Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(ingulite @ 2012 11 05, 20:41)
Mano drauges vaikas kalba daug bet neaiskiai istaria zodzius kaikurios Kartais 2 ar 3 kartus perklausiu kad pakartotu kitaip nesuprantu. tai pas ji irgi vidutinis kalbos neissivystimas.
Papildyta:
Taigi ir rasau kad nesitikiu kad prades kalbeti per 6men. bet kazkokia pazanga turetu buti,

nu ka as galiu pasakyt - nesiimasiu aiskint, pagal ka vaikam sutrikimai rasomi, bet ten kalba ejo apie LABAI aiskia kalba ir vidutini neissivystyma rolleyes.gif

nebutinai pazanga matos po 6 menesiu schmoll.gif
Atsakyti
kriiste. maniskis kalba aiskiai, bet ne i tema jei taip galima issireikst, ir ta kalba jo laaabai netaisyklinga, ant saves sako ne pats o pati, daugiskaitos nuo vienaskaitos neskiria, linksniu, giminiu.
zodziai labai aiskus pas ji, na tik r ir l sunkiai taria
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veiducka: 05 lapkričio 2012 - 21:03
Sveikos mamkos, kaip gyvuojat 4u.gif geda kad taip retai beužsuku, bet gal labai nebausit ax.gif klausimėlį turiu ax.gif gal kuri neseniai neįgalumą tvarkėsi? kas ten per naujas klausimynas atsirado gal žinot?
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2012 11 05, 21:02)
kriiste. maniskis kalba aiskiai, bet ne i tema jei taip galima issireikst, ir ta kalba jo laaabai netaisyklinga, ant saves sako ne pats o pati, daugiskaitos nuo vienaskaitos neskiria, linksniu, giminiu.

Tada aisku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2012 11 05, 22:46)
Sveikos mamkos, kaip gyvuojat 4u.gif  geda kad taip retai beužsuku, bet gal labai nebausit  ax.gif  klausimėlį turiu ax.gif  gal kuri neseniai neįgalumą tvarkėsi? kas ten per naujas klausimynas atsirado gal žinot?

pries menesi buvom komisijoj. klausimu yra apie savarankiskuma, ar rengiasi ar prausiasi, ar pats valgo, ar moka zaisti su vaikais, ar pazysta raides, ar moka skaityti, ar zino kas yra pinigai ir ka su jais daryti... klausimai visi tokie kasdieniski. atsakimu variantai yra 3: 1 taip, 2 ne, 3 is dalies. vaiko neklausinejo, reikejo man viska atsakyti. tik vaiko paklause ar zinai kas yra pinigai?
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2012 11 05, 21:02)

maniskis irgi taip pat kalba.pradejo kalbeti tik nuo triju metu.Dabar uz kelturiu menesiu bus jau penki .Sneka daug,bet sakini sudaro labai netaisyklinagi,tad sudetinga suprasti,tuo labiau,kad'' prasme''ka jis nori pasakyti sunkiai nuspejama.Netaria R. Gimines painioja,linksnius,vienaskaita-daugiskaita taip pat.Jei pasakoja apie kazka,tai daug kartu kartoja ta pati zodi,kuris jam yra sudetingesnis,uzsikerta ir tuomet pameta minti.Jei nesuprantu,labai pyksta.Triju metu jam buvo ''zymus kalbos atsilikimas (neissivystimas)'',buvo skirta pakartoti po metu,taciau kai mes dabar UK,tai logopede negali nieko pasakyti del S kalbos,tik sake,kad iki penkiu metu tai nieko baisaus,kai vaikas neistaria kai kuriu raidziu,painioja gimines,linksnius ir dgs.vns. Tad ,kai sakau,kad palyginus su kitais jo bendraamziais tikrai jo kalba ''slubuoja'',logopede pasake,kad verteja pakankamai gerai supranta S ir viksas gerai. Gal patarsite kaip elgtis? Ar palikt tai taip kaip yra,nes visvienai cia niekas jo lietuviskai nemokins,tik as ,tai nera prasmes akcentuoti del kalbos sunkumu? blush2.gif
Atsakyti
MITIENE, dar nepamirskim, kad anglu kalboje nera linksniu, todel jo cia niekas ir nemokins ju g.gif
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2012 11 06, 10:58)
maniskis irgi taip pat kalba.pradejo kalbeti tik nuo triju metu.Dabar uz kelturiu menesiu bus jau penki .Sneka daug,bet sakini sudaro labai netaisyklinagi,tad sudetinga suprasti,tuo labiau,kad'' prasme''ka jis nori pasakyti sunkiai nuspejama.Netaria R. Gimines painioja,linksnius,vienaskaita-daugiskaita taip pat.Jei pasakoja apie kazka,tai daug kartu kartoja ta pati zodi,kuris jam yra sudetingesnis,uzsikerta ir tuomet pameta minti.Jei nesuprantu,labai pyksta.Triju metu jam buvo ''zymus kalbos atsilikimas (neissivystimas)'',buvo skirta pakartoti po metu,taciau kai mes dabar UK,tai logopede negali nieko pasakyti del S kalbos,tik sake,kad iki penkiu metu tai nieko baisaus,kai vaikas neistaria kai kuriu raidziu,painioja gimines,linksnius ir dgs.vns. Tad ,kai sakau,kad palyginus su kitais jo bendraamziais tikrai jo kalba ''slubuoja'',logopede pasake,kad verteja pakankamai gerai supranta S ir viksas gerai. Gal patarsite kaip elgtis? Ar palikt tai taip kaip yra,nes visvienai cia niekas jo lietuviskai nemokins,tik as ,tai nera prasmes akcentuoti  del kalbos sunkumu? blush2.gif

