Tik permečiau akimis straipsnį. Manau, labai daug tiesos. Kartais nuostabūs dalykai po ranka ir beveik už dyka, tereikia pasiimti... Man visada atrodė, kad mano kūnui vertingiau jei pagraