Įkraunama...
Įkraunama...

Auklėjimas be bausmių, pozityvus auklėjimas.

QUOTE(Kriiste @ 2013 09 03, 21:16)
jusu situacijos ir nekomentavau - tai skirtingi atvejai mirksiukas.gif

as suprantu, as tiesiog parasiau is savo poziciju...na supratau, kisu cia trigrasi kur nereikia matyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 09 04, 08:52)
as suprantu, as tiesiog parasiau is savo poziciju...na supratau, kisu cia trigrasi kur nereikia matyt  smile.gif

O aš norėčiau Jūsų trigrašio. Mūsų vyresnis sūnus labai panašaus būdo, o mažasis - priešingai.
Atsakyti
QUOTE(-Tynka- @ 2013 09 03, 16:28)
Mus šiandien irgi ištiko dilema... Ryte niekaip nenorėjo eiti į darželį. Mums dar tik pati pradžia, ketvirta diena kaip vedu. Pirmą dieną paliekant kažkiek paverkė, bet tik išėjus greit nustojo verkti ir pasiimant viskas buvo ok. Antrą dieną neverkė, trečią dieną pasiimant radau apsiverkusį. O šįryt niekaip negalėjau įkalbinti rengtis ir eiti. Kalbėjau kaip tik galėjau, jau nebežinojau, ką dar daryti ar sakyti. Per prievartą jis nesiduoda apsirengti, per prievartą jėga neištysi... Žodžiai nepadeda, tai ką tada? Šįkart išgelbėjo tėtis.. nieko naujo nepasakė, bet pakalbėjo lygiai taip pat, kaip aš, ir po kelių minučių vaikas jau sutiko eiti.
Ok, giliai viduje jaučiu, kad priežastis ta, jog MAN nepatika jo auklėtojos. Bet aš stengiuosi prie vaiko apie tai nekalbėti. Jis, matyt, vis tiek tai jaučia. O gal paprasčiausiai tikrina ribas ir tiek? bet ok, tikrina tai tikrina, o realiai ką daryt? Aš galiausiai apsiblioviau, jis "laimėjo". Jaučiuosi bjauriai.

Mano sunus trys menesius kiekviena diena bliaudavo,krokodilo asaromis,pries darzeli.Kol nepakeiteme aukletojos,viskas susitvarke,susideliojo.Pasirodo,veliau is vienos auklytes(darbotuojos ano darzelio)aukletoja rekdavo,stumdydavo vaikus.Vaikai 2-ju,3-ju metu,vieni papasakoti tevams negali,bijo,kitiems taip priimtina,nes namie patys tevai taip elgesi,dar kiti pamacius savo tevelius,pamirsta dienos"ivykius"Buvo ji nescia tuo momentu,nervai matyt nelaike,bet cia nepasiaiskinimas,galiausiai pagymde negyva vaika...
siulyciau pirma suzinoti daugiau apie,jusu sunu,aukletojas,tada pamylti,dazniausiai jos ne tokios mielos kaip dedasi pries tevus.Deja..Sekmes ir kantrybes 4u.gif
Atsakyti
laba merginos,gal galite pasidalinti savo patirtimi arba patarimais. Turiu dukryte ,jei metukai ir du menesiai. Jau ketvirtas menuo kaip jinai tiesiog trenkia man, ir ne siaip trenkia bet is pykscio,pasitaiko kad ir kanda ir kad surekia kai pyksta. Ka daryti? kaip vaikui be bausmes paaiskinti ,atpratinti,parodyti kad musti mama yra negerai? Nes as savo lakios fantazijos neturiu...Bandziau apsimesti kad verkiu kaip ji trenkia man ,tada ji verkia kartu... bandziau nueiti salin bet ji ateina pas mane verkdama arba kaip niekur nieko zaidzia toliau g.gif Beje sie du budai man nepatiko,jauciuosi kad zalociau vaika,tiesiog skaudinu ja sitaip. Kaip dar galima butu elgtis tokiu atveju? ( pamirsau parasyti kad bandziau aiskinti kad ne negalima,daryk caca mamai(vaizduodama rodziau) ) Ar tiesiog laukti kol praeis?

