Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

Sveiki!
Toks klausimas. Noriu pirkti bilieta ryanair i LT. Turiu LZO kortele. Ar tiks? Kiek atsimenu is LT pirkau su kreditine kortele.
Atsakyti
QUOTE(monikiux.pa @ 2013 01 08, 18:51)
Tai kaip suprantu taip-
dėl tėvų tiesą pasakius nežinau tiksliai, ar nebus taipkad būtinai abu turi būt DE unsure.gif bet vaikai tikrai gali gimt/gyvent nors ir Balbierišky,- kol jis EU priklauso, viskas ok.

Kas tas LZO? rolleyes.gif aš ryanaire irgi perku su kreditine. Ne tiek ten jau daug pasirinkimo..
Atsakyti
Mano uosviene (jos vyras buvo Lt) gaudavo cia Kindergeldzius. Tai monikiux.pa, turit gauti uz abu vaikus, jei vyras cia ir toliau legaliai dirbs.
Atsakyti
Bet tai norit gauti pinigus turi buti abu vaikai registruoti DE g.gif
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2013 01 08, 23:33)
kol jis EU priklauso, viskas ok.

Kaip gaunas, kad gimus antram vaikui vyras pristatys dokumentus apie tai kad negaunu jokių pašalpų Lt ir viskas bus gerai. Ačiū už nuomonę smile.gif

QUOTE(sandrii @ 2013 01 09, 07:58)
Mano uosviene (jos vyras buvo Lt) gaudavo cia Kindergeldzius. Tai monikiux.pa, turit gauti uz abu vaikus, jei vyras cia ir toliau legaliai dirbs.

Jo jo, planuoja. Tik mes gvildenam tokią mintį važiuot atgal.. unsure.gif
QUOTE(l-u-x @ 2013 01 09, 08:07)

Ir man šitai ramybės neduoda, Gabija dabar registruota, bet nuomojamam bute, jei sugalvosim išvažiuot vyras atgal pas šefą prisiregistruos, o ten mūsų jau tikrai neberegistruos..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo monikiux.pa: 09 sausio 2013 - 09:30
QUOTE(l-u-x @ 2013 01 09, 08:07)
prasau idekit nuoroda arba pasakykit saltini, is kur tai suzinojote.

Mano idetose nuorodose ir googlinant radau parasyta tik tai, kad vaiko pastovi gyvenamoji vieta (o tai ne tas pats kas registracija, gali vienur prisiregistruot o kitur gyvent!) turi buti DE arba EU. Niekur nera nei zodzio apie registracija. Bet jum galbut Familienkasse taip sake ar dar kazkur taip yra parasyta? Butu gerai zinoti tikslia informacija, nes daug kam idomu.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2013 01 09, 09:10)
prasau idekit nuoroda arba pasakykit saltini, is kur tai suzinojote.

Pritariu. Pagal įdėtas nuorodas, mamos draugė išvertė ir parašė, kad vaikui pinigai priklausys net ir gyvenant Lietuvoj. Reiktų, kad kas sugeba tiksliai išsiaiškintų ax.gif
Atsakyti
laba,pasirodau siais metais 4u.gif jus man pasakykit,ar tik man vienai atrodo kainos kyla kosminiu greiciu,maisto,paslaugu ir t.t.reik persiziureti islaidas ir bandyti mazinti g.gif
Atsakyti
elektra brangsta simet gan nemazai, gal todel mirksiukas.gif nors as siaip dideliu kainu pokyciu nepastebejau schmoll.gif pas kirpeja moku tiek pat, parduouvej isleidziu mazdaug tiek pat.. nuolatinis pabrango keliais eurais g.gif , bet tai viesojo transporto bilietus pas mus kasmet keliais procentais pabrangina unsure.gif

tiesa, skaiciau, kad turistines keliones simet vidutiniskai 3-5proc. brangesnes.
Atsakyti
As jau prie Naujus pastebejau, kad maistas pabrango 5-10 ct
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2013 01 09, 00:33)
dėl tėvų tiesą pasakius nežinau tiksliai, ar nebus taipkad būtinai abu turi būt DE unsure.gif bet vaikai tikrai gali gimt/gyvent nors ir Balbierišky,- kol jis EU priklauso, viskas ok.
Kas tas LZO? rolleyes.gif aš ryanaire irgi perku su kreditine. Ne tiek ten jau daug pasirinkimo..

Landessparkasse zu Oldenburg
Atsakyti
Del kindergeld- vaikai gali gyvent bet kurioj eu saly- jei nors vienas is tevu dirba legaliai DE,jis juos gaus uz vaikus,o jei grisit i LT, tai tikrai negausit.(abu)
As irgi su klausimu blush2.gif Skaiciau ,kad Bavarijoj yra pirkt GEVALIA firmos kavos ( http://www.gevalia.c...default,pd.html - ieskau tokios),gal kas matet?Buciau dekinga uz nuorodas.
Atsakyti