QUOTE(sbo @ 2012 11 19, 16:59)
Butu idomu suzinoti, kodel visgi Nikon pasirinkot? As siuo metu taip pat esu dideliuose apmastymuose, kuri geriau rinktis, Canon ar Nikon, t.y.butent Canon EOS 60D ar Nikon D90
Esu naujoke, bet labai noriu ismeginti fotografija
Man irgi kilo toks klausimas pries perkant visa technika,kuriam brandui atsiduoti,bet pasirinkau Nikon ir nesigailiu,cia labai subjektyviai,ergonomika,spalvos,patogumas,manau reikia abudu paciupieti,bet jeigu kalbieti apie testus tai Canon modelis kuri pasirinkote pralaimi pries Nikona (techniniu atzvilgiu)

o visa kita subjektyviai
Papildyta:
QUOTE(fotolama @ 2012 11 20, 15:09)
24mm ant kropo ne toks jau ir platus, sakyčiau, kad net labiau normalus, nei platus
O 12-24mm aišku "lauš" kampus (jei turite mintyje barrel distortions, net nežinau kaip lietuviškai), bet tai kam šiais laikais tai rūpi - visi normalesni fotoaparatai (jpeg atveju) ir RAW apdorojimo programos (RAW atveju) turi objektyvų profilius ir automatiškai gali pataisyti iškraipymus, vinjetavimą.
pritariu fotolamai,ziurint ko butent reikia,nes jeigu krop,tai geriau tada 10-24,duos butent ta ka reikia cia is naujiesniu,nes 12-24 biski senesnis modeliukas,cia jeigu nikonas pas jumis

bet aisku favoritas 14-24 ant FF,o ant cropo 10-24

O jeigu tik 24mm(fiksuotas) tai atsiliepimai nelabai apie ji,geriau tada 20mm