Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(saintlina @ 2012 11 13, 08:08)
taaiip.. sunkus čia mokslas, pasirodo..  mastau.gif  Yerena, būkit gera, priminkit man darkart, ką galima daryti konkrečiai iš Crown of Prince, Jumbo pink banana ir Delicata?  Gal jei panaudosiu tiksliai ten, kur reik, atsiskleis pagaliau ir mums moliūgų skonis? Tai kol kas praktiškai tik grožimės  smile.gif

Saintlina, čia ne mokslas, o tiesiog kiekvienam patinkančių skonių ir konsistencijų atradimas bei sugebėjimas tuos dalykus tinkamai panaudoti mirksiukas.gif
QUOTE(yerena @ 2012 09 06, 16:46)
Žalius valgome ... Prince of Crown, Jumbo Pink Banana...
Asmeniškai man PoC labiausiai tinka saldiems patiekalams- su mėsa jis nesiderina. Kepu keksiukus, darau moliūgų pyragą.

nes minkštimo daug ir jame "pjaunasi" sūraus įdaro- mėsos skonis. Tradiciniuose troškiniuose saldoki moliūgai nepasiteisina, bet jei valgote "egzotiškiau"- nebijote prieskonių ir priedų- sriuboms- puikus pasirinkimas.
Jei Banana dideli, paleiskite sultims, kepkite, ragaukite žalius.
Delicata irgi iš tos pačios serijos- labai skani veislė valgyti žalius, kepti įdarytus (saldokas, kreminis, gan plonas vidus- jei mėgstate derinį mėsa (vištiena)+saldoki prieskoniai ir daržovės- turėtų patikti). Kartais vaikams kepu Delicata su cukrumi ir prieskoniais (vietoj šokoladų, parduotuvinių pyragų ir sausainių), iš iškepto minkštimo gaminu desertus su grietinėle ir uogomis (nors teigia, kad moliūgų nevalgo, čia pamiršta savo pažadus lotuliukas.gif ) kaip tik šiandien kepiau Delicata (paruošiamasis etapas):
user posted image

QUOTE(diuni @ 2012 11 13, 09:37)
biggrin.gif tikrai taip...turėjau 20 daigų , visi buvo skirtingi sėti...dėl favoritų negaliu pasakyti , nes bendras skaičius buvo virš 30 vaisių , o paskanauti tik 13...kiti laukia eilės...be to , jie man visi susipynė ir aš nežinau -kur kuris tiksliai , nes užrašai buvo pasodinimo vietoj , o vaisiai gerokai kitur  lotuliukas.gif kai kuriuos pagal išvaizdą nuspėjau , kai kurie labai panašūs tarpusavyje...šiaip tai man visi naudojami- kas sriubai , kas antriems patiekalams , o kas džemui , cukatoms...sultis spaudžiam , kai netingiu mašinos tos plauti po panaudojimo... biggrin.gif

Papildyta:
ax.gif o kurios tos rūšys , gal ir aš turiu-tai drąsiai žygiuosiu pjauti jų cukatoms biggrin.gif

Diuni, pasigirkite moliūgų derliumi ir įvairove bigsmile.gif tuo labiau padėsime atpažinti likusias veisles mirksiukas.gif
Gaminau drėgnus cukatus (nedžiovinau ir laikiau stiklainyje imbieriniame sirupe) iš plonais gabaliukais pjaustytų Marina di Chioggia, acornų ir Triamble moliūgų.
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2012 11 13, 18:53)
Nu akurat šitų sriuba gavosi nu baisingai neskani schmoll.gif Nu jo, turiu penkias dideles namų dekoracijas... doh.gif

Šią rūšį naudoja uogienių-marmeladų virimui- jokio vandens, tiesiog cukrus, moliūgo minkštimas, citrusai, jei naudojami, ir prieskoniai.
Atsakyti
Labutis, gal kas galite pasidalinti Sniegių sėklomis? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Tą Mariną ir aš buvau pasėjus...pagal mane tai va toks jis užaugo , bet tik vienas...kaip tik šiuo metu prapjautas ir gabalėlis dar yra...aš jį kepiau ir dėjau į pyragus , dar troškinį dariau...geras labai moliūgas ax.gif
user posted image
o dar turiu tokius du pailgus , nežinau kokia galėtų būti veislė , nes sėklos dovanotos be pavadinimo
user posted image
dar ryt gal daugiau foto įdėsiu...
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 11 13, 18:03)
Saintlina, čia ne mokslas, o tiesiog kiekvienam patinkančių skonių ir konsistencijų atradimas bei sugebėjimas tuos dalykus tinkamai panaudoti  mirksiukas.gif

