Įkraunama...
Įkraunama...

Auklėjimas be bausmių, pozityvus auklėjimas.

QUOTE(Meletele @ 2012 10 09, 14:32)
o uz bloga vaiko elgesi neleisti ziureti televizoriaus ar zaisti kompiuteriu nera bausme?

Manau, nemazai vaiku mielai sutiktu gauti i uzpakali, vietoj to, kad kelias dienas nezaisti kompiuteriu biggrin.gif . Taigi, cia dar didesne bausme.
Atsakyti
Manau, cia labai tikslus teorinis apibrezimas(jau buvau dejusi, pirmoje temoje), o gyvenime realiai reikia labai ziureti i viska savo emocijas, veiksmus zodzius ,tona, vaiko reakcija ir t.t.

"„Gelbėkit vaikus“ organizacija išskiria dvi bausmių kategorijas, kurios gali pasireikšti atskirai arba kartu.
Fizinės bausmės, kurios sukelia vaikui skausmą ar fizinį diskomfortą. Fizinės bausmės apima:
pliaukštelėjimą, mušimą, kumščiavimą, tampymą už plaukų ar ausų;
vaiko mušimą įvairiais daiktais (rykšte, diržu, liniuote, virve ir kt.);
vertimą ilgai stovėti nepatogioje padėtyje ar atlikti fizinius pratimus;
vertimą stovėti karštyje arba šaltyje;
vaiko uždarymą spintoje ar spintelėje
kitus skausmą sukeliančius veiksmus (deginimą, badymą ir pan.).
Žeminančios arba menkinančios bausmės, kurios būna įvairių formų, pavyzdžiui, psichologinės bausmės, žodiniai užgauliojimai, išjuokimas, izoliavimas arba vaiko ignoravimas. Jos apima:
šaukimą, riksmus;
pravardžiavimą ir menkinimą;
ignoravimą, atstūmimą, meilės nerodymą;
varžymą ir trikdymą;
gėdinimą ir išjuokimą, viešą pažeminimą;
gąsdinimą ir grasinimą smurtu pačiam vaikui arba žmonėms, gyvūnams ir daiktams, kuriuos vaikas myli."

http://www.tevu-darz...ogines-bausmes/
galit toliau pasiskaityti apie pasekmes... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ada21lt: 09 spalio 2012 - 18:21
QUOTE(ada21lt @ 2012 10 09, 16:21)
Manau, cia labai tikslus teorinis apibrezimas(jau buvau dejusi, pirmoje temoje), o gyvenime realiai reikia labai ziureti i viska savo emocijas, veiksmus zodzius ,tona, vaiko reakcija ir t.t.

"„Gelbėkit vaikus“ organizacija išskiria dvi bausmių kategorijas, kurios gali pasireikšti atskirai arba kartu.
Fizinės bausmės, kurios sukelia vaikui skausmą ar fizinį diskomfortą. Fizinės bausmės apima:
pliaukštelėjimą, mušimą, kumščiavimą, tampymą už plaukų ar ausų;
vaiko mušimą įvairiais daiktais (rykšte, diržu, liniuote, virve ir kt.);
vertimą ilgai stovėti nepatogioje padėtyje ar atlikti fizinius pratimus;
vertimą stovėti karštyje arba šaltyje;
vaiko uždarymą spintoje ar spintelėje
kitus skausmą sukeliančius veiksmus (deginimą, badymą ir pan.).
Žeminančios arba menkinančios bausmės, kurios būna įvairių formų, pavyzdžiui, psichologinės bausmės, žodiniai užgauliojimai, išjuokimas, izoliavimas arba vaiko ignoravimas. Jos apima:
šaukimą, riksmus;
varžymą ir trikdymą;
gėdinimą ir išjuokimą, viešą pažeminimą;
gąsdinimą ir grasinimą smurtu pačiam vaikui arba žmonėms, gyvūnams ir daiktams, kuriuos vaikas myli."

Pagal šį apibrėžimą pramogų ribojimas (PC, TV ir kita) nėra bausmė?
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2012 10 09, 20:06)

pagal si, lyg nera bausme.
as pilnai sutinku su siuo tekstu, bet ir savaip ispleciau. na man yra keista, kad uz bloga elgesi atimti kita patrauklia veikla. mano manymu, tai mechaniskas toks gaunasi auklejimas, vargiai isugdantis sazine. kai vaikas blogai kazka padaro, reik isnagrineti kodel, taip elgiasi, kas paskatino, kokios naturalios to pasekmes ir t.t ir pan. o bauginti, kad jei taip elgsies, negausi kompo - tai manipuliavimas, biheiviorizmas, kuris labiau tinka gyvunams, o ne zmonems. gal yra vaiku, kam tai veikia, bet tai tik simptomo (blogo elgesio) pasalinimas be saknu.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2012 10 09, 17:06)

Taigi ieina i kategorija "varzymas ir trikdymas" tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo applejuice: 10 spalio 2012 - 04:12
QUOTE(liute @ 2012 10 09, 20:06)

PAts ribojimas siu dalyku,manau , yra gerai, be ju gyvenimas idomesnis pasidaro biggrin.gif Ziurint kaip visa tai vaikui pateiksit, ar ramiai paaiskinsi, kad del sveikatos, regejimo kokybes ir t.t. ir pan susitariam ,kad Tv ar PC ziuresi tiek ir tiek per diena-cia bus ribojimas. Mano pazystamos vaikui gydytoja uzdraude TV ziureti, nes vis kartojosi akiu uzdegimas, ar cia bausme, aisku ne.

