QUOTE(Juodai @ 2014 02 19, 10:37)
Sveiki,
mes anksčiau gyvenome Gandrališkėse, tame pirmame pastatytame name. Ką galiu pasakyt - verkiau, kai reikėjo išsikraustyt, nors kraustėmės į namą, nes čia praleidau puikius savo gyvenimo 7 metus
... Man ten buvo viskas gerai - nuo vietos iki kaimynų
. Tik šitame name yra uždaras kiemelis antro aukšto lygmeny (mūsų butas 3 aukšte, tad iki kiemelio nusileisti reikėjo per vieną aukštą), kuriame praleidau didžiąją dalį laiko beganydama vaikus, plepsėdama su kitom mamytėm - kurių dabar be proto pasiilgau
. Pats butas - nežinau, ar mums pasisekė, bet jokių nusiskundimų dėl jo kokybės neturiu - nei vėjas pūtė, nei sienos griuvo
. Mokesčiai - priklauso grynai nuo to, kiek išnaudosit, nes šildymo mazgas bute, galima viską reguliuotis. Mes nelabai taupiai gyvenom, visgi 5 asmenų šeima, dukra paauglė
, bet vat dabar gyvena nuomininkė, tai ji už šildymą kartu su karšto vandens paruošimu (!) už praeitą mėnesį turės mokėti 93Lt
. Už komunalinius patarnavimus (visokie eksploatavimo mokesčiai, laiptinės, kiemo valymai) moka apie 60Lt (76m2 3 kambarių butas). Ar čia daug?
Vanduo ir elektra - kaip ir visur - kiek sunaudosi, tiek mokėsi
.
Nežinau, gal apie dangoraižį ir teisybę čia rašė, kad mokesčiai dideli, nes ten daug butų nenupirktų iš Plieno, o šitam name visi butai yra nupirkti.
Dėl vagysčų. Tiesa, buvo vagys įsisukę į sandėliukus - jie visur gi aplandžioja
. Ir patys esam nukentėję - išnešė dviračius ir dar kai ką. Po to įvykio suorganizavau laiptinės gyventojus (laiptinėje tik 10 butų, kitose dar mažiau - labai nesunku susitarti dėl kažkokių bendrų reikalų
) ir įsidėjom šarvuotas duris priėjimuose prie sandėliukų. Viskas. Tvarka
.
Laiptinės tame name - šviesios erdvios. Vasarą pats didžiausias gėrių gėris yra langinės
- kadangi svetainės langai į vakarus, saulėtą dieną tikrai prikaitina saulė - beje, per visus tuos 7 metus svetainėje taip ir nepasikabinom užuolaidų, nes nebuvo poreikio - mums gražu buvo atviri vitrininiai langai
, - taigi nuo saulės kaitros puikiai gelbėjo langinės - jokios užuolaidos nesulaiko tos kaitros taip, kaip tai padaro langinės
.
Kas dar... nežinau. Jeigu kas domina, klauskit, atsakysiu. Bet aš iki šiol ilgiuosi gyvenimo ten
...
O mano vaikai ilgisi kiemo draugų ir sūpynių
...
mes anksčiau gyvenome Gandrališkėse, tame pirmame pastatytame name. Ką galiu pasakyt - verkiau, kai reikėjo išsikraustyt, nors kraustėmės į namą, nes čia praleidau puikius savo gyvenimo 7 metus
Nežinau, gal apie dangoraižį ir teisybę čia rašė, kad mokesčiai dideli, nes ten daug butų nenupirktų iš Plieno, o šitam name visi butai yra nupirkti.
Dėl vagysčų. Tiesa, buvo vagys įsisukę į sandėliukus - jie visur gi aplandžioja
Laiptinės tame name - šviesios erdvios. Vasarą pats didžiausias gėrių gėris yra langinės
Kas dar... nežinau. Jeigu kas domina, klauskit, atsakysiu. Bet aš iki šiol ilgiuosi gyvenimo ten
...O mano vaikai ilgisi kiemo draugų ir sūpynių
...O man idomu butu suzinot, kiek mokedavot 5iu asmenu seima uz siluma, jeigu netaupant? Kazkaip idomiai, tiek viena pazistama, kuri gyvena vieno kanbario bute ir kuri ziauriai taupo siluma moka iki 100lt, tiek kita pazistama, kuri netaupo sildymo ir gyvena dvieju kambariu bute moka iki 100lt, tai kas cia per mistine suma pas visus tas 100lt, nors kvadratura smarkiai skirias
p.s. per ta laika, nuo paskutinio mano komentaro, kiek teko lankytis pas mamos drauge, tai daznai laiptinej sviesos nebuna (ten tik iejus pro laukines duris), skundes, kad vis lemputes kazkas issuka