o pas ji suvokimo bedu nera? supranta vaikas ka jus sakot ar palaikot normalu pokalbi su juo?
maniskis nesupranta, tai nera kaip ir paaiskinti jam ka jis ne taip sako, pataisom ji pastoviai ir viskas.
bet va neigaluma gavom sunku dabar su esamom bedom
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2012 11 06, 10:31)
o pas ji suvokimo bedu nera? supranta vaikas ka jus sakot ar palaikot normalu pokalbi su juo?
maniskis nesupranta, tai nera kaip ir paaiskinti jam ka jis ne taip sako, pataisom ji pastoviai ir viskas.
bet va neigaluma gavom sunku dabar su esamom bedom

Apskritai kasdieninius dalykus supranta,bet yra tokiu issireiskimu,kuriu niekaip-tai zodziai arba pasakymai ,turintys ne viena prasme ir dar perkeltines prasmes nesupratimas. Pvz. pusryciai,pietus,vakariene-''mama,as dabar esu rytuose,as esu Rusijoje,as neisiu i pietus,kiek kartu tu mane kviesi i pietus''? Arba ''labas rytas S'',o jis man apie Siaures asigali.Ir yra kai kuriu pasakymu,kuriu S bijo.Paprastas klausimas.Anksciau jei paklausdavau ,kokias zino LT upes,jis saukdavo ,rekdavo,kad nesakyciau ''tokio zodzio''.Ir dabar taip yra,jei kazka pasakau,bet kaskarta skirtingi,tai nezinau ,kokiu butent ''bijo''.As su juo susisneku palygint neblogai,bet mano brolis su kuriuo gyvename ka besakytu,jei kazko paklaustu,tai S neziuri i ji ir kazka is ''savo pasaulio''sneka.Jis gali daug kalbeti apie jam rupimus dalykus,taciau jei kazkas nori pasneketi su S apie kazka kita,tai S net neziuri i pasnekova,jokios reakcijos testi pokalbi,murma savo ''temas''.Bet ,kai buname pas daktarus,tai S susikaupes atsakineja i klausimus,labai isradingai pasakoja,nors ir savotiskais sakinukais.
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2012 11 06, 10:01)
MITIENE, dar nepamirskim, kad anglu kalboje nera linksniu, todel jo cia niekas ir nemokins ju  g.gif

Tai va as ir manau,kad tegul mokinasi tik anglu ir jam tai neblogai sekasi.R tarti nereikia,''giminiu galuniu'' nera...O namie skaitau kas vakara knygutes,girdi pats kaip snekame,pataisau,kai suklysta ir tikiu,kad pramoks,tik veliau.
Atsakyti
cezi, mes buvom.
Tie klausimai vadinasi:
"Asmens veiklos ir gebėjimo dalyvauti klausimynas ". Nete turetum rasti per google. Jei nerasi, sakyk.
Atsakyti
Nu mano mergina ar tai ruduo ar pilnatis taip veikia, baisiausiai suzvereja kai ko neleidziam. Akys stiklines pasidaro dantys issiepti kaip zveriuko, laksto, rekia, viska meto.. doh.gif Norisi pliaukstelet per sedyne tik, kad bus blogiau paskui, zinom is patirties. Ji tai supranta kaip: tevams mano elgesys nepatiko-jie man pliaukst, man tevu elgesys nepatinka ir as jiems pliaukst doh.gif Zodziai irgi nelabai padeda.. O kita savaite i darzeli blink.gif Tikiuosi, kad cia tik pilnatis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(begemotė @ 2012 11 06, 16:31)
Nu mano mergina ar tai ruduo ar pilnatis taip veikia, baisiausiai suzvereja kai ko neleidziam. Akys stiklines pasidaro dantys issiepti kaip zveriuko, laksto, rekia, viska meto.. doh.gif  Norisi pliaukstelet per sedyne tik, kad bus blogiau paskui, zinom is patirties. Ji tai supranta kaip: tevams mano elgesys nepatiko-jie man pliaukst, man tevu elgesys nepatinka ir as jiems pliaukst  doh.gif Zodziai irgi nelabai padeda.. O kita savaite i darzeli  blink.gif Tikiuosi, kad cia tik pilnatis  unsure.gif

S paskutinem naktim labai verkia per sapnus,saukaisi pagalbos''help me! padekite!''.kelis kartus atsisedo ir kaip alerma ''aaaaaa''.Nezinau ar tai pilnatis ar kas (nezinau koks dabar net menulis) blush2.gif , bet su miegu mums vel pablogejimas verysad.gif Rytoj vaziuosime krauja tikrinti.pagaliau po beveik metu daktare nusprende,kad reiketu patikrinti,gal gelezies truksta,nes valgio racionas labai siauras.
Atsakyti