Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GYRIMOSI TEMA

QUOTE(Tina* @ 2012 10 02, 13:13)
man orchidejine kvapomanija  doh.gif  biggrin.gif

Margalapis miniukas,kurį pirkau Ermitaže,labai skaniai kvepia,taip švelniai lyg kokiais kvepalais smile.gif aišku,tik arti pauosčius.
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2012 10 02, 11:52)
andorinha,kas ten per mažyliai?

Phal. floresensis (situo labai zaviuosi)
Phal. stuartiana var. nobilis (vargselis buvo su papuvusiomis saknelemis. laimei, viena stipri saknis liko)
Phal. sumatrana "South Thailand"
Phal. tetraspis
Phal. bastianii
Phal. violacea blue "Malaisyan"

perverciau rusu foruma, oi, kiek planu ir noru atsirado...

pirkau is vienos moteriskes, ateityje planuoju sugalvoti, kaip atsiusiusti butelius su maziukais is vokietijos g.gif dar viena mano svajone - tureti vietele orchidejoms, panasia i sita Orchidkarma growing spaces
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andorinha: 02 spalio 2012 - 12:30
QUOTE(Tina* @ 2012 10 02, 12:13)
Miltonopsiams ir mano namuose nepatiko. Atsisakiau ju. Pora uzlenkiau ir gana pinigus metyt bei viltis puoselet. O zygai pagal mane irgi pakankamai kaprizingi. Labai jau bijo dregmes ant lapu.

Ai šito kaina pasirodė nebloga tai surizikavau, su nuolaida už abi naujokes sumokėjau 21 Lt tai manau nėra daug ax.gif
Tiesa pamiršau pasakyti, jog gėlių bazėje europos pr kaune vazoninėms gėlėms 30 %, oncidium vienas dar žydintis buvo, keli nužydėję dideli krūmai moliniuose vazonuose po 14 Lt, falenopsiai dalmantinai po 30, mini balti bebaigiandys žydėti falenopsiai po 10 Lt, su nuolaida gausis pigiau smile.gif Dar vandutes kelias mačiau mėlyna, rausvą ir atrodo gelsvą jei gerai pamenu po 80 lt, cymbidžių dideli krūmai, bet kainos tiksliai neįsidėmėjau gal 64 Lt kainavo ax.gif Kaune Baltijos gėlėse nužydėję mini falenopsiai po 5 Lt, jei neklystu nužydėjusios kelios liežuvės ir falenospiai buvo po 10 Lt smile.gif Šiaip nieko ypatingo neužmačiau gal kam ir tokia info pravers ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 02 spalio 2012 - 12:36
QUOTE(xx @ 2012 10 02, 12:49)
aš irgi nedrįstu pirkt miltoniopsio, nors ir lb jų žiedai gražūs ir kvapnūs.

andorinha, iš kur tie naujokai  bigsmile.gif

LOD temoj apie miltoniopsius kiek skaičiau, tai beveik visų liūdna patirtis su jais:(

andorinha, pasakyk mažiukų vardus - labai smalsu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2012 10 02, 12:13)
Kuris cia taip?  Sudominai bigsmile.gif man orchidejine kvapomanija  doh.gif  biggrin.gif

Tas kur pirmame puslapyje įdėjusi buvau smile.gif Tikriausiai jo pavadinimas būtų ,,Rhein Blue Angel", bet tiksliai neaišku ax.gif Kambaryje tai švelnus kvapas sklando, arčiau pauosčius tai toks aštresnis, bet ne iš karto pakvipo gal po savaitės pradėjus žydėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 10 02, 12:35)
LOD temoj apie miltoniopsius kiek skaičiau, tai beveik visų liūdna patirtis su jais:(

O mano vienas kaip papuves anksciau cia rodytas miltoniopsis kazka sugalvojo:
user posted image

stovejo 2 savaites su celofaniniu maiseliu ant galvos, nejau jam tai patiko? biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2012 10 02, 12:16)
Didesnė yra Morano tuklė, mažosios pavadinimą parašysiu kur nors vėliau  4u.gif

Ok, lauksiu 4u.gif Atsiprašau, kad taip nemandagiai aš, negalėjau skirti laiko bendravimui parodoje, nenorėjau ilgiau versti laukti savo šeimynėlės blush2.gif
Atsakyti
Ne tokia jau liūdna ta patirtis su miltoniopsiais buvo- auginau tuos pačius penketą metų, bet nusibodo įtampa smile.gif Šiaip galima juos auginti, mėgsta jie lietaus ar akvos vandenį, labai jautriai reaguoja į trąšas- nudega šaknys ir ruduoja lapų galiukai, bijo substrato uždruskėjimo, nemėgsta perlaistymo, nemėgsta perdžiūvimo, ir labai sunku parinkti temperatūrinį režimą- bet gražūs smile.gif
na, dar daug-daug galėčiau parašyt ko jie nemėgsta lotuliukas.gif
Taip kad nusipirkusioms- sėkmės smile.gif
Atsakyti
Lerilyte,ellis kokie grožiai... wub.gif thumbup.gif thumbup.gif
jolituxxx na jau zigučio grožis... wub.gif pasakiški jie man...
o aš viena galvojau,ko čia man taip nesiseka su miltoniopsiais . doh.gif
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2012 10 02, 16:10)
jolituxxx na jau zigučio grožis... wub.gif pasakiški jie man...
o aš viena galvojau,ko čia man taip nesiseka su miltoniopsiais . doh.gif

Ačiū blush2.gif
Aš tai jau esu girdėjusi, kad miltoniopsiai įnoringi, bet vis neatsilaikau aš jiems doh.gif Pamatau žiedus ir susilydau, o jie dar ir linkę skaniai kvepėti blink.gif Yra vienas kitas žmogus kam pavyksta juos auginti, bet tikrai ne kiekvienam unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 02 spalio 2012 - 17:20
jolituxxx, jei toks didelis noras, paieškosi info ir išmoksi mirksiukas.gif
Aš, kai vandas norėjau išmokt augint, oi, kiek skaičiau ir netgi konspektavau doh.gif Dar ir dabar gilinu žinias. O kitos nieko nedaro, o žydi kaip pasiutusios. Ir suprask, kad nori.
Miltanopsiui svarbu vandens neužliet į skroteles, todėl reik lb atsargiai lieti, gal net vazono pakraštėliu. Pas mane du metus augo ir žydėjo šiaurinėj pusėj, kol neužliejau. Jei kada rasiu gražų krūmą, imsiu ir pasidovanosiu smile.gif
Atsakyti
Kokie grožiai wub.gif
Atsakyti