Tradiciniuose troškiniuose saldoki moliūgai nepasiteisina..
Jei Banana dideli, paleiskite sultims, kepkite, ragaukite žalius.
Delicata irgi iš tos pačios serijos- labai skani veislė valgyti žalius, kepti įdarytus (saldokas, kreminis, gan plonas vidus). Kartais vaikams kepu Delicata su cukrumi ir prieskoniais (vietoj šokoladų, parduotuvinių pyragų ir sausainių), iš iškepto minkštimo gaminu desertus su grietinėle ir uogomis


aha, supratau, viskas atrandama bandymų ir klaidų metodu biggrin.gif Arba rusiškai - metodom naučnogo tykanija..


ir dar supratau, kad prisiauginau moliūgų vien saldiems patiekalams blink.gif
Na, tai manau, kad cukatas galima iš Crown daryti smile.gif
Delicata tikrai turi riešutų prieskonį, mama kramsnoja juos žalius. Man kažkaip tokie skanūs žali nepasirodė ax.gif Bet nemažai jų yra, gali pagulėt, gal dar atsiskleis puikus skonis.

O kokios veislės tada ypač tinka mėsos troškiniams bei sriuboms?
Atsakyti
g.gif ax.gif žinai , man sriuba skaniausia iš Uchri kuri,,,ir dar draugei du buvau davus , irgi pripažino , kad sriuba iš jo skaniausia...
user posted image
va šitas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 13 lapkričio 2012 - 19:15
QUOTE(diuni @ 2012 11 13, 19:13)
g.gif  ax.gif žinai , man sriuba skaniausia iš Uchri kuri,,,ir dar draugei du buvau davus , irgi pripažino , kad sriuba iš jo skaniausia...


ačiū, reiktų užsifiksuoti šitą pavadinimą smile.gif
Atsakyti
biggrin.gif o dar va šitas , įdomu
user posted image
ar čia Vitaminnaja g.gif pirkau sėklas iš baltarusų turguje...gal kas irgi esat auginę...vidus irgi vos gelsvas...bet šituos tai sultims naudojam , cukatus dariau...mėsiniams patiekalams netinka tikrai...
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2012 11 13, 20:19)
ačiū, reiktų užsifiksuoti šitą pavadinimą  smile.gif

ir sėklos nebrangios , virš lito...o vaisiai nedideli , kaip tik vienam panaudojimui , užaugo 5 , būtų ir daugiau , bet nespįjo...
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 11 13, 19:09)
Tą Mariną ir aš buvau pasėjus...pagal mane tai va toks jis užaugo , bet tik vienas...


koks interesnas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 11 13, 20:25)
koks interesnas  bigsmile.gif

nu ...interesnas , bet ant pokelio lygtais nebuvo toks kaip kepurė...o šiaip vidus toks tankus, kietas...nėr sultingas...sunkus , tikrai apie 10 kg buvo...nežinau , gal irgi gali būti sumaiįytos sėklos , nors ir ne lt fasuotos... g.gif
Papildyta:
user posted image
Dar tokie yra- ambar tas žalias , irgi mėsinis moliūgas , vienas užaugo irgi jau prapjautas, valgomas šiuo metu biggrin.gif , bambino ant viršaus , man irgi patiko , ir va šis , sakyčiau , universalus gan , o va po juo vėl nežinau g.gif bigsmile.gif ar gal amazonka , ar ghele reuzen...nežinau kaip tiksliai rašosi...ir aplamai tokių vat geltonų , įskaitant ir palenės moliūgą , buvo labai panašių , tai jaučiu šių taip ir neatrinksiu...pelenės moliūgas tai išsiskiria dydžiu nuo tų kitų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 13 lapkričio 2012 - 19:37
QUOTE(diuni @ 2012 11 13, 20:09)
Tą Mariną ir aš buvau pasėjus...pagal mane tai va toks jis užaugo , bet tik vienas...kaip tik šiuo metu prapjautas ir gabalėlis dar yra...aš jį kepiau ir dėjau į pyragus , dar troškinį dariau...geras labai moliūgas ax.gif

Marina di Chioggia skanus moliūgas, kietas, sausas, kvapnus, laiko savo formą, tinka į troškinius, prie mėsos, nes neturi saldumo. Minkštimas link oranžinės spalvos, prie odelės- žalsvas. Gali drąsiai gulėti iki vėlaus pavasario. Iki šiol turiu 2 vnt iš praeitų metų ax.gif
O tuos pailgus tamsiai žalius, su dryželiais (po tam tikro laiko jie tampa tamsiai geltonais) kažkada auginau gavusi sėklų iš pažįstamos, minkštimas vandeningas, išimdavom sėklas, o minkštimą mesdavome lauk, neskanus buvo.
QUOTE(saintlina @ 2012 11 13, 20:10)
O kokios veislės tada ypač tinka mėsos troškiniams bei sriuboms?

