Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie būsto paskolas

QUOTE(Lapkritė @ 2006 11 27, 12:27)
Dėkui, GAJANA, bet aš vistiek, kadangi esu žalia tai netikiu, kad taip viskas paprasta... Sorry, bet ir vėl užduosiu klausimą apie tą patį... Tai kaip yra su ta būsto paskola: Bankas duoda žmogui tiek, kiek įvertina turto vertintojas, ar tiek, kiek prašo pardavėjas? Pagal tave, tai tiek, kiek įvertina turto vertintojas, bet atsižvelgia ir į tai, kiek prašo pardavėjas, nes 60 tūkst.JAM ir 20 MUMS. Mums irgi taip būtų geriau, bet tokiu atveju, nebreikėtų paskolų remontui imti, nes visi įsivertintų (paparšytų , kad įvertintų) tiek, kad užtektų dar ir remontui ir viskas. O juk ir bankas mato, nes pats perveda, kad pvz., 60 tūkst į vieną sąskaitą, 20 tūkst į kitą.... Ar čia nieko tokio. nebežinau, gal per giliai žiūriu, bet aš kažkaip netikėjau, kad viskas taip paprasta, praktiškai, viskas priklauso nuo turto vertintojo g.gif O aš žinau, kad tų vertintojų galima paparašyti įvertint tiek, kiek nori...

tai kaip suprantu, tu net banke dar nebuvai...as galvojau, kad tau 60 duoda, o tau reikia dar 20 ir tu dar neivertinus buto...vienzo, pirmiausia pasakyk man siuos dalykus: ar buvai banke, ar paskola imi viena, nes jei atlyginimas nesa gali iskarto gauti 80, buto pirkimui ir irengimui, o kad bankas perveda 60 i viena, o 20 i kita, tai normalu, nes tu 60 imi buto pirkimui, o 20 irengimui, cia savaime jau suprantama, kad pinigai eis i skirtingas saskaitas...pagrinde dabar viskas remiasi i atlyginima...

Atsakyti
Ne, mes dar banke nebuvom, tik buto ieškome. Bet mums duotų turbūt ir daugiau nei 80 tūkst... Tiesiog, norime pirmiausia susirasti butą, tada eiti į banką ir iškart viską tvarkytis.
O ta, sakykime 20 tūkst. suma buto remontui, čia ta pati būsto paskola? T.y. tos pačios palūkanos, terminai, sąlygos? Ar tai 20 tūkst sumai, kuri skirta remontui, kitokios sąlygos?
Ačiū tau, Gajana, jaučiu baigiu Tave užknisti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lapkritė @ 2006 11 28, 10:12)
Ne, mes dar banke nebuvom, tik buto ieškome. Bet mums duotų turbūt ir daugiau nei 80 tūkst... Tiesiog, norime pirmiausia susirasti butą, tada eiti į banką ir iškart viską tvarkytis.
O ta, sakykime 20 tūkst. suma buto remontui, čia ta pati būsto paskola? T.y. tos pačios palūkanos, terminai, sąlygos? Ar tai 20 tūkst sumai, kuri skirta remontui, kitokios sąlygos?
Ačiū tau, Gajana, jaučiu baigiu Tave užknisti doh.gif

jo, salygos tos pacios wink.gif o siaip galite eit i banka, o kartu ieskotis ir buto smile.gif kol paskolai viska susitvarkysit, nemazai laiko praeis, per ji galite ir buta susirasti wink.gif ir siaip suzinosit visas salygas, o jus perkant busta norit, kad bankas visa suma padengtu ar pradini inasa kazkoki tai inesit? jei inesit, tokiu atveju nereiks draustis busto paskolu draudimu, kuris kainuoja 5000 lt, su juo irgi yra visokiu niuansu, jei po to butas gerai ivertinamas, tai galima susigrazinti, bet tik 3500 lt, o 1500 jau prarandi sad.gif cia sitoj vietoj reikia neapsirikti ir gerai viska apsvarstyti....
Atsakyti
norėjau paklaust norint imti būsto paskolą, kiek laiko turi būti pradirbęs? kažkaip girdėjau, kad puse metų turi gaut tokį atlyginimą už kurį imsi paskolą? na pavyzdziui jei esi pradirbęs pora metų už 2500lt, o prieš porą mėnesių pakėlė atlyginimą iki kokiu 3000. Ar iš karto gali imti paskolą ar dar turiu palaukt ?
Atsakyti
QUOTE(naktine_plastake @ 2007 01 19, 15:42)
norėjau paklaust norint imti būsto paskolą, kiek laiko turi būti pradirbęs? kažkaip girdėjau, kad puse metų turi gaut tokį atlyginimą už kurį imsi paskolą? na pavyzdziui jei esi pradirbęs pora metų už 2500lt, o prieš porą mėnesių pakėlė atlyginimą iki kokiu 3000. Ar  iš karto gali imti paskolą ar dar turiu palaukt ?