Bet tai gallima pateikti ir kaip buda iskaudinti vaika, ar ne ? jei jau siekiama nubausti? Is esmes bausme juk ir yra budas kazkokiu budu vaikui sukelti skausma, nors kazkodel vis kazkas mano, kad taip privers kazkodel vaika elgtis teigiamai unsure.gif .
Jei jus zinosite,kad vaikui labai svarbu kazka paziureti ir paskaysit uz tai ,kad tu padarei ta ar ta, dabar as tau neleisiu ziureti to ko tu nori, is vis atimsiu kompa ar pan ar cia nepanasu i bausme, agresija, prievarta?ypac jei tai lydi tevu pyktis, riksmai?Ar tuo metu vaikas jausis mylimas, isklausytas, suprastas? jei taip, jei vaikui paciam atrodys,kad jam gal geriau bus, tai valio , vadinasi tai bus auklejamoji priemone, bet jei vaikas tuo metu isgyvens neigiamus jausmus, tai jau bus bausme, kuri veikia tik neigiamai
J
šaukimą, riksmus;
varžymą ir trikdymą;

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ada21lt: 10 spalio 2012 - 21:25
Paskaitinėju šią temą ir galvoju už ką reikia vaikus bausti?Ką tokio jie padaro?Neklauso,ką sakot?Ber ar įsiklausot kaip sakot?
Nedaro ko norit?Bet gal jis šiuo metu užsiėmęs?
Elgiasi netinkamai,tai tuo labiau reiktų nebausti, o prisikasti iki priežasčių smile.gif
Visos bausmės gali apsiriboti kalbėjimusi,o fizinės bausmės ar rėkimas yra tik suaugusių silpnumas.
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 10 09, 18:21)

Ačiū už pasidalintą nuorodą, man ji pasirodė tokia praktiška thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(virgasa @ 2012 10 11, 09:16)
Elgiasi netinkamai,tai tuo labiau reiktų nebausti, o prisikasti iki priežasčių smile.gif

Kol prisikasiu iki priežasčių, tas vaikas ir toliau neis į pamokas, kada jam tai šaus į galvą, o jei nueis, tai rinks blogus pažymius, o po pamokų ir toliau sėkmingai nepareis namo, o lakstys kažkur iki pat vėlaus vakaro.
Bausti nenoriu, nemoku, tačiau nežinau ką daryti ir kaip su juo kalbėtis, nes jo dažniausiai net nėra namie. g.gif
Atsakyti
QUOTE(SkruzdėTauškalė @ 2012 10 21, 10:26)
Kol prisikasiu iki priežasčių, tas vaikas ir toliau neis į pamokas, kada jam tai šaus į galvą, o jei nueis, tai rinks blogus pažymius, o po pamokų ir toliau sėkmingai nepareis namo, o lakstys kažkur iki pat vėlaus vakaro.
Bausti nenoriu, nemoku, tačiau nežinau ką daryti ir kaip su juo kalbėtis, nes jo dažniausiai net nėra namie. g.gif

Tai neleiskit iš namų išeit g.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2012 10 21, 10:39)
Tai neleiskit iš namų išeit  g.gif

Į mokyklą irgi neleisti? g.gif
Jei savaitgalį neleidžiu į lauką, tai jis būtent po pamokų negrįžta iki pat vakaro...
Štai dabar jį parvedė pas mane tie žmonės, pas kuriuos jis nakvojo vakar (čia viskas normaliai, abipusis susitarimas), o tie žm. sako, kad vaikinukas nenorėjo eiti pas mane, nes aš dabar jo neišleisianti į lauką. Tiesą pasakius, ir nenoriu dabar išleisi, nes pamokų nėra paruošęs...
Atsakyti
QUOTE(SkruzdėTauškalė @ 2012 10 21, 12:54)
Į mokyklą irgi neleisti? g.gif
Jei savaitgalį neleidžiu į lauką, tai jis būtent po pamokų negrįžta iki pat vakaro...
Štai dabar jį parvedė pas mane tie žmonės, pas kuriuos jis nakvojo vakar (čia viskas normaliai, abipusis susitarimas), o tie žm. sako, kad vaikinukas nenorėjo eiti pas mane, nes aš dabar jo neišleisianti į lauką. Tiesą pasakius, ir nenoriu dabar išleisi, nes pamokų nėra paruošęs...

cia kaip suprantu paaugliukas. tai na mano asmenine nuomone, visas auklejimas iki 10m kazkur, poto jau bausmes neveikia. paskaitykit knyga ismintinga meile, man ji geriausia.
Papildyta:
paskaiciau kitose temose, tai ten jusu postai yra. ir vistiek jum rekomenduoju ismntinga meile knyga, nes ten yra skyriai ir auginantiems ne savo vaikus
Atsakyti