Įkraunama...
Įkraunama...

Valgomasis sausmedis

QUOTE(Mergelė @ 2013 05 18, 17:03)
Aš irgi šiandieną nusipirkau du sausmedžius ir sedulas. Sakykit, o į kokią dirvą sodinat. Ruošiat taip kaip šilauogėm?

Sausmedžiai gali augt paprastoje dirvoje, gali kiek rūgštesnėje, bet tikrai nebūtina kast duobių ir pilt rūgščių durpių su pušų spygliais kaip šilauogėms. Bent aš sodinau į paprastą dirvą ir dera nuo pat pirmų metų puikiai - tai tikrai nereiklūs vaiskrūmiai.
Atsakyti
QUOTE(*TAU* @ 2013 05 18, 18:38)
Sausmedžiai gali augt paprastoje dirvoje, gali kiek rūgštesnėje, bet tikrai nebūtina kast duobių ir pilt rūgščių durpių su pušų spygliais kaip šilauogėms. Bent aš sodinau į paprastą dirvą ir dera nuo pat pirmų metų puikiai - tai tikrai nereiklūs vaiskrūmiai.

Dėkui. š pati dar nevskanavus uogų.
O ką su spygliais daryt? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2013 05 12, 09:20)
Aš ir pernai vieną krūmą ČARNA pirkau iš lenkų, bet nežinojau, kad jiems būtina reikia draugijos, tai kitą NIMFĄ jau pirkau mugėj. Mačiau lyg jau krauna žiedynus, gal kiek ir paragausim šiemet  g.gif
Jei patiks reiks gal dar pasiieškoti skanių veislių ir asisodinti. O kokias jūs auginate skanias, saldžias?

apie jokias draugijas nežinau,,,,Auga vienas krūmas,išsikerojęs,uogų gausu...tik kartokos.Gavau iš Klaipėdos botanikos sodo seniai.Pernai rudenį labai apgenėjau,bet matau žiedus sukrovęs..uogų bus,bet tik man,nes kitiems nepatinka kartokas prieskonis...tai tiek.Matyt kitos veislės veda saldesnes uogas
Atsakyti
QUOTE(užkurinė @ 2013 05 20, 06:20)
apie jokias draugijas nežinau,,,,Auga vienas krūmas,išsikerojęs,uogų gausu...tik kartokos.Gavau iš Klaipėdos botanikos sodo seniai.Pernai rudenį labai apgenėjau,bet matau žiedus sukrovęs..uogų bus,bet tik man,nes kitiems nepatinka kartokas prieskonis...tai tiek.Matyt kitos veislės veda saldesnes uogas

O kada jie zydi . Maniskis pernai rudeni sodintas ,siemet zaliuoja l bte ziedu dar nematyti .
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 05 20, 06:44)
O kada jie zydi . Maniskis pernai rudeni sodintas ,siemet zaliuoja l bte ziedu dar nematyti .

as jau uogu uzuomazgas maciau. vadinas uogu neturesit siemet. smile.gif gal dar mazas augalas?
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2013 05 19, 22:18)
O ką su spygliais daryt? blush2.gif

Na, šilauogėms maišo spyglius / mulčiuoja spygliais, kad tinkamą rūgštingumą išlaikyt, t.y. žemę parūgštint.
Sausmedžiui to daryti nebūtina.

QUOTE(Freke @ 2013 05 20, 07:55)
as jau uogu uzuomazgas maciau. vadinas uogu neturesit siemet. smile.gif gal dar mazas augalas?

Pas mus jau irgi matosi uogytės bigsmile.gif

O kas dėl "draugijos", tai mums medelyne irgi patarė, kad geriau būtų, jei šalia augtų dviejų skirtingų veislių sausmedžiai, tai ir sodinom porelę iškart. Juos atskirti galima pagal krūmo ir lapų formas, vienas apvalesniais lapais, kitas pailgesniais, skiriasi šiek tiek ir uogų skonis: vieno - saldesnės, kito - kiek rūgštėlesnės uogos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *TAU*: 20 gegužės 2013 - 16:49
Mano sausmedžiai jau su uogom. Veislės skirtingos, bet uogų dar neragavom, nes šiemet tik antri metai. Kai paragausim pasakysiu kuo skiriasi ir kurios skanesnės mirksiukas.gif

Pernai buvom pasodinę į šilauogių žemę - nepatiko jiems, tai nukasėm ir pripylėm paprastos, tai atsigaavo thumbup.gif , tiek naujų šakų šiemet priaugino thumbup.gif , kad jau į krūmelius tapo panašūs
Atsakyti
Nimfos jau uogas krauna, Čarna dar net nežydi g.gif Gal vėlyvesnė?
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 05 20, 06:44)

turėtų jau pradėti,nes žiedai sukrauti ir laukia....manau,kad po lietaus atsimerks.Čia Klaipėdoj,o ten piečiau ,manau jau žydi
Atsakyti
Sausmedžius auginu daug metų, turiu 5 veisles. Prieš pora metų iš lenkų pirkau "Duet" ir "Volšebnica" fui kokios neskanios, vienos uogos rūgščios, kito karčios, kaip rudenį sodintos, sakau, gal suvargo, nepilnai prigijo. Palikau juos dar šiemet, jei pasikartos mesiu lauk. O štai "Obilnaja" "Pereselenka" ir "Fialka superinės skanios, be jokio kartumo, Pereselenka su dvigubom uogom. Šiandien kaip tik apžiūrėjau, uogos jau nemažos.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2013 05 21, 21:36)
Sausmedžius auginu daug metų, turiu 5 veisles. Prieš pora metų iš lenkų pirkau "Duet" ir "Volšebnica" fui kokios neskanios, vienos uogos rūgščios, kito karčios, kaip rudenį sodintos, sakau, gal suvargo, nepilnai prigijo. Palikau juos dar šiemet, jei pasikartos mesiu lauk. O štai "Obilnaja" "Pereselenka" ir "Fialka superinės skanios, be jokio kartumo, Pereselenka su dvigubom uogom.  Šiandien kaip tik apžiūrėjau, uogos jau nemažos.

Knifofija, o kokio aukščio pas tave sausmedžiai? Jie vijokliniai ar kaip krūmai? Norim atsitverti kuo nors valgomu nuo kaimynų smile.gif
Atsakyti
Auginu sausmedžius antri metai. Pirkau po du "Volšebnica" ir "Dlinaplodnaja". Sodinau rudenį, tai birželį jau skanavom uogytes. "Volšebnica" ankstyvesnės uogos - rūgštokos, man skanu, mėgstu ir rūgštelę, vaikai ne taip renka, man lieka biggrin.gif . O "Dlinaplodnaja" - vėlyvesnė, labai dekoratyvūs apvalūs lapeliai, gražūs krūmokšniai, uogos storuliukės ir saldžios, skanios. Pirmaisiais metais "Volšebnica" po saują uogų (iki 10 - 20 uogyčių blush2.gif ) nuo krūmiuko davė, o "Dlinaplodnaja" keletu uogyčių palepino. Žiūrėsiu kaip šiemet, žydėjo visi gausiai bigsmile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TRIK: 23 gegužės 2013 - 18:06