Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(sandrii @ 2012 09 25, 11:27)
As gyvenu prie pat Dieburg smile.gif Mes kazkada truputi juk susirasinejo, musu leliai bendraamziai smile.gif

va va. galvojau kazkaip, kad tu cia ir gyveni, pro miglas prisiminiau, bet suabejojau.Na kad neterst cia eterio rasau tau i az. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DeiveX @ 2012 09 25, 09:29)
sveikos smile.gif
retai, cia uzsuku, bet kadangi neseniai keiciausi vairuotojo pazymejima tai atsakysiu tavo posta smile.gif
nezinau tiksliai ar privalai keistis i vokiskas, bet patogiau juk.mano buvo dar senos teises tos lapines tokios  lotuliukas.gif tai reikejo vertimo ir sumoketi berods 30 euru.
Jie pasiima tas senas teises, isduoda laikina vairuotojo pazymejima ir ta nauja gamina kazkur 2 savaites.Kreiptis reikia i vietos Führerscheinstelle.
Ir viskas vazineji su de teisem jau smile.gif
Papildyta:
Kitas klausimas ne i tema smile.gif pakeiciau gyvenamaja vieta, ar yra mamu cia, kurios gyvena ar ruosiasi gyvneti netoli Dieburg, Darmstadt? Galit parasyti i az. Reikia susikurti nauja pazinciu rata  biggrin.gif

Aš ten Darmstadte kažkada dirbau vienoje šeimoje aukle. Nostalgiją jaučiu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gruode1123 @ 2012 09 14, 11:53)
pakartosiu info del paso leliukui,gimusiam cia. IOWA pateike neteisinga info. schmoll.gif
gimus vaikui ir norint pasidaryti pasa, nebutina vaziuoti i ambasada Berlyne. pigiau atsieina vienam is tevu grizti i LT su tarptautiniu gimimo liudijimu,ant kurio jau uzdeta apostile,nueiti i civilines metrikacijos skyriu,kuriame jums isduos vaiko gimimo liudijima,su tuo liudijimu ir foto nuotraukomis(padariau pati namie,tik fotografai pakoregavo) nueiti i pasu poskyri,ir padaro pasa vaikui(vaikas iki metu nereikalingas parodyti),mano vyras nunese ir notaro patvirtinta pazyma,kad pasa paims mano mama,kuri ji ir atsiunte pastu. 4u.gif
mums buvo neskubu del paso pagaminimo,vyras LT buvo tik 2 dienas,sumoj viskas isejo pigiau.be to,nepamirskit,kad ambasadoj tik is pradziu gali vienas is tevu buti,o po to jie gali pareikalaut,kad atvyktu ir visa seimynele.zodziu,musu atveju taip butu buve,nesiginciju jei kitoms kitaip buvo.

Tikrai nepateikiau klaidingos info ,mano alekso tevas estas ,leliu teko veztis i berlyna ,nes neturejau jo kur palikt reikejo Asmens gryzimo pazymejimo unsure.gif
O be jo su leliu tu i lt negrysi ,ir lt paso vistiek nebutu dave nes ,daug poperizmu reik del vaiko pilietybes ... Oi cia ilga istorija ,as dar neatsibudus biggrin.gif
QUOTE(mamukas... @ 2012 09 22, 12:36)
vaikui 3 menesiai  ax.gif

tai tekina lek klaust kur pingai ,kjad nebutu jau senaties terminas ,nes 3 men lyg yra jau per velu g.gif
Atsakyti
iowa, nu grizo mano vyras be vaiko ir ne to grizimo lapo, aisku nepatenkintos buvo bet apsimete "durniu" ir gavo rasyt pasiaiskinima del ko ir kaip praveze vaika (nesake gi kad vaikas vokietijoje su mama) pasake kad nezinojo kad reik to lapo ir praveze paprastai nes nieks per sienas nestabdo netikrina.. ir gavo ir gim.liudijima ir pasa padare 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KolJe @ 2012 10 01, 10:43)
iowa, nu grizo mano vyras be vaiko ir ne to grizimo lapo, aisku nepatenkintos buvo bet apsimete "durniu" ir gavo rasyt pasiaiskinima del ko ir kaip praveze vaika (nesake gi kad vaikas vokietijoje su mama) pasake kad nezinojo kad reik to lapo ir praveze paprastai nes nieks per sienas nestabdo netikrina.. ir gavo ir gim.liudijima ir pasa padare 4u.gif

