Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterija daugiau nei skaičiukai

QUOTE(Ingulyte @ 2012 10 25, 20:01)
Ne nu mano direktorius tikrai be keliu sriubeliu. Siandien ateina su popiergaliu ir sako nuo siandien atleidziam sita darbuotoja. Sakau kaip atleidziam, ar paties prasymu, sako taip paimk prasyma. Nueinu prasymo paimt, o darbuotojas nieko nezino. Isivaizduojat mane pasiunte, nes pats nedriso pasakyt darbuotojui blink.gif . O kaip man zmogui sakyt, kad tuoj pat rasytu prasyma? Antra savaite firmoj tedirbu, bet ryt nesiu prasyma nutraukt DS. Atlyginimo nemokes, nes pasirodo imone ant bankroto ribos. Gerai, kad sudarydama sutarti prasiau priimti bandomajam laikotarpiui, tai tik pries 3 dienas tereikia ispet.
Nu va issiliejau verysad.gif

Nu bet ale kokiu nesveiku buna,
laikykis 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

o kiek kainuoja įstatų pakeitimas (EVRK kodo keitimas). Gal kuri neseniai darėt g.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Turiu klausima : jei kasmetiniu atostogu metu turejau nedarbinguma uz vaika tai atostogos neprasitesia ir pasalpa nemokama? Ar teisingai suprantu?

Busiu dekinga uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lenuska03 @ 2012 10 26, 20:03)
Sveikutes 4u.gif

Turiu klausima : jei kasmetiniu atostogu metu turejau nedarbinguma uz vaika tai atostogos neprasitesia ir pasalpa nemokama? Ar teisingai suprantu?

Busiu dekinga uz atsakymus  smile.gif

Ir atostogos prasitęsia (arba persikelia jei tuo metu nėra kaip pratest) ir pašalpą moka (tik darbdavys už slaugą nemoka, viską sodra)
Atsakyti
QUOTE(Ramunytėė @ 2012 10 26, 20:09)
Ir atostogos prasitęsia (arba persikelia jei tuo metu nėra kaip pratest) ir pašalpą moka (tik darbdavys už slaugą nemoka, viską sodra)

Dekoju 4u.gif
Man darbe siandien pasake kad atostogu man neprates nes nepriklauso. Jei buciau pati sirgusi tada tep, o kadangi vaika savo slaugiau tada nepriklauso. Gal galit pacituoti kokiais straipsniais vadovautis?
Atsakyti
QUOTE(Ramunytėė @ 2012 10 26, 20:09)

Skaitom įstatymus ir neklaidinam nono.gif Dėl slaugos kasmetinės atostogos nepratęsiamos, pratęsiamos tik susirgus pačiam darbuotojui.
Darbo kodekso 174 straipsnis. Kasmetinių atostogų perkėlimas ir pratęsimas:
1. Perkelti kasmetines atostogas leidžiama tik darbuotojo prašymu arba sutikimu. Kasmetinės atostogos taip pat perkeliamos, kai darbuotojas:
1) yra laikinai nedarbingas;

Taipogi, vadovaujantis Ligos ir motinystės soc.draudimo 13 str., Sodra jums neapmoka nedarbingumo. Jei taip atsitiktų (t.y. apgausite Sodrą), išaiškėjus faktui nepriklausančius pinigus iš jūsų gali išieškoti įstatymų numatyta tvarka.

Todėl, jei su darbdaviu santykiai geri, tegu atšaukia iš atostogų slaugos laikotarpiu, o jam pasibaigus - pratęsia atostogas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tepaluota: 26 spalio 2012 - 20:04
QUOTE(Tepaluota @ 2012 10 26, 21:01)
Skaitom įstatymus ir neklaidinam nono.gif Dėl slaugos kasmetinės atostogos nepratęsiamos, pratęsiamos tik susirgus pačiam darbuotojui.
Darbo kodekso 174 straipsnis. Kasmetinių atostogų perkėlimas ir pratęsimas:
1. Perkelti kasmetines atostogas leidžiama tik darbuotojo prašymu arba sutikimu. Kasmetinės atostogos taip pat perkeliamos, kai darbuotojas:
1) yra laikinai nedarbingas;

Taipogi, vadovaujantis Ligos ir motinystės soc.draudimo 13 str., Sodra jums neapmoka nedarbingumo. Jei taip atsitiktų (t.y. apgausite Sodrą), išaiškėjus faktui nepriklausančius pinigus iš jūsų gali išieškoti įstatymų numatyta tvarka.

Todėl, jei su darbdaviu santykiai geri, tegu atšaukia iš atostogų slaugos laikotarpiu, o jam pasibaigus - pratęsia atostogas.

Gyveni žmogau ir mokaisi blush2.gif buvau šventai įsitikinusi, kad kaip prie nedarbingumo kai pats serga blush2.gif (nors šiaip tai neparašyta čia prie kokio nedarbingumo ar kai pats serga ar kai slauga tai aš ir supratau, jei jau pristato iš gyd nedarbingumo lapelį tai viskas OK g.gif )
Lenuska03 atsiprašau ax.gif
Atsakyti
Sveikos, seniau dirbau su programa Rivilė ir po metų laiko vėl teko prie jos prisėsti smile.gif nu niekaip nesueina man galai su ilgalaikio turto pirkimu doh.gif gal kas galite padėti kaip teisingai programoje daryti pirkimą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepos dukra @ 2012 10 28, 13:55)
Sveikos, seniau dirbau su programa Rivilė ir po metų laiko vėl teko prie jos prisėsti smile.gif nu niekaip nesueina man galai su ilgalaikio turto pirkimu  doh.gif  gal kas galite padėti kaip teisingai programoje daryti pirkimą  unsure.gif

Rytoj kai busiu darbe galesiu surasyt korespondencijas kaip pajamuoju. Vedu ir pirkimuose ir ilgalaikio turto operacijose. Tada graziai susidengia korespondencijos 4u.gif
Atsakyti
Ačiū, Jums ir labai laukiu blush2.gif
Atsakyti
Kurioj vietoj ir kas konkrečiai nesueina?
Atsakyti
Pirkimuose kaip padaryti smile.gif?
Atsakyti