Įkraunama...
Įkraunama...

Valgomasis sausmedis

Sveikos

atsiprasysiu is karto jei kartoju tema bet neradau tikrai kazkur atskros. As auginu du mazus krumelius. Siais metais is praeitu metu pasodintu krumeliu gavau mini derliu smile.gif na ir sodinau daugiau vaikam del vitaminu.

Papasakokit kas dar auginat. Kaip sekasi? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
as vasaros pradzioje pasodinau sausmedi su viena saka, deja tai vienintelis augalas, kuris pas mane neauga...kos jis buvo vasaros pradzioje toks ir liko...as daugiau su sausmedziais neprasidesiu, geriau silauoges verysad.gif
Atsakyti
Mes auginam apie 8m. Krūmas gero metro. Uogų kibirais neskinam, bet šiek tiek užauga. Jau keli metai auginam šalia antrą augalą tam, kad gal derlius disdesnis bus. Kas žino, gal jam draugijos reikia. Antrasis dar neužauginęs uogų.
Man sausmedis patinka. Patinka uogos, kurios snoksta pirmiau braškių, žemuogių.
Šie metai matyt sunkūs daugumai augalų. Nepasižymėjo stipriu augimu, bet svarbiausia, kad nė viena šaka nesunyko..
Šilauogės gerai, tik sausmedžio uogos pirmosios. Šilauogės noksta daug vėliau, tad jų tapatinti nelabai išeina. O ir vitaminų kiekis kitas. Nesakau, kad šilauogės blogai. Pati auginu 4skirtingų veislių ir sunokimo laiko.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2012 09 16, 19:14)
Mes auginam apie 8m. Krūmas gero metro. Uogų kibirais neskinam, bet šiek tiek užauga. Jau keli  metai auginam šalia antrą augalą tam, kad gal derlius disdesnis bus. Kas žino, gal jam draugijos reikia. Antrasis dar neužauginęs uogų.
Man sausmedis patinka. Patinka uogos, kurios snoksta pirmiau braškių, žemuogių.
Šie metai matyt sunkūs daugumai augalų. Nepasižymėjo stipriu augimu, bet svarbiausia, kad nė viena šaka nesunyko..
Šilauogės gerai, tik sausmedžio uogos pirmosios. Šilauogės noksta daug vėliau, tad jų tapatinti nelabai išeina. O ir vitaminų kiekis kitas. Nesakau, kad šilauogės blogai. Pati auginu 4skirtingų veislių ir sunokimo laiko.

ja ja derlius nedidelis bet vitaminu dauk. Auginu du krumelius. vieno puse nulauze suo bet jis atgijo ir pabrandino pora uogu. Apsizioplinau su uogu derejimo metu tai puse derliuko man varnenai nulese biggrin.gif tik nezinau kas nutiko -gal nuo gervuogiu ka pasigavo- labai nutamsejo pastaraji menesi lapai . Rudeni sodinsiu i nulatine augimo vieta toliau nuo kitu rusiu krumu.
Atsakyti
Valgomąjį sausmedį auginam gal 5 metus. Kaip čia rašė-kibirais derliaus nerenkam, bet pirmosios vasaros uogos labai visus džiūgina, ypač vaikus. Sausmedžiai auga dviejose skirtingose vietose. Nepalyginamai geriau auga tie, kurie gausiai mulčiuojami nupjauta vejos žole.
Atsakyti
Sakykit o kokį sausmedį geriau rinktis kuris dera baltomis ar mėlynomis uogomis? Ar spalvoje didelio skirtumo nėra?
Atsakyti
Mano sausmedžiai pernai sodinti, uogų neragavome, bet šiemet apsipylę žiedais, tikiuosi jau paragausim thumbup.gif
Atsakyti
Taip jau atsitiko, kad per klaidą iš lenkų įsigijau tris sausmedžius. Krūmeliai gražūs, žydėjo, bet uogų nelabai dar tikiuosi rolleyes.gif
Atsakyti
Aš ir pernai vieną krūmą ČARNA pirkau iš lenkų, bet nežinojau, kad jiems būtina reikia draugijos, tai kitą NIMFĄ jau pirkau mugėj. Mačiau lyg jau krauna žiedynus, gal kiek ir paragausim šiemet g.gif
Jei patiks reiks gal dar pasiieškoti skanių veislių ir asisodinti. O kokias jūs auginate skanias, saldžias?
Atsakyti
Mes ilgą laiką auginom tik 1 krūmą ir uogų davė. Tik užpernai palikom sau antrą ir pasodinom greta. Šiemet mačiau lyg žydi keli žiedukai. Žiūrėsiu koks skirtumas bus, kai šalia augs kitas. Pusę kiwio indelio nuskindavom kai augo vienas.
Baltom uogom nes nesu mačiusi. Mano- mėlynos, pailgos, skonis kaip mėlynių..gal kiek rūgštelės daugiau. Tikrai skonio jų peikti negaliu, nes vienos pirmųjų. Gal, kad tokiu metu nesam išlepinti įvairių skonių, kurie vėliau prasideda šioms uogoms pasibaigus.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 05 11, 15:57)
Taip jau atsitiko, kad per klaidą iš lenkų įsigijau tris sausmedžius. Krūmeliai gražūs, žydėjo, bet uogų nelabai dar tikiuosi rolleyes.gif

Tai jei žydi kodėl uogų nesitikit g.gif . Maniškiai - kur žiedelis, ten ir uoga. Jau didelės kokios. Juk tai pati pirma uoga - tiek vitaminų, jokia čia manyčiau klaida biggrin.gif . Gėris tikras thumbup.gif

Po to jau mes išlempam - braškės, žemuogės, šilauogės ir t.t. Matysit kaip skanu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Aira* @ 2013 03 24, 20:45)
Sakykit o kokį sausmedį geriau rinktis kuris dera baltomis ar mėlynomis uogomis? Ar spalvoje didelio skirtumo nėra?

Nesu mačiusi sausmedžio baltom uogom, gal Jūs maišote su šilkmedžiu?
Mes turim šilkmedį, bet tik antri metai.Labai sunkiai šiemet sprogsta, nors visur rašo, kad atsparus, kokios spalvos nežinau, pamiršom paklausti kai pirkom, nes labai džiaugiausi, kad radau ax.gif
Atsakyti
Aš irgi šiandieną nusipirkau du sausmedžius ir sedulas. Sakykit, o į kokią dirvą sodinat. Ruošiat taip kaip šilauogėm?
Atsakyti