Dėl viso kito, ką čia perskaičiau.. Paramos reikia daug kam, bet pati ji į namus, deja, neateis, ir į tylų klausimą "kas man padės", deja, turbūt nėra optimistiškai nuteikiančio atsakymo. Paramos reikia ieškoti. Nesuprantu šito supriešinimo, atrodo, kad pinigai Afroditei paimami iš kitų. Jei būtų kita akcija, ir ten paaukočiau, visada, tiesa, nors ir nedaug, dalyvaudavau visose akcijose, kitos galbūt pasirenka tas, kurios arčiau širdies, juk kiekviena daugiau bendraujanti forumietė turi savo "palaikymo komandą", pvz. su Afrodite bendravom porą metų iki akcijos, pažinom ją, kiek galima pažinti žmogų virtualioje erdvėje, ta akcija gimė kažkaip savaime. Mane ji itin "užkabino" dėl Afroditės onkologinės ligos, didelė mano šeimos narių dalis kenčia ar jau mirė nuo vėžio ir mintis, kad Afroditei jau norėjo išimti gimdą, o tada ji jau nebeturėtų net teorinio šanso, mane kažkaip labai giliai "palietė". Kitoms gal arčiau širdies būtų kita istorija. Bet tos istorijos turi būti iškeltos į tikrą ar virtualią viešumą, kad galima būtų ieškoti pagalbos. Sužinojau, kad vaisingumo klinikos galbūt norėtų reklamos tikslais apmokėti viešą IVF, suprantu, kad daug kam tai nepriimtina, tikriausiai absoliučiai daugumai, tačiau gal kokia šeima ir pasiryžtų vardan savo tikslo? Reikia ieškoti galimybių. Kita galimybė būtų kurti paramos fondą, dar reikėtėų išsiaiškinti, kokias galias šitoje situacijoje turi VA. Jie gauna pajamas iš GPM, seniau buvo tradicija iš tų lėšų apmokėti kelis IVF per metus, reikėtų pasidomėti, kokia dabar politika šiuo klausimu

Galbūt galima būtų rasti kokį būdą, kaip galima būtų padėti šeimoms, kurios pačios niekaip negali surinkti pinigėlių, tik tam reikia iniciatyvos, reikia ieškoti galimybių, aiškintis, o kažkam gal tektų nebijoti "išlįsti į dienos šviesą", nes anonimiškai parama, kaip žinoma, nedidelė, va išeina žmonės į visokius "bėdų turgus", tada gal kažko ir pasiekia..
Aišku, dar lieka "kabantis" klausimas dėl Pagalbinio apvaisinimo įstatymo, bet pasikeitus valdžiai jis turbūt nebebus judinamas..