Sveiki grįžau iš trumpos kelionės,skrydis pirmyn -atgal su ryanair,pasidalysiu patyrimais:
Pirmiausia vos įleido į lėktuvą,su dukra skraidom nuo 2009 m,ji turi daugiau skrydžių,nei dauguma mano draugų,tačiau šį kartą,užkliuvo,kad neturiu gimimo liudijimo,mūsų pavardės vienodos,tad kiek žinau(ir kadangi niekada niekas nereikalavo) bandžiau gražiai paaiškinti,kad man nereikia gimimo liudijimo,tada nepatenkintas pasų tikrintojas pakėlė balsą ir pradėjo aiškinti,kad nuo 2002 metų,reikia gimimo liudijimo,kad jis nežino ar čia mano dukra,aišku jau mačiau,kad ginčytis be prasmiška,padariau akis,kaip tas katinas iš šreko,nusmailinau liežuvį ir jis tapo geru dėde,kuris "paskutinį kartą mus,taip praleido".
Vėliau kalbėjau su keliomis mamomis,belaukiant skrydžio,nei vienos neprašė gimimo liudijimo,o kitų net pavardės skyrėsi su vaiku ...
Kai prasidėjo registracija į skrydį,pikta teta vaikščiojo su kartonine dėže ir tikrino rankinį bagažą.
Pagaliau pasiekus tikslą ir atsidarius lagaminą,buvau žiauriai nustebinta,nes buvo dinges vienas blokas cigarečių,kurį vežiau lauktuvių,kas keista,kad jie buvo du,abu lietuviškom banderolėm,bet ,tas vienas buvo įdėtas tiesiog ant viršaus.Lyg ir norėjau,kur skųstis,bet nemanau,kad dėl bloko cigarečių, kas nors klausys manes.
Kelionė atgal buvo gana kokybiška,viskas puiku,kiek galima gauti iš pigių skrydžių bendrovės,beje mačiau daug kam,prieš skrydį liepė kišti tašes į stovą,gražu žiūrėti,kaip net koja buvo grūdančių,bet jei sugrūdo,reiškiasi tinka
P.s.Skrisdama iš Lietuvos,už nugaros turėjau,tokius žmogėnus,kad buvo ,net ausys raitėsi nuo žodyno,pabandžiau paprašyti,kad žodyną pakeistų,tai oh,kaip stojo piestu,labai džiaugiuosiu,kad tokie emigruoja ir neduok tu Dieve,tokie sugrįžtų,po skrydžio,palinkėjau jiems didelės sėmės,gero darbo...
Tai tiek,kaip už tokią kainą,skraidysiu ir skraidysiu,tik Lietuviams jau paruošiu gimimo liudijimą