Atsakyti
na, žinau vieną būdą, kuris galbūt irgi vaiką skaudins, bet - kaip jam kitaip suprast? trenkė - pasitraukit, išeikit, nebūkit kurį laiką...
o taip tai - kai vaikas išmoksta kalbėt, pasakyt, ko nori, paprastai agresijos priepuolių sumažėja.
dar galima rankytę sulaikyt švelniai, kai jau matot, kad užsimoja. su žodžiais - mes nesimušam, kai pykstam.

aš tai tiesą sakant kelis kartus atgal daviau, kad pajustų. manau, mums to reikėjo. nes jau buvo per visas ribas pereinantis dalykas tuo metu...

bet DABAR gal jau mokėčiau kitų būdų surast, kaipo patyrusi mama beveik penkiametės. kad ir tų aukščiau minėtų.
Atsakyti
QUOTE(imdigo @ 2013 09 16, 13:42)
laba merginos,gal galite pasidalinti savo patirtimi arba patarimais. Turiu dukryte ,jei metukai ir du menesiai. Jau ketvirtas menuo kaip jinai tiesiog trenkia man, ir ne siaip trenkia bet is pykscio,pasitaiko kad ir kanda ir kad surekia kai pyksta. Ka daryti? kaip vaikui be bausmes paaiskinti ,atpratinti,parodyti kad musti mama yra negerai? Nes as savo lakios fantazijos neturiu...Bandziau apsimesti kad verkiu kaip ji trenkia man ,tada ji verkia kartu... bandziau nueiti salin bet ji ateina pas mane verkdama arba kaip niekur nieko zaidzia toliau g.gif  Beje sie du budai man nepatiko,jauciuosi kad zalociau vaika,tiesiog skaudinu ja sitaip. Kaip dar galima butu elgtis tokiu atveju? ( pamirsau parasyti kad bandziau aiskinti kad ne negalima,daryk caca mamai(vaizduodama rodziau) ) Ar tiesiog laukti kol praeis?

ji dar mažytė ir kitaip nemoka išreikšt emocijų. Supyksta dėl kažko, ir kartu bijo, kad ją paliksit, kad jus įskaudins. Gal nesugeba suvokt, kad būtent dėl mušimo išeinat. Mano mažė irgi panašiai reaguodavo, susipykus raudodavo tiek, kad turėdavau ateit ją ramint, jai didžiausia bausmė - pikta mama.
Bandyčiau nuolat aiškint, kad negalima, sulaikyt ranką mušant. Ir nesitikėt, kad tas suveiks greitai, vaikui reikia atrasti būdų kitaip reikšti pyktį.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2013 09 16, 22:17)
na, žinau vieną būdą, kuris galbūt irgi vaiką skaudins, bet - kaip jam kitaip suprast? trenkė - pasitraukit, išeikit, nebūkit kurį laiką...
o taip tai - kai vaikas išmoksta kalbėt, pasakyt, ko nori, paprastai agresijos priepuolių sumažėja.
dar galima rankytę sulaikyt švelniai, kai jau matot, kad užsimoja. su žodžiais - mes nesimušam, kai pykstam.

aš tai tiesą sakant kelis kartus atgal daviau, kad pajustų. manau, mums to reikėjo. nes jau buvo per visas ribas pereinantis dalykas tuo metu...

bet DABAR gal jau mokėčiau kitų būdų surast, kaipo patyrusi mama beveik penkiametės. kad ir tų aukščiau minėtų.

na kad as nenoriu sito budo(iseit ir palikti) ,bandziau pora kart, bet paciai sirdele skauda kad ji verkia del to verysad.gif
ne visada iseina ta ranka sulaikyti,kartais kai uzsimoja tai net nespeji sureguoti blink.gif

QUOTE(madrugada @ 2013 09 16, 23:40)
ji dar mažytė ir kitaip nemoka išreikšt emocijų. Supyksta dėl kažko, ir kartu bijo, kad ją paliksit, kad jus įskaudins. Gal nesugeba suvokt, kad būtent dėl mušimo išeinat. Mano mažė irgi panašiai reaguodavo, susipykus raudodavo tiek, kad turėdavau ateit ją ramint, jai didžiausia bausmė - pikta mama.
Bandyčiau nuolat aiškint, kad negalima, sulaikyt ranką mušant. Ir nesitikėt, kad tas suveiks greitai, vaikui reikia atrasti būdų kitaip reikšti pyktį.

Dar ir kaip suprantu kad ji mazyte,bet manau nuo mazens ir reikia pradeti spresti blogo elgesio israiskas... gi negaliu pradeti jai aiskinti kad mustis yra blogai po kokiu metu ar dvieju,net nesupras is manes ko noriu doh.gif Todel ir klausiu Jusu visu nuo ko pradeti... o kad toks elgesys baigsis greitai tai net nesitikiu,noretusi vaika pakreipti teisingiausia linkme drinks_cheers.gif
Atsakyti
o šitą anąjį - jūs pati ar vyras vaiko nemušat - kad ir pliaukštelėjimu? ar gal kokius filmukus žiūri su muštynėm? nes galvoju - iš kur pas jus va tokie va trankymaisi, kai dar maža tokia.
aš tai žinau, iš kur maniškei buvo - karate treniruočių prisižiūrėjus, karate varžybų prisižiūrėjus, mama mušas, tėtis mušas, tai ko jai čia nepasimušus... treniruotėse aišku mama ir tėtis mušas, ne namie.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2013 09 16, 23:58)
o šitą anąjį - jūs pati ar vyras vaiko nemušat - kad ir pliaukštelėjimu? ar gal kokius filmukus žiūri su muštynėm? nes galvoju - iš kur pas jus va tokie va trankymaisi, kai dar maža tokia.
aš tai žinau, iš kur maniškei buvo - karate treniruočių prisižiūrėjus, karate varžybų prisižiūrėjus, mama mušas, tėtis mušas, tai ko jai čia nepasimušus... treniruotėse aišku mama ir tėtis mušas, ne namie.

