QUOTE(veiducka @ 2012 11 06, 10:31)
o pas ji suvokimo bedu nera? supranta vaikas ka jus sakot ar palaikot normalu pokalbi su juo?
maniskis nesupranta, tai nera kaip ir paaiskinti jam ka jis ne taip sako, pataisom ji pastoviai ir viskas.
bet va neigaluma gavom sunku dabar su esamom bedom
Apskritai kasdieninius dalykus supranta,bet yra tokiu issireiskimu,kuriu niekaip-tai zodziai arba pasakymai ,turintys ne viena prasme ir dar perkeltines prasmes nesupratimas. Pvz. pusryciai,pietus,vakariene-''mama,as dabar esu rytuose,as esu Rusijoje,as neisiu i pietus,kiek kartu tu mane kviesi i pietus''? Arba ''labas rytas S'',o jis man apie Siaures asigali.Ir yra kai kuriu pasakymu,kuriu S bijo.Paprastas klausimas.Anksciau jei paklausdavau ,kokias zino LT upes,jis saukdavo ,rekdavo,kad nesakyciau ''tokio zodzio''.Ir dabar taip yra,jei kazka pasakau,bet kaskarta skirtingi,tai nezinau ,kokiu butent ''bijo''.As su juo susisneku palygint neblogai,bet mano brolis su kuriuo gyvename ka besakytu,jei kazko paklaustu,tai S neziuri i ji ir kazka is ''savo pasaulio''sneka.Jis gali daug kalbeti apie jam rupimus dalykus,taciau jei kazkas nori pasneketi su S apie kazka kita,tai S net neziuri i pasnekova,jokios reakcijos testi pokalbi,murma savo ''temas''.Bet ,kai buname pas daktarus,tai S susikaupes atsakineja i klausimus,labai isradingai pasakoja,nors ir savotiskais sakinukais.
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2012 11 06, 10:01)
MITIENE, dar nepamirskim, kad anglu kalboje nera linksniu, todel jo cia niekas ir nemokins ju
Tai va as ir manau,kad tegul mokinasi tik anglu ir jam tai neblogai sekasi.R tarti nereikia,''giminiu galuniu'' nera...O namie skaitau kas vakara knygutes,girdi pats kaip snekame,pataisau,kai suklysta ir tikiu,kad pramoks,tik veliau.