Galbūt galima dvigubą kaminą statyti namo išorėje, tarpą tarp kamino ir sienos užpildant kieta vata, analogiškai ir angą sienoje dūmtraukiui izoliuojant storu vatos apvalkalu? Manau, kad variantų tikrai yra, tik reikia paieškoti. Paprasčiau ir pigiau, kai kaminas vienas, o ne du atskiri.
Apžiūrėjau prieš metus ar 2 statytą rąstinuka, ruošiamą dažymui - kaip suprantu, apdorotas Beržu ir pašlifuotas:

Nu bet baisokas vaizdas, sakyčiau - margas jis visas
. Jei bus dažomas tamsia spalva, spėju, kad viskas pasislėps, bet jei šviesia ir skaidria - visi margumai juk dar labiau išryškės?
Spėju, kad ir nušlifuotas jis ne idealiai, o ir Beržas dar pamargina - ar taip?

QUOTE(Foksiuke @ 2015 08 09, 18:58)
Zidinis
Sveiki
Gal kas zvilgteltu i musu pirmo auksto projekta, ir patartu kur galetume ir butu geriausiai zidini isirengti. Niekaip nesugalvojame
Kadangi tokiu plotu niekad netureje, zidinio tuo labiau, o taip norisi vakarais prie zidinio su karstu sokoladu su vaikais,sunimis leisti vakarus
Svetaine tokia gan pailga gaunasi, per vidury gi nestatysi, maza koks balius lietuviskas bus stalams vietos gi reik
Kur pas jus zidinukai stovi,lyg arti labai prie sienos negalima
Architektas paliko spresti ta mums 
Sveiki

Gal kas zvilgteltu i musu pirmo auksto projekta, ir patartu kur galetume ir butu geriausiai zidini isirengti. Niekaip nesugalvojame

Svetaine tokia gan pailga gaunasi, per vidury gi nestatysi, maza koks balius lietuviskas bus stalams vietos gi reik

As sedeciau ne viena vakara ir permastyciau net kambariu isplanavima labai kruopsciai. Kelios mintys pamastymui:
* Kaminas gali buti su ventiliacijos kanalais. Ventiliacijos reikia is sanmazgu + pagalbiniu patalpu, jei ten bus sildymo katilas bei is virtuves. Reiskiasi zidinio kaminas turetu buti su vienu situ.
* Kaminas medinio namo isorej grazu nebus, del to prie isoriniu sienu nestatyciau.
* Ar tikrai reiki svetaines tokio ilgo traukinio? Gal L formos valgomasis + svetaine butu logiskiau?
* Kaminas prie medines sienos gali buti, ji tik reikia atitraukti ir izoliuoti.
* Baldu principini isdestyma mastyciau DABAR IR TIK DABAR. Veliau gali paaisketi, kad ten, kur noretusi deti stala ar spinteles, atsidure durys, o svetaines baldai per 10 metro nuo zidinio. Isdestydami baldus dabar isvengsit perdarymo konstrukciniu dalyku.
* Durys atsidaro I duris. Jums tiek ju reikia?
* Mazas tamburas prie duso - prarastas plotas. Perplanuociau kitaip.
* Virtuvej dvejos durys? Ten tokie dideli plotai, kad neuzteks vienu duru is virtuves par hola I svetaine?
* Isties reikalingas toks milziniskas holas? Ar kazka planuojat jame statyti?
* Vienerios iejimo durys? Ar bus smagu, ka ziema atidarius duris gausit salto oro su kaupu?
El. plyta prie vidines sienos? Kaip desit ventiliacija?
* Klystu ar near isejimo is svetaines I terasa?
Papildyta:
QUOTE(Foksiuke @ 2015 08 09, 21:16)
Beje dar klausimukas apie tuos kaminus..sienas statome,tada murijame kaminus,ir tada stoga dengiame taip? Bet ar nieko tokio jei musu lietinga rudeni stoves plikos sienos tik?

Kelkit kaminus kartu su sienom.
Kaminą išorėje galima apklijuoti/apmūryti klinkeriu ar dekoratyviniu akmeniu. Su medžiu labai dera šios medžiagos, jei aišku skonis atitinkamas 
Kaminas iškeliamas per vieną, maksimum dvi dienas, tai ar yra prasmė kelti su sienomis? Nebent pats dirbi, tada paprasčiau dėl pastolių. Šiaip sienos -> kaminas -> stogas. Mačiau ne vieną objektą ir kai kaminą darė po to, kai uždengė difuzinę plėvelę ant stogo.

Kaminas iškeliamas per vieną, maksimum dvi dienas, tai ar yra prasmė kelti su sienomis? Nebent pats dirbi, tada paprasčiau dėl pastolių. Šiaip sienos -> kaminas -> stogas. Mačiau ne vieną objektą ir kai kaminą darė po to, kai uždengė difuzinę plėvelę ant stogo.
Kažkodėl telefonu neįsikėlė nuotrauka, mėginu dar kartą. Išsiskiriančias detales iškirpau - fotografavau be šeimininkų žinios...

QUOTE(12121212 @ 2015 08 10, 10:53)
Apžiūrėjau prieš metus ar 2 statytą rąstinuka, ruošiamą dažymui - kaip suprantu, apdorotas Beržu ir pašlifuotas:
. Jei bus dažomas tamsia spalva, spėju, kad viskas pasislėps, bet jei šviesia ir skaidria - visi margumai juk dar labiau išryškės?

