Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Insa @ 2012 12 04, 18:12)
nene, man fintas čia tame,kad mama ir toliau sėdi namuose su vaiku, o jos darbo vieta saugoma.  O pašalpą gauna tėtis. Va kur man niekaip nesuėjo galai,na paskambinau į Sodrą- patikino, kad taip,ryt vistiek važiuosiu,nes netikiu dar.

Tai o kodel neturi but saugoma,jeigu ji yra VPA,taigi visu VPA metu vieta saugoma,uz 3-cius VPA metus irgi nieko negauni is sodros,bet darbo vieta tavo lieka.Nera cia jokio finto smile.gif
Atsakyti
nežinau man mistika. Sodra čia nukenčia tuo klausimu g.gif keista,negi jie apie tai negalvoja g.gif

nu bet vyras gauna ryškiai daugiau.negu gaučiau aš(bent jau mano atveju) va kur mistika. biggrin.gif ok,netampau likimo už ūsų, ačiū už atsakymus.

Keista,kad realiai beveik nieks nežino apie tai,čia pas mus šiandien dienos naujiena bigsmile.gif

tai jeigu gerai supratau, aš lieku VPA (tik nemokamai),o vyras ne VPA būna, o tik gauna babkes g.gif sodroj nesuklysiu tikiuos parašyt prašymo tinkamo,kad paskui nebūtų taip,kad man reiks maut dirbt,o vyras liks atostogaut biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Insa @ 2012 12 04, 18:26)
nežinau man mistika. Sodra čia nukenčia tuo klausimu g.gif  keista,negi jie apie tai negalvoja g.gif 

nu bet vyras gauna ryškiai daugiau.negu gaučiau aš(bent jau mano atveju) va kur mistika.  biggrin.gif  ok,netampau likimo už ūsų, ačiū už atsakymus.

Keista,kad realiai beveik nieks nežino apie tai,čia pas mus šiandien dienos naujiena bigsmile.gif

tai jeigu gerai supratau, aš lieku VPA (tik nemokamai),o vyras ne VPA būna, o tik gauna babkes g.gif sodroj nesuklysiu tikiuos parašyt prašymo tinkamo,kad paskui nebūtų taip,kad man reiks maut dirbt,o vyras liks atostogaut biggrin.gif

Taip.
Atsakyti
Ar visada reikia rasyti prasyma del NPD, kuris yra kartu su prasymu del motinystes atostogu? tai yra ar ir tada, kai jis butu nulinis?
Atsakyti
QUOTE(ladybird4 @ 2012 12 04, 18:42)
Ar visada reikia rasyti prasyma del NPD, kuris yra kartu su prasymu del motinystes atostogu? tai yra ar ir tada, kai jis butu nulinis?

Taip.
Atsakyti
ACIU, o jau buvau nusiuntus be jo smile.gif kazkaip nestumo ir gimdymo atostogoms teikiau be jo - tai praejo viskas

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 12 04, 17:44)

Atsakyti
QUOTE(ladybird4 @ 2012 12 04, 19:14)
ACIU, o jau buvau nusiuntus be jo smile.gif kazkaip nestumo ir gimdymo atostogoms teikiau be jo - tai praejo viskas

Siaip tai kaip ir praso,nes as sodroj pildziau,tai pasake,kad reikia.
Atsakyti
Kazka viena ausim girdejau, kad vel keicia tvarka del vaiko prieziuros ismoku. kazka girdejot gal tiksliau?
Atsakyti
QUOTE(Meletele @ 2012 12 04, 20:01)
Kazka viena ausim girdejau, kad vel keicia tvarka del vaiko prieziuros ismoku. kazka girdejot gal tiksliau?

Nea,nieko negirdejau.Girdejau,tik kad po nauju metu sodra lyg bedarbiu pasalpas ismokines.
Atsakyti
QUOTE(Meletele @ 2012 12 04, 20:01)

Jo man mama irgi vakar sake,kad visa diena per radija kalbejo apie pakeitimus,bet ji nieko nesuprato doh.gif
Atsakyti
[quote=JOLANCIUK,2012 12 04, 06:09]
1. Vyrui niekur nereikia eiti,jis ir toliau sau dirbs,tik sodroj jus jam perleisit pasalpos gavima.
2. Nieks nenukencia,tik sodros pasalpa turi "lubas".
3.Alga nesumazes.
4. Jums i darbo birza geriau stoti,jeigu esat jau bedarbe,tada gaudinesit bedarbio pasalpa,o prasitesti VPA jums gi nera kur,nes nera darbdavio.Galit tiesiog su lygoniu kasa susitvarkyti ir busit drausta,jeigu nenorit i birza eiti.
Papildyta:

Ačiū viskas patapo aišku ir net džiugina biggrin.gif o dar sakykit lubos tai juk keturi tūkstančiai kažkiek ar klystu ax.gif tarkim vyras jai gauna 3000lt tai dar ne lubos doh.gif šičia nesigaudau ...

jai einu gruodžio gale parašyti perleidimo prašymą sausį vyras jau gaus ir už vaikutį ar kažkaip į naujus metus viskas nusikelia toliau blush2.gif
dar kartą jums ačiū 4u.gif ir į db reiks užsiregistruot nieko neprarandu thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Jelenux:) @ 2012 12 04, 08:11)
Jo man mama irgi vakar sake,kad visa diena per radija kalbejo apie pakeitimus,bet ji nieko nesuprato  doh.gif

apie pakeitimus vakar nugirdau kad naujovės kas autorinėm teisėm dirba ir kad mažins aplamai dar pašalpas tik nieko konkretaus kada ir kiek doh.gif
na juk anksčiau labai norėjo padaryt 50 ant 50 % mažu taip ir padarys blink.gif
Atsakyti
As su tom lubom irgi nesigaudau tarkim vyras i rankas gauna +-3600 tai kiek tas 40procentu bus?dar mokescius kazkokius gi nuskaiciuos g.gif
Papildyta:
QUOTE(samantila @ 2012 12 04, 23:42)
apie pakeitimus vakar nugirdau kad naujovės kas autorinėm teisėm dirba ir kad mažins aplamai dar pašalpas tik nieko konkretaus kada ir kiek  doh.gif
na juk anksčiau labai norėjo padaryt 50 ant 50 % mažu taip ir padarys  blink.gif

Ne tai sausi gaunate uz gruodi,o vasari jau vyras gaus..nes mes irgi gruodzio gale leksim tvarkyti viska vyro vardu,stociau i birza,nes darbo vietos jau nebera..bet kad jei pasiulys darba atsisakysiu ir ismes..jau geriau i ligoniu kasa eisiu lotuliukas.gif
Atsakyti