam. Skolintis nemėgstam svetimų. Bet mielai perkam išparduotuvėse, ne sezono metu arba viena karta senesnius, kad ir kaip naujausio modelio norisi.
Rugpjūtį suvedėm pirmų taupymo metų galus - atsirado pirmosios santaupos, susiformavo teisingi įpročiai, šiemet jau bus gerokai viskas lengviau.
Atsakyti
va to tai niekada nesupratau, kai zmones perka ne tam, kad jiems reikia, o kad kitiems ispudi padaryt schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 08 30, 19:14)
va to tai niekada nesupratau, kai zmones perka ne tam, kad jiems reikia, o kad kitiems ispudi padaryt  schmoll.gif

Gal čia vaikystės nuoskaudos: kažkas turėjo, aš ne. Užtat dabar parodysiu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upokšnis: 30 rugpjūčio 2014 - 18:45
QUOTE(Upokšnis @ 2014 08 30, 18:45)
Gal čia vaikystės nuoskaudos: kažkas turėjo, aš ne. Užtat dabar parodysiu  unsure.gif
bandos instinktas, pirmyksciais laikais buvo pavojinga atrodyti ar elgtis kaip kiti bandos nariai - vienam isgyvent be sansu. Amerikieciai ta fenomena daug mokslininku studiju aprase ir labai graziai pavadino - catching up arba keeping up with the Joneses.
Atsakyti
QUOTE(European @ 2014 09 02, 16:35)
bandos instinktas, pirmyksciais laikais buvo pavojinga atrodyti ar elgtis kaip kiti bandos nariai - vienam isgyvent be sansu. Amerikieciai ta fenomena daug mokslininku studiju aprase ir labai graziai pavadino - catching up arba keeping up with the Joneses.

as manau jei gali kodel gi ne. man pvz patink nauji daiktai, turim su darugu naujusius telefonus, kompus, ir vistiek sugebam 8tuks per menesi sutaupyti. manau jei nera is ko nelabai ir sutaupysi.
Atsakyti