QUOTE(diuni @ 2012 11 13, 20:13)
g.gif  ax.gif žinai , man sriuba skaniausia iš Uchri kuri

Sriuboms tinka nurodytas Urichi Kuri, butternut tipo moliūgai. Urichi Kuri sunokęs yra tamsiai oranžinės, net raudonos spalvos. Jį galima valgyti neluptą, nes odelė po terminio apdorojimo suminkštėja. Savo konsistencija primena bulvę, laiko savo formą. Sriubos būna tamsiai geltonos spalvos, tirštos, nesisluoksniuoja. Labai parankūs moliūgai virtuvėje. Augalas pradžioje auga "krūmu,", vėliau išleidžia šonines virkščias. Iš savo auginimo praktikos galiu pasakyti, kad vienas augalas užaugina ~12-15 moliūgėlių, kurių svoris 1-1,5 kg.
Troškiniams tinka Urichi, Marina di Chioggia, acornai, Triamble, Jarrahdale, visi hubbard'ai, kai kurie muskatiniai, japoninės veislės (tik darbo su jomis daug).
QUOTE(diuni @ 2012 11 13, 20:35)
nu ...interesnas , bet ant pokelio lygtais nebuvo toks kaip kepurė...o šiaip vidus toks tankus, kietas...nėr sultingas...sunkus , tikrai apie 10 kg buvo...nežinau , gal irgi gali būti sumaiįytos sėklos , nors ir ne lt fasuotos... g.gif
user posted image
Dar tokie yra- ambar tas žalias , irgi mėsinis moliūgas , vienas užaugo irgi jau prapjautas, valgomas šiuo metu biggrin.gif , bambino ant viršaus , man irgi patiko , ir va šis , sakyčiau , universalus gan , o va po juo vėl nežinau g.gif  bigsmile.gif ar gal amazonka , ar ghele reuzen...nežinau kaip tiksliai rašosi...ir aplamai tokių vat geltonų , įskaitant ir palenės moliūgą , buvo labai panašių , tai jaučiu šių taip ir neatrinksiu...pelenės moliūgas tai išsiskiria dydžiu nuo tų kitų biggrin.gif

Sėklos Jūsų geros, Marina tokia ir turi būti mirksiukas.gif
Ambar- ankstyva veislė, pusiau krūminė, bet kiek teko susidurti- užauginanti mažai moliūgų.
Bambino- nepatiko dydis- moliūgai iš didesnių, pas kaimynę užauga ~14-18 kg. Minkštimo mažai.
Amazonka- krūminė, ankstyva veislė, moliūgai iki 2 kg, minšktimas tamsiai oranžinės spalvos.
O apatinis turi panašumų į tą Rouge Vif d'Etampes.

Jei neturite galimybės įsigyti Urichi Kuri sėklų, ne ką prastesnis pasirinkimas yra moliūgas Justynka- minkštimo savybės panašios, užtat dydžiu akivaizdžiai pralenkia Kuri, tuo labiau, kad Justynka pradeda megzti labai anksti mirksiukas.gif tik kad veislė yra F1...
Papildyta:
Marina di Chioogia pjūvyje:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 11 13, 20:10)
aha, supratau, viskas atrandama bandymų ir klaidų metodu  biggrin.gif Arba rusiškai - metodom naučnogo tykanija..
ir dar supratau, kad prisiauginau moliūgų vien saldiems patiekalams  blink.gif
Na, tai manau, kad cukatas galima iš Crown daryti  smile.gif
Delicata tikrai turi riešutų prieskonį, mama kramsnoja juos žalius. Man kažkaip tokie skanūs žali nepasirodė  ax.gif Bet nemažai jų yra, gali pagulėt, gal dar atsiskleis puikus skonis.

O kokios veislės tada ypač tinka mėsos troškiniams bei sriuboms?


Tegu kitoms nenuskamba mistiškai, tačiau, Saintlina, jei tu kalbi apie tai, apie ką aš galvoju, tai žinok viskas ten super gaunasi smile.gif ir sausainiai, ir blynai, ir pyragai ir sriubytės... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 11 13, 23:14)
viskas ten super gaunasi smile.gif ir sausainiai, ir blynai, ir pyragai ir sriubytės...  ax.gif


oho, kiek visko išbandėt bigsmile.gif O kas per sausainiai?
Atsakyti