QUOTE(Žvėriukė @ 2012 09 21, 16:28)
Kriiste, tai mes ir neturim diagnozuot, bet turim padet mamai "atsigraibyt" kas prie ko. Ir kaip buna visoms sudetinga nors trumpai parasyt koks musu vaikas buvo tokio ar tokio amziaus....negi tas sunku??? Ne....kniskis po archyva ir skaityk milijona temu apie nieka....Aisku tas "apie nieka" cia grubiai pasakyta, bet kaip sunku atsisijot ta naudinga ir reikiama informacija....kai zmogus isvis gal soke sedi. As pati buvau drebanciom rankom, kojom, kaukianti ne savu balsu, su dvieju kg. kudikiu ant ranku ir dar vemianti.
ka reikia atsigraibyt? kuo atsigraibyt pades mano vaiko tokio amziaus aprasymas?
Bent as skaiciau nuosekliai visas temas, kas neidomu ra nereikalinga - praleidi, bet va istringa i atminti - kaip Smiltei (man atrodo nebesilanko jos mamytei) - kildavo problema del kazko kosciojimo, kaip ji sprende ja, kaip tvarkesi su mergaite - mums dabar kyla panasiu problemu su kitu ziurejimu i ja - nu ir bandai naudoti tai, ka tuo metu dare ji (Pareis berods), ir Po kelias problemas uzfiksavau, ir Ice ir Cukrines Pudros - kas susije su manim - ta fiksuoji, kas ne, bet idomu, galbut naudinga - irgi - gal kazkam prireiks, perduosi, patarsi - nu ir susipazysti su tuo autizmu po biski...
Dabar Autizmas - labai jau madingas patapo - daug apie ji kalba, daug pasakoja, ypac apie pozymius - kuriu kiekvienas vaikas ko gero turi, o autizmas juk nustatomas toli grazu ne kiekvienam

, tu pozymiu yra galybe, ir vieniem autistam jie budingi - kitiem prieisngai ne (tarkim hyperaktyvumas ir hipoaktyvumas, baime garsams - savistumuliacija jais, akiu kontakto nebuvimas - ikyrus akiu akiu kontaktas ir pan...) Ir kai kiekviena nauja mama ilekia ir klausia - mano vaikas taip daro, taip daro ir taip daro - bijau kad nebutu autistas - kaip dare jusu vaikas - ir kas kad taip dare ar nedare - juk kad ir 1000 vaiku taip dare, ir jie autistai - nereiskia, kad tavo vaikas taip darantis irgi bus autistas

Žiūriu į save veidrodyje ir galvoju - " ir kam atiteko tokia laimė..." , užlipu ant svarstyklių - "...ir dar tiek jos daug..."