Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2012 10 10, 13:15)
kad jei ilgiau prireiktu vazinet su LT numeriais, kad sakyciau, jog masina is DE veliau atsivariau nei cia registravausi pati DE. Sako tokiu dalyku jie negali sukontroliuot. Bet vistiek reik ziuret, kad butu ne ilgiau 6 men. nei nuo pirmo policijos sustabdymo, nes jie gali i kompa duomenis suvest.

Is esmes apziuros, registracijos ir kt. mokesciu kaina ne tiek daug skiriasi lyginant jei pirktum vokiskos reg. auto, bet kiek skaiciau forumuose daug kas bijosi tos Vollabnahme, dazniausiai reik paremontuot ir cia jau priklauso nuo masinos stovio kiek tai kainuos. Visko gali but, kad kaina gali but ir nelabai nemaza.

Kad jiems nelabai idomu kada ta masina atvaryta.Jie mato nuo kada DE registracija ir viskas.Nuo tos dienos puse metu ir neina i kalbas.Mes trynem,kad lb daznai i LT vazinejam,nes mb tevas vienisas gyvena.Na irase jie musu zodzius i protokola,bet sprendima priims kazkokia prokuratura.Blyn kaip nusikalteliams kokiems doh.gif

Jau susizinojom kiek kainuoja TUV ir registracija.TUV bus tas Vollabnahme ir kainuos mazdaug 140e,o registracija tiek pat kiek ir DE esancioms auto.Rytoj mb varys TUV.Kazko bijau as.Nors banadzio men LT sita auto praejo tech apziura be jokiu problemu.Ir tikrino jau pagal EU standartus dyzeliams.

QUOTE(_KaTTy_ @ 2012 10 10, 14:32)
Tai vat ir musu gera masina is Lt, bet aisku be katalizatoriaus.
Tai reiskia, nekaip neirodysi kiek laiko vazineji DE. O jei draudima Lietuvoje padaryti uzsieniui vieniems metams, ten gi bus parasyta nuo kada galioja. Tai ir butu irodymas? Ar ne?  g.gif

Be katalizatoriaus man rods metinis Steur yra brangus.Ar ne 600e kainuoja?
Musu LT draudimo jie net neprase.Jiems neidomu,kimba jie prie asmens registracijos.

QUOTE(Adade @ 2012 10 10, 22:09)
Dar zinau lietuviai, kurie gyvena cia 10 metu padare taip : sumokejo mokesti uz kelius , kuris yra mazdaug 300 euru metams ir ju policija nebejudina, o pries tai sake lygiai taip pat stabde ir ispejo smile.gif ir draudima perkasi LT  4u.gif

Cia gal nuo zemiu priklauso,gi visur vis kitaip.

QUOTE(sandrii @ 2012 10 11, 08:57)
Jo, geriau nerizikuot ir as manau. As LT draudimo paprasiau pazymos, kad vazinejau be avariju, tai cia man draudimas dave 48 proc.,vt.y. moku i ketvirti 130 euru, maziau negu mano vermietere, kuri cia issilaikius teises ir seniau negu as. Ispradziu bijojau, kad kleliu mokestis bus didelis, bet tereikejo 94 eurus sumoket smile.gif

Oho o kur draudiesi?
Atsakyti
QUOTE(JurgaA @ 2012 10 09, 22:45)
Kaip tik siandien teko pabuvot policijoj ir pasiaiskint kodel vazinejam su LT registruota auto,nors DE esam registruoti daugiau nei metai.O vazinet galima su LT registracija 6 men nuo prisiregistravimo DE dienos.Tai va dabar greiciausiai sake bus bauda.Dar neaisku.Gal ir atleis nuo baudos o gal ir ne.O masina turim tuoj pat cia registruoti ir daugiau su LT registracija nebevazineti doh.gif

Gal kas zino kiek kainuoja cia priregistruot masina is LT?Gal kas registravo?Pasidalinkit info smile.gif TUV kiek zinau bus kiek kitoks nei cia esanciom auto.Ten policijoj man taip sake.Ir siek tiek brangesnis.Bet va kaip del regitracijos,tai jie nieko pasakyt negalejo.

O tai kur cia taip nubaude? Kurioje zemeje jus gyvenate? As girdejus, kad ir Danijoje taip baudzia. Ar bauda jau atsiunte? Idomu kiek jie gali nubaust.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(_KaTTy_ @ 2012 10 10, 14:32)
Tai vat ir musu gera masina is Lt, bet aisku be katalizatoriaus. Draugas jau apsisprendes ja cia atvaryt, o as bijau, kad TUV daug kainos, ir visi kiti "pliusai". Net nenoriu susidet su tom. Ir jei policija sustabdys, taip nenoriu aiskintis, nes gyvename daugiau nei metus cia, kaip paskui paaiskinsi, kad masina neseniai cia  doh.gif

Jus tokia nusipirkot? ar patys ta katalizatoriu issiemet? ir kokiu metu jusu masina?
Atsakyti
Dyzeliams metinis mokestis priklausomai nuo metu ir kt. 200-300 eu su biskiu, kiek as ziurinejau. Man ir idomu kokioj zemej, JurgaA, randaties? Ir butu idomu suzinot kaip jums su tech. apziura seksis, laikysiu spygas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sikste @ 2012 10 11, 19:09)
Jus tokia nusipirkot? ar patys ta katalizatoriu issiemet? ir kokiu metu jusu masina?