QUOTE(gediminas_ @ 2015 08 10, 15:39)
Sienas irgi iskelia per pora dienu. Mums uztruko 3 dienas.
O stogas pas mus pirmiausiai dekosi lubu lenteles, plevele, gegnes, tada apsiltinimai ir pleveles. Tada kaminus muryt ir viska draskyt per velu.
DVI tiek demesio i savo rastinuka dar nebuvau gavusi niekada siame forume, aciu uz tai
Namas jau paruostas kilti, tad nieko nepakeisi
Teks suktis is to ka turime jau, bet ir isplanavimas mums labai patinka tinka
kaip sakoma pirma nama pastatyk svetimam, kita uosviams, trecia jau sau,,tada gal bus viskas super duper 
Del baldu tai nesuku galvos kol kas,,nezinau...kol isikelsim jau rasiu kazkokiu kitu sprendimu, vis ivairiu formu ir funkciju atsiranda baldai..tai tokiam plotui na jau kazka parinksiu vietoje ...dar iki baldu ojej kiek man reikia visko suzinot,apgalvot ir t.t.
Ale keista tendencija namus stato vis dazniau moteris..ale ko cia stebetis..dominuosim greit visur

Namas jau paruostas kilti, tad nieko nepakeisi

Teks suktis is to ka turime jau, bet ir isplanavimas mums labai patinka tinka

Del baldu tai nesuku galvos kol kas,,nezinau...kol isikelsim jau rasiu kazkokiu kitu sprendimu, vis ivairiu formu ir funkciju atsiranda baldai..tai tokiam plotui na jau kazka parinksiu vietoje ...dar iki baldu ojej kiek man reikia visko suzinot,apgalvot ir t.t.
Ale keista tendencija namus stato vis dazniau moteris..ale ko cia stebetis..dominuosim greit visur

QUOTE(Foksiuke @ 2015 08 10, 19:52)

Ne, as nestatau, stato vyras. Bet mums nereiks statyti trecio - pirmasis projektuotas nuo galo ir apgalvotas iki centimetru.
sveiki,
gal kas susidūrėti ir žinote, ar šltinant rąstinį namą iš lauko tinka dėti sluoksnį priešvėjinės mineralinės vatos paroc, kuri, kaip rašo, "mažai laidi orui".
gal kas susidūrėti ir žinote, ar šltinant rąstinį namą iš lauko tinka dėti sluoksnį priešvėjinės mineralinės vatos paroc, kuri, kaip rašo, "mažai laidi orui".
Foksiuke, apžiūrėjau planą
.
Dėl didelio holo - suprantu, kad toks kaip ir "nenaudingas plotas", bet tarkim, jeigu tai nėra mažiukas namukas (pas jus nemenkas), tai man patinka didesni tokie holai - nereik užpakaliais trintis rengiantis. Bet čia jau aišku kaip kam tinka ir patinka.
Ten kur durys iš holo į virtuvę. Pradžioj irgi pagalvojau, kam to reik. Bet grįžus namo su pirkinių krepšiais nereiks daryti rato per svetainę - iškart numesi viską virtuvėje
O vat su tuo tambūriuku prie dušo aš irgi pagalvočiau. Nes, jeigu teisingai suprantu, juk galima į katilinę patekti gal pro laiptų apačia? Tada tas dušas pasidarytų didesnis?
Dvigubas kaminas. Man rodos, kur kažkada buvai įkėlusi namo nuotrauką, ar ten nebuvo to dvigubo kamino? Man tikrai gražiai žiūrėjosi, kai jis iš lauko lyg akmenimis apdailintas buvo.
Čia tokie pagalvojimai. Tikrai neturiu patirties tokiom analizėm. Bet brūkštelėjau

Dėl didelio holo - suprantu, kad toks kaip ir "nenaudingas plotas", bet tarkim, jeigu tai nėra mažiukas namukas (pas jus nemenkas), tai man patinka didesni tokie holai - nereik užpakaliais trintis rengiantis. Bet čia jau aišku kaip kam tinka ir patinka.
Ten kur durys iš holo į virtuvę. Pradžioj irgi pagalvojau, kam to reik. Bet grįžus namo su pirkinių krepšiais nereiks daryti rato per svetainę - iškart numesi viską virtuvėje
O vat su tuo tambūriuku prie dušo aš irgi pagalvočiau. Nes, jeigu teisingai suprantu, juk galima į katilinę patekti gal pro laiptų apačia? Tada tas dušas pasidarytų didesnis?
Dvigubas kaminas. Man rodos, kur kažkada buvai įkėlusi namo nuotrauką, ar ten nebuvo to dvigubo kamino? Man tikrai gražiai žiūrėjosi, kai jis iš lauko lyg akmenimis apdailintas buvo.
Čia tokie pagalvojimai. Tikrai neturiu patirties tokiom analizėm. Bet brūkštelėjau

QUOTE(Redos @ 2015 08 11, 07:40)
Foksiuke, apžiūrėjau planą
.

Taip holas ir man patinka didelis..ypac kai mes turime du sunys..kas zino kiek bus ateity

Iejimas i virtuve man BUTINAS nes tik trumpam uzbegt ar maisus padet tikrai labai patogu...cia ideja kazkur pasiemiau is ankstesniu temu

pas mus pamatai bus su akmenimis..terasu kolonos irgi bus su akmenimis...balkono stulpus gal irgi pavyktu..todel tas zidinukas terasoje su akmeniu manau tikrai graziai ziuretusi

buvau ikelusi rastinuko su vienslaiciu ten kazkas panaus buvo...ale buvau uzmetyta akmnenimis kaip dristu statyti rastini su vienslaiciu stogu