O tada jau buvo galima eiti pas piratus ir pasišaudyti vandens patrankomis, kad galutinai užbaigtumėm šlapią procedūrą..... Buvo laaaabai labai smagu

Šlapių atrakcionų pašonėj stovi specialios kabinos-džiovyklos, kur už kelis eurus į tave pučia karštą orą ir gali šiek tiek pašalinti vandens perteklių. Mums tas fenas labai pravertė.
Štai tokį Heidės parką mes pamatėm šios vasaros pabaigoje. Nors esu pakankami bailė, bet antrą kartą tikrai į jį važiuočiau. Labai gera perkalbėti save, nugalėti išankstines baimes, išlaisvinti negeras emocijas ir garsiai garsiai šaukiant pralėkti kuriuo nors beprotišku traukinuku.....
Prieš kokius keturis ar net penkerius metus esu buvusi Paryžiaus Disneilendo,o kiek tai vėliau Costa Doradoj (Ispanija) esančiam Port Aventura parkuose. Nuotraukų praktiškai neturiu, nes tada mažai fotografuodavau ir didžioji dauguma pradingo negrįžtamai, kai užlūžo iškart abu mūsų turimi kompiuteriai....
Disneilendas man buvo pirmasis aplamai matytas tokio pobūdžio parkas. Važiavau tada autobusinėje kelionėje į Paryžių, kur viena diena buvo skirta būtent tam parkui. Paliko labai vidutinišką įspūdį. Jau tada buvo gerokai aptriušęs (galbūt dabar paremontuotas ir patvarkytas)... Eilės buvo visur begalinės....Pamenu daug daug pradinio amžiaus mergaičių apsirėdžiusių princesėmis ir berniukų, pasipuošusių piratiškai

Įspūdis liko toks, kad vis tik parkas labiau tinkamas mažesniems vaikams, paaugliukams šiek tiek nuobodoka (nors nebūtinai). Tuo metu kompanijoj kaip tik turėjom du paauglius ir man teko "garbė" lydėti juos į visus jiems patinkančius atrakcionus, kadangi jų mama buvo dar didesnė bailė ir niekaip neįveikė savo baimių....

Tačiau nepaisant visko, vis tiek dar rezgu mintį aplankyti Disneilendą kartu su savo sūnumi ir dar kartą viską "revizuoti" naujai

O gal pakeisiu savo pirminę nuomonę
Kai svečiavomės
PortAventūroj, mano sūnus buvo gal antrokas, tad atitinkamai rinkomės paprastesnius atrakcionus. Kadangi vis tik tai Ispanija, o vasara ten beprotiškai karšta, tai labai mielai rinkomės "šlapius" atrakcionus, nes po jų vis tiek išdžiūni per kelias minutes, o pasisotini gera doze atgaivos

. Žiūrėjom ir ne vieną šou spektaklį... Netrūksta ten ir adrenalininių atrakcionų, tokių , kokiu išbandėm Heidėj, tad veiksmo užteks visai šeimai.... Smagūs, mieli prisiminimai.....

Kiek teko skaitinėti, tai vienas didžiausų teminių parkų visoje Ispanijoj. Verta pirkti bilietą dviem dienom ir antrąją dieną paskirti šalia pat įsikūrusiam akvaparkui po atviru dangumi. Tai adrenalino ir džiaugsmo dozė bus garantuota tiek vaikams, tiek Jums patiems

PortAventura randasi prie Salou kurortinio miestelio, maždaug valanda kelio nuo Barselonos, iš kur galima atvykti tiesiogiai traukiniu.
Dar vienas teminis parkas, apie kurį norėčiau užsiminti, tai -
LORO parkas Tenerifės saloje. Kanarai priklauso Ispanijai, tad pasakojimas irgi būtų į temą
Fotoreportažų žinoma apie jį SM pilna, bet... gal dar vienas nepamaišys
Lietuviai dabar itin pamėgo Kanarų salas, tad informacija ar šiaip įspūdžiai praverčia būsimiems kitiems keliautojams (bent jau aš tuo labai pasinaudojau)
Loro parkas randasi salos šiaurinėje dalyje, Puerto de la Kruzo mieste. Įkurtas 1972 metais kaip papūgų parkas. Vėliau išplėstas iki nemenko 13,5ha zoologijos sodo... Vieną kartą pamatyti tikrai verta

Taip jau gavos, kad buvau jame du kartus, tai antrasis kartas jau taip nežavėjo, bet vis tiek kaip mažas vaikas ir vėl gėrėjausi orkomis, delfinais bei gorilomis
Parkas veikia visus metus, planuojant kelionę tenais vis tiek reikia skirti praktiškai pilną dieną, tada per daug neskubant spėsit apžiūrėti ne tik gyvūnėlius, bet ir įvairius jų pasirodymus.
Prie įėjimo lankytojus pasitinka žali drambliukai ir ideali veja