Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija ( 9 tema )

QUOTE(DENIS1 @ 2013 01 16, 11:10)

Ir norejau dar taves paklausti, gal tau su kolposkopu ziurejo, kad nusprende biopsijos nedaryti..ar tiesiog del nestumo nusprende nelysi? Man dar sake kad turbut 32 sav. darys biopsija dar karta..ziures ar neblogeja..

Man buvo paaiskinta, kad biopsija daroma tam, kad nustatyti - reikalinga operacija - ar ne. Esant nestumui - del displazijos operacijos nedarys, o biopsijos atsakymai nestumo metu gali visaip kisti, todel nera prasmes zaloti kakleli.

Aisku, gal ir galeciau vaziuoti i klinikas, ir ieskoti gydytoju, kurie vistik ta biopsija atliktu. Bet greiciausiai budama nescia as operacijai nesiryzciau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(DENIS1 @ 2013 01 16, 12:10)
O sakyk tau kai eme biopsija sake kad kakleli salins? Ir ar visa? Ir gimdyti kaip suprantu tau paciai neleis? O CIN'us tau kaip nustate?Kiek tau laiko?
Man po biopsijos tik siek tiek pakraujavo, bet manau tavo isskyros del prideginimo, kad nekraujuotu..

man Šiauliai darė biopsija nustatyti ar galėsiu nešioti vaiką ( nors kaunas pasakė kad grėsmė kūdikiui lygi 0). o kaunas paskaitęs diagnozę iškart pasakė kad teks šalinti kaklelį visą. pasisodino mane apžiūrai, bet jam labai nepatiko viena vieta ir paėmė biopsiją nustatymui ar ne piktybinis yra. tai 25d. vyksiu atsakymų tai tiksliau viską žinosiu. o gimdyt man leis pačiai jei atsakymas bus kad gerybinis, o jei piktybinis tai CP ir jo metu šalins kaklelį. sakė nėštumo metu niekas ten nekiš rankų smile.gif man yra 20 sav.
semtama aš manau kad biosija reikalinga kad galėtų stebėti ir žinoti tikslesnią diagnozę ax.gif
Atsakyti
QUOTE(w_ilt_e @ 2013 01 16, 12:32)
man Šiauliai darė biopsija nustatyti ar galėsiu nešioti vaiką ( nors kaunas pasakė kad grėsmė kūdikiui lygi 0). o kaunas paskaitęs diagnozę iškart pasakė kad teks šalinti kaklelį visą. pasisodino mane apžiūrai, bet jam labai nepatiko viena vieta ir paėmė biopsiją nustatymui ar ne piktybinis yra. tai 25d. vyksiu atsakymų tai tiksliau viską žinosiu. o gimdyt man leis pačiai jei atsakymas bus kad gerybinis, o jei piktybinis tai CP ir jo metu šalins kaklelį. sakė nėštumo metu niekas ten nekiš rankų smile.gif man yra 20 sav.
semtama aš manau kad biosija reikalinga kad galėtų stebėti ir žinoti tikslesnią diagnozę  ax.gif

Parašyk kaip sekesi kai viską žinosi,gerai... O man onkoginekologe sake, kad ir nėštumo metu buna kad daro konizacijas..ir as vistiek nesuprantu, ar gali biopsija parodyti piktybinis ar ne? Gal kas galite atsakyti, ka blogiausio gali parodyti biopsija?
Atsakyti
QUOTE(DENIS1 @ 2013 01 16, 14:24)
Parašyk kaip sekesi kai viską žinosi,gerai... O man onkoginekologe sake, kad ir nėštumo metu buna kad daro konizacijas..ir as vistiek nesuprantu, ar gali biopsija parodyti piktybinis ar ne? Gal kas galite atsakyti, ka blogiausio gali parodyti biopsija?

Pap tepinelis rodo pakitimus gimdos kaklelyje, jie skirstomi i ascus, lsil[nezymus pakitimai, kaip CIN1,2] ir hsil [zymus pakitimai, kurie gali buti CIN3, CIS ir vezys].Padarius biopsija butent suzinoma koks pakitimu lygis [t.y. CIN1,2,3 ar vezys]. Patys pakitimai jau yra blogai, Biopsija gali parodyti ar turi veziniu lasteliu ir koks pakitimas, ar jau turi vezi ir kokioje stadijoje jis yra. Na o po biopsijos rezultatu gydytojas sprendzia ar tau reikalinga operacija[konizacija, kugine biopsija, pasalinta kaklelio dali siuncia istyrimui, patvirtinti pirmosios bio[sijos rezultata arba paneigti, ir paziureti ar visas blogasias lasteles pasalino].
Atsakyti
QUOTE(Kazimiera Shuva @ 2013 01 16, 14:43)
Pap tepinelis rodo pakitimus gimdos kaklelyje, jie skirstomi i ascus, lsil[nezymus pakitimai, kaip CIN1,2] ir hsil [zymus pakitimai, kurie gali buti CIN3, CIS ir vezys].Padarius biopsija butent suzinoma koks pakitimu lygis [t.y. CIN1,2,3 ar vezys]. Patys pakitimai jau yra blogai, Biopsija gali parodyti ar turi veziniu lasteliu ir koks pakitimas, ar jau turi vezi ir kokioje stadijoje jis yra. Na o po biopsijos rezultatu gydytojas sprendzia ar tau reikalinga operacija[konizacija, kugine biopsija, pasalinta kaklelio dali siuncia istyrimui, patvirtinti pirmosios bio[sijos rezultata arba paneigti, ir paziureti ar visas blogasias lasteles pasalino].