Manau, kad paskolą skaičiuotų atsižvelgdami į naujai gaunamą atlyginimą, nes kiek girdėjau, daug kas fiktyviai pasikelia atlyginimą, kad gautų norimą paskolą g.gif Ir gauna bigsmile.gif Pasidomėk banke mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diax @ 2007 01 20, 13:40)
Manau, kad paskolą skaičiuotų atsižvelgdami į naujai gaunamą atlyginimą, nes kiek girdėjau, daug kas fiktyviai pasikelia atlyginimą, kad gautų norimą paskolą  g.gif Ir gauna  bigsmile.gif Pasidomėk banke  mirksiukas.gif

Į banką turi nunešti paskutinių šešių arba dvylikos mėnesių atlyginimą. Tai jei padirbsi porą mėnesių, automatiškai ir gausis, kad neši ir rodai šiek tiek didesnį atlyginimą.
Atsakyti
o gal kas zinot ar galima gauti paskola bustui jei as esu vaiko prieziuros atostogose? unsure.gif vaikuciui trys menesiai
Atsakyti
QUOTE(maliutka @ 2007 01 22, 21:49)
o gal kas  zinot ar galima gauti paskola bustui jei as esu vaiko prieziuros atostogose? unsure.gif vaikuciui trys menesiai

Jei pajamų užtenka, tada taip g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 01 21, 07:31)
Į banką turi nunešti paskutinių šešių arba dvylikos mėnesių atlyginimą. Tai jei padirbsi porą mėnesių, automatiškai ir gausis, kad neši ir rodai šiek tiek didesnį atlyginimą.

Bankas prisijungęs prie Sodros duomenų bazės mato jūsų atlyginimą, todėl dabar pažymų net ir nereikalauja (daugumoj atvejų).
Atsakyti
Sveikos gal kas galit man patarti. Noriu imti paskolą buto pirkimui, o mano vaikinas bus laiduotoju. Visas įmokas žadu mokėti aš pati. Ir jeigu kartais mudu išsiskirtume ar galėtų jis pretenduoti į dalį buto?
Atsakyti
Jei išsiskirsi, pakeisi laiduotoją. Jūs nesusituokę, todėl tai nėra bendra jungtinė nuosavybė ir jokia buto dalis jam nepriklauso. Tačiau, jei bus įrodyta, kad iš vaikino pionigų buvo mokamos įmokos, pavyzdžiui, tu nedirbai, jis dirbo, nesvarbu, kad tavo vardu tos įmokos buvo mokamaos, realiai, jis jasmokėjo, tada, jis galėtų reikalauti atlyginti savo įmokėtų įmokų dalį. Bet čia viskas tik tokiu atveju, jei kiltų ginčus, tikėkitės, kad jei ir išsiskirsit, išsiskirsit taikiai. Na o jei pešitės, tai jis dar gali prisiteisti ir dalį išlaidų, skirtų būsto pagerinimui (jis iš savo pinigų gerino būstą, darė remontą....).
Papildyta:
Ar imant paskolą banke, būsto draudimą geriau į skaičiuoti į paskolą, ar sumokėti atskirai. Ir kodėl taip? Ir kiek kainuoja tas draudimas?
Ačiū.
Atsakyti
Ačiū, Lapkrite.
Atsakyti