hm,net issizeidziau kai paklauset ar nemusu... nera net tokios minties ,cia gi kudikis! doh.gif esu grieztai nusistacius pries tai,jokio musimo nors ir ka prisidirbtu, netgi balso nesu pakelus.... zmogus nuzudo kita zmogu bet jis del to nera primusamas,gauna bausme ir tiek,kodel tada turetu buti musami vaikai?
Panelyte pas mus topinio charakterio,jei kas nepatinka tai vadinasi nepatinka,Netgi daktareliai negali jos apziureti be jos riksmu,turime laikyti per preivarta,temperaturos negaliu pamatuoti netgi su tuo termometru kuris kelias sekundes matuoja,pampersa keiciu jai stovint jau neatsimenu nuo kada,nes ji nenori guleti... na ji tiesiog tokia ,nieko negaliu padaryti.
Taviske suprantu,o manoji net neisivaizduoju is kur,turiu pora katineliu namie,ir tie patrankomi ir patampomi laiks nuo laiko...
animacija tai pas ja tik teletabiai,kartais pasiziuri ir apie ``masa ir meska``....
Atsakyti
sveikinu su topiniu charakteriu smile.gif
na tada belieka laukt kalbos pramušimo - ir tikrai bus paprasčiau. ir taip, pasakokit ir pasakokit, kad pas jus nesimušama, ramiu tonu, švelniai sulaikykit kai galit, pasitraukit tolėliau, kad nepasiektų suduot, jei jau siust ima...
ir - gal - mažiau muštųsi, jei daugiau būtų leidžiama rinktis? gal dar žiūrit kaip į KŪDIKĮ, o ten jau VAIKIUKAS?

Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2013 09 17, 00:50)
sveikinu su topiniu charakteriu smile.gif
na tada belieka laukt kalbos pramušimo - ir tikrai bus paprasčiau. ir taip, pasakokit ir pasakokit, kad pas jus nesimušama, ramiu tonu, švelniai sulaikykit kai galit, pasitraukit tolėliau, kad nepasiektų suduot, jei jau siust ima...
ir - gal - mažiau muštųsi, jei daugiau būtų leidžiama rinktis? gal dar žiūrit kaip į KŪDIKĮ, o ten jau VAIKIUKAS?

Aciu uz sveikinimus lotuliukas.gif
Va dabar ir stengiuosi pasakoti....tik kad pasakoju po kolkas pati sau ,nes ji tuo metu apsisuka ir nueina ka nors nuveikti doh.gif
Gali buti kad as labiau ir ziuriu kaip i kudiki..na tiesiog jau nebesinori to verkimo ir pykcio is jos unsure.gif
As tiesiog vaikui leidziu viska tol kol tai nekenkia jai ir aplinkiniams,gal per daug leidziu tad? Na jau taip nesinori man vaiko sprausti i tokius remus kad kazko bijotu daryt, noriu kad ji pas mane ateitu pasipasakoti apie viska nebijodama kad galiu nubausti, nenoreciau kad vaikas bijotu siekti savo tikslu del to kad jam yra nedrasu arba jis gedijasi.... Norisi kad vaikas butu emociskai laisvas nuo tokiu neigiamu jausmu kaip - nedrasumas, geda, pyktis, agresija, baimes ir t. t. Mano supratimu daugelis tevu daro klaidas sakydami vaikams ,"jei busi blogas nedraugausiu su tavimi", " tu esi blogas", " man del taves geda" ," gausi musti arba eisi i kampa" ," tu nemoki daryti to ar ano" ir t. t.
Atsakyti
imdigo, viskas gerai su tavo mergaite smile.gif mano antroji muštukas, pirmoji bandė kartą man suduot, pasakiau ne, ir užteko. O va antroji tai ir vyresnei suduoda, nors besimušančių namie nematė. Ir kalbam, kiek išeina, kad negalima muštis, tai dabar, kai jai 2,5m, apmažėjo tų atvejų, daugiau rėkia arba pasitraukia pikta veido išraiška.
Atsakyti