Vienur raso cin3/cis, kaip viena bendra visuma kitur pvz tik cin 3, idomu ar cis yra blogiau nei cin 3, ar cia tas pats. PVz skaiciau mokslini straipsni kuriame rasoma kad iki veziniai skirstomi i CIN 1 CIN 2 ir CIN3/cis. kazin kaip yra is tikruju..
Atsakyti
QUOTE(DENIS1 @ 2013 01 16, 15:53)
Vienur raso cin3/cis, kaip viena bendra visuma kitur pvz  tik cin 3, idomu ar cis yra blogiau nei cin 3, ar cia tas pats. PVz skaiciau mokslini straipsni kuriame rasoma kad iki veziniai skirstomi i CIN 1 CIN 2 ir CIN3/cis. kazin kaip yra is tikruju..

Mano onkoginekologe sake, jog tarp cin2 ir cin3 skirtuma labai sunku nustatyti, o ir kiekvienos gydymo istaigos kuri vertina tyrimus, politika yra siektiek skirtinga smile.gif Tarkim man biopsijos rezultatai cin2/cin3, ir mano gydytoja sake kad kauno klinikose atsakymus raso 1 stadija blogiau, tikiuosi suprasite issireiskima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Etcetra @ 2013 01 16, 17:57)
Mano onkoginekologe sake, jog tarp cin2 ir cin3 skirtuma labai sunku nustatyti, o ir kiekvienos gydymo istaigos kuri vertina tyrimus, politika yra siektiek skirtinga smile.gif Tarkim man biopsijos rezultatai cin2/cin3, ir mano gydytoja sake kad kauno klinikose atsakymus raso 1 stadija blogiau, tikiuosi suprasite issireiskima smile.gif

g.gif o man kazkaip jokiu CIN nepasake schmoll.gif klinikose, tik pasake kad reikalinga jau konizacija ir dabar jau sav. kaip po... rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
QUOTE(zukse @ 2013 01 16, 18:16)
g.gif  o man kazkaip jokiu CIN nepasake  schmoll.gif klinikose, tik pasake kad reikalinga jau konizacija ir dabar jau sav. kaip po...  rolleyes.gif

Ir kaip jautiesi? 4u.gif Kaip pati operacija praejo, ar ilga ten "ceremonija"? Jei gali, papasakok smulkiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(♦Sherrie♦ @ 2013 01 16, 19:49)
Sveikutes  4u.gif

Ir kaip jautiesi?  4u.gif  Kaip pati operacija praejo, ar ilga ten "ceremonija"? Jei gali, papasakok smulkiau  4u.gif

thumbup.gif pagal gyd. tai gerai, truko 40min. gavau visiska narkoze, o po to kaip parveze i palata irgi neskaudejo, gal daugiau psichologine baime ir perdetas bijojimas pasiversti ant sono biggrin.gif o dabar jau sav. po dar kraujuoju, vakar jau sasas nuo zaizdos nukrito (kresulys isejo) ir lyg nieko daugiau tik tiek kad kraujuoji sv.krauju ne pastoviai bet bega. smile.gif bet gyd. taip sake turi buti tai vat. Laukiu tyrimu atsakymu dabar nes po 14d. atsakymas bus ka ispjove tau.
Atsakyti
QUOTE(DENIS1 @ 2013 01 16, 17:53)
Vienur raso cin3/cis, kaip viena bendra visuma kitur pvz  tik cin 3, idomu ar cis yra blogiau nei cin 3, ar cia tas pats. PVz skaiciau mokslini straipsni kuriame rasoma kad iki veziniai skirstomi i CIN 1 CIN 2 ir CIN3/cis. kazin kaip yra is tikruju..

kiek aš supratau tai CIS čia blogiausias iš visų, nes sakė tie CIN tai nublankstą prieš CIS.

zukse smagu kad operacija pavyko 4u.gif o kur tau darė, kokioje ligoninėje? o ką tautiksliai darė, nelabai randu paskaityti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Etcetra @ 2013 01 16, 16:57)

blink.gif nelabai supratau..o kodel turetu taip but?
Atsakyti
QUOTE(zukse @ 2013 01 16, 20:03)
thumbup.gif  pagal gyd. tai gerai, truko 40min. gavau visiska narkoze, o po to kaip parveze i palata irgi neskaudejo, gal daugiau psichologine baime ir perdetas bijojimas pasiversti ant sono  biggrin.gif o dabar jau sav. po dar kraujuoju, vakar jau sasas nuo zaizdos nukrito (kresulys isejo) ir lyg nieko daugiau tik tiek kad kraujuoji sv.krauju ne pastoviai bet bega.  smile.gif bet gyd. taip sake turi buti tai vat. Laukiu tyrimu atsakymu dabar nes po 14d. atsakymas bus ka ispjove tau.

Labai smagu, kad viskas gerai praejo thumbup.gif O kaip is karto po narkozes jauteisi, kada namo isleido? 4u.gif Man ta narkoze vis dar baisiai atrodo doh.gif , kaip reikes itikint save ir nuteigt, jei visgi gavus biopsijos atsakymus paaiskes, kad reikia operacijos blush2.gif
Atsakyti