Nu bet jus abu lietuviai ,del to taip galima ,o mano vaika kad lt priregistruot reik pilietybes ,o be registracijos kauno centrinei migracijoi pasu mums nedare 4u.gif
nes pirma reik is visu saliu tai yra estijos ,vokietijos pristatyt pazyma kad vaikas ju pilietybes neturi !
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Gal kuri žinot kur internete galima būtų susižiūrėti tarpmiestinių autobusų ar traukinių tvarkaraščius ir kainas?

Atsakyti
tarpmiestinių autobusų čia nėra (tik kelios linijos, pvz. Hamburg-Koeln man rodos yra, ar kažkas panašaus). Traukiniai www.bahn.de (viršuje galima pasikeisti kalbą).
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2012 10 03, 19:50)
tarpmiestinių autobusų čia nėra (tik kelios linijos, pvz. Hamburg-Koeln man rodos yra, ar kažkas panašaus). Traukiniai www.bahn.de (viršuje galima pasikeisti kalbą).

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Turiu klausimu :
1. I kuria siuksline reikia mesti batus, rubus ?
2. Norint patekti pas akiu gyd pirma reikia uzsirasyt pas seimos gyd?
3. Siandien gavau laiska ,kad reikia uzregistruoti kitiems metams i mokykla 1klase?Bet sake siemet isejo istatymas ,kad galima eit ir i kita miesta? Tai kokiu laiku reikia eiti ten uzsiregistruot?
Atsakyti
1. Buna specialus konteineriai, daznai stovi didesnese aikstelese prie kitu konteineriu, tokie su rankena, atitraukiami. O dar geriau nunest i koki raudona kryziu ar panasiai, labdarai. Mat is tu konteineriu ir lietuviai pravaziuodami issikrapsto ka reikia..
2. Nebutina, bet jei jau ta ketvirti buvai pas seimos gydytoja ir mokejai 10euru, tai reikia issimti siuntima (Überweisung) is seimos gydytojo, jei nenori darkart moket. Jei dar nebuvai, tai sumokesi tuos 10eu tiesiai pas akiu gydytoja.
Tiesa, nezinau kaip su vaikais, gal kitaip.. nes as cia apie suaugusius.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2012 10 04, 14:05)
1. Buna specialus konteineriai, daznai stovi didesnese aikstelese prie kitu konteineriu, tokie su rankena, atitraukiami. O dar geriau nunest i koki raudona kryziu ar panasiai, labdarai. Mat is tu konteineriu ir lietuviai pravaziuodami issikrapsto ka reikia..
2. Nebutina, bet jei jau ta ketvirti buvai pas seimos gydytoja ir mokejai 10euru, tai reikia issimti siuntima (Überweisung) is seimos gydytojo, jei nenori darkart moket. Jei dar nebuvai, tai sumokesi tuos 10eu tiesiai pas akiu gydytoja.
Tiesa, nezinau kaip su vaikais, gal kitaip.. nes as cia apie suaugusius.

1. tai kur man dabar ieskot tos siuskslines? ismest negalima tarkim i plastmase? ten metu tai kas nusideveje suplyse.
2.cia klausimas vaikui ?
Atsakyti
Apie vaikus, mes neturejom Überweisung ir nereikejo moket tu 10 euru. smile.gif

Tos siuklines stovi daug kur , pas mus net prie Rewe parduotuves na ne prie duru bet uz jos kur priima prekes ir t.t.t geltona tokia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KolJe: 04 spalio 2012 - 14:12