čia žinovių ir kolekcijonierių būrelis, mums tokiom su keliom netinka, neturim kuom pasigirti

QUOTE(Ernesta123 @ 2012 10 13, 16:55)
čia žinovių ir kolekcijonierių būrelis, mums tokiom su keliom netinka, neturim kuom pasigirti 

Na jau

Pati prieš pusantrų metų teturėjau gal 5, o dabar turiu arti 100 įvairių orchidėjų

QUOTE(Uranija5 @ 2012 10 13, 16:07)
Na jau
, manau daugumos kolekcijos ir prasidėjo nuo kelių falenopsių
Pati prieš pusantrų metų teturėjau gal 5, o dabar turiu arti 100 įvairių orchidėjų

Pritariu Uranijai5, aš irgi pradėjau auginti visai neseniai, ir aišku pradėjau nuo paprasto phalaenopsio

Uranija5, wow netoli šimto, ir kur jos telpa pas tave?

QUOTE(Katleja1 @ 2012 10 13, 17:17)
Uranija5, wow netoli šimto, ir kur jos telpa pas tave?
O svarbiausia kaip spėji viskas apšokinėt
?

Greitom paskaičiavau, tai apie 80

QUOTE(Uranija5 @ 2012 10 13, 19:55)
Greitom paskaičiavau, tai apie 80
, nes dalį hibridinių falenopsių mamai atidaviau
Nebeperku jų, nebent kažkokį labai įdomų aptinku, o rūšinės orchidėjos - mažesnės, tai ir sutelpa pokolkas (vistik gerai name gyventi
), baisu buvo kaip visi iš balkono grįžę namuose sutilps, bet žiūriu kad visai dar yra laisvos vietos
Visas palaistau per 2 dienas 

Jo, hibridinės daug vietos užima, dėl to ir aš nusprendžiau pasidaryti stiklinį stačiakampį indą, ten bent 5-6 tilps

Pas mane mažiau orchidėjų, bet aš vistiek šokinėju kasdien prie jų, jei ne prie vienos, tai kitos.. Nesuprantu, neišeina man taip per pora dienų, kad ir kaip norėčiau

QUOTE(Katleja1 @ 2012 10 13, 21:09)
Jo, hibridinės daug vietos užima, dėl to ir aš nusprendžiau pasidaryti stiklinį stačiakampį indą, ten bent 5-6 tilps
Ir daugiau nebepirksiu hibridinių irgi, nes rūšinių dar tiek daug yra, kurių norėsiu įsigyti
Be to visi žinodami mano silpnybę kiekviena proga vis neš phalaenopsius, tai ir tap jų prisikaups
Pas mane mažiau orchidėjų, bet aš vistiek šokinėju kasdien prie jų, jei ne prie vienos, tai kitos.. Nesuprantu, neišeina man taip per pora dienų, kad ir kaip norėčiau

tikras orchidėjų augintojas turi kiekvieną dieną jas apžiūrėti

QUOTE(skm @ 2012 10 13, 21:12)
tai va, taip ir norisi aplink jas šokinėti

QUOTE(skm @ 2012 10 13, 22:12)
Tai kad čia malonumas beveik kasdien apeiti ir apžiūrėti kur lapelis naujas lenda, šaknelė ar žiedstiebis

QUOTE(Uranija5 @ 2012 10 13, 23:08)
Tai kad čia malonumas beveik kasdien apeiti ir apžiūrėti kur lapelis naujas lenda, šaknelė ar žiedstiebis 

Apžiūrėti man tai malonumas, bet laistyti tik darbas - kiek bandžiau įsiteigt sau, kad tai smagu, bet iš tikrųjų darbas ir tiek

QUOTE(Uranija5 @ 2012 10 09, 14:33)
Čia mano naminukės
Kvepianti katlėja, tik kad žiedukai nedideli..
Encyclia vitellina, buvo pirkta kaip jauna (1-2 metai iki žydėjimo), o ji ėmė ir pražydo

Kvepianti katlėja, tik kad žiedukai nedideli..
Encyclia vitellina, buvo pirkta kaip jauna (1-2 metai iki žydėjimo), o ji ėmė ir pražydo

Nuostabūs naminiai žiedai

Labai gržios nuotraukos

Abu gėliukai mano svajonių sąraše

Papildyta:
QUOTE(xx @ 2012 10 11, 14:19)

ech... gaila kad ne Vilniuje

Labai norėtųsi sudalyvauti, bet niekaip nepavyks

mumrikas, ir vistiek ateis ta diena, kai uzknis tave tarnavimas tokiam kiekiui geliu. Pamatysi. Kiek visko galima nuveikt per ta laika. O juk ir seimyna demesio reikalauja. As pas save per siuos metus stipriai apmazinau augalu - tiek namie, tiek lauke. Akyse prasviesejo. Man laistymas irgi darbas ir ne joks malonumas. Trunka pora dienu. O dar kai kiti makaloja trasas individualiai kiekvienam augalui ir visaip kitaip zaidzia laistymu metu.
As taip negaliu, neturiu nei kantrybes, nei laiko
Aisku augalams tai gerai. Va kaip pasisakiau

QUOTE(Tina* @ 2012 10 14, 11:23)
mumrikas, ir vistiek ateis ta diena, kai uzknis tave tarnavimas tokiam kiekiui geliu. Pamatysi. Kiek visko galima nuveikt per ta laika. O juk ir seimyna demesio reikalauja. As pas save per siuos metus stipriai apmazinau augalu - tiek namie, tiek lauke. Akyse prasviesejo. Man laistymas irgi darbas ir ne joks malonumas. Trunka pora dienu. O dar kai kiti makaloja trasas individualiai kiekvienam augalui ir visaip kitaip zaidzia laistymu metu.
As taip negaliu, neturiu nei kantrybes, nei laiko
Aisku augalams tai gerai. Va kaip pasisakiau 

tikiu, kad gali taip atsitikti ir man