Ne, draugas pats issieme, o masina vat atrodo 98 metu, nesu tikra blink.gif
Papildyta:
QUOTE(_KaTTy_ @ 2012 10 11, 19:52)
Ne, draugas pats issieme, o masina vat atrodo 98 metu, nesu tikra  blink.gif

Bet ne problema ji nauja istatyt
Atsakyti
QUOTE(iowa @ 2012 10 10, 20:55)
nu šiuo metu uz draudima vokieciuos 60e i men.plus 300e mokesciai,o apdraudus estijoj žalia korta 55e i puse metu ,aš ne blondine kad tukstancius už kažka mojeciau aišku auto ne mano vardu!  Amarete ko verki,nuwaziuok i ta vieta kur raudona pravaziavai,ir paziurek ar blitz yra! Juk tu fotiku lubecke ir 10 nera.

As neverkiu del busimos baudos,tiesiog laukiu jos ir tiek,(ji ateis arba ne),tikrai negadinsiu kuro,vien tam kad paziureti ar ten yra fotikas doh.gif
As verkiu del to,kad patikejau tavim,ziuriu radai gera buda paguosti-per foruma blink.gif ir del tavo vaiku verkiu,man ju tiesiog gaila,be to ne i cia rasiau apie sviesofora!Matyt,jau visai saulei perkaitai,kad nebesusigaudai doh.gif Ir nereikia zmonems pasakoti pasaku apie tuos auto draudimus,kuriais tu draudiesi,nes jie gyvena vokietijoje ir jiems tavo estiski auto draudimai ar dar kokie ne tema visai..
Atsakyti
QUOTE(_KaTTy_ @ 2012 10 11, 19:29)
O tai kur cia taip nubaude? Kurioje zemeje jus gyvenate? As girdejus, kad ir Danijoje taip baudzia. Ar bauda jau atsiunte? Idomu kiek jie gali nubaust..  g.gif

QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2012 10 11, 20:13)
Dyzeliams metinis mokestis priklausomai nuo metu ir kt. 200-300 eu su biskiu, kiek as ziurinejau. Man ir idomu kokioj zemej, JurgaA, randaties? Ir butu idomu suzinot kaip jums su tech. apziura seksis, laikysiu spygas  mirksiukas.gif

NRW mes 4u.gif Ryt parasysiu kaip sekesi tech. apziura unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgaA @ 2012 10 11, 18:11)

Musu LT draudimo jie net neprase.Jiems neidomu,kimba jie prie asmens registracijos.
Cia gal nuo zemiu priklauso,gi visur vis kitaip.
Oho o kur draudiesi?

As draudziausi http://www.huk.de/
Atsakyti
[quote=iowa,2012 10 12, 14:28]
Amarete aš ne guost atejau,o tiesiog ramiau miegotum jei zinotum yra ten fotikas ar nera! O ispanijoj aš sedziu ne savo valia! Aš išvaziavau 3 dienom,kazkas pakoregavo musu planus! Ne musu noru! Jei galeciau iškart parskrisciau,gaila lektuwo neturiu! Asmeniškai parašyt negaliu skype nera. O del draudimu taip,ne visi moket vokiškus,kas nori moka lietuwiškus ,estiškus pigiau,kas nori moka vokiškus,kiekvienas gyvenam kaip mums patogiau! Ir taipat kas nori tas dirba,tas uzdirba ir gyvena! Prašau apie mano vaikus cia nekalbet,apie tavo aš tai nerašau!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iowa: 12 spalio 2012 - 14:07
Laba 4u.gif
Tech apziura praejom 4u.gif Bet jau taip krate taip krate doh.gif Na dabar liko pigesni draudima susirast ir priregistruot auto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgaA @ 2012 10 12, 22:58)
Laba 4u.gif
Tech apziura praejom 4u.gif Bet jau taip krate taip krate doh.gif Na dabar liko pigesni draudima susirast ir priregistruot auto biggrin.gif

Jurga sveikinu 4u.gif o kur ieskosi pigesnio draudimo,internete?parasyk kai surasi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgaA @ 2012 10 13, 00:58)
Laba 4u.gif

Sveikinu thumbup.gif, jei gali parasyk kelintu metu jusu auto ir kokia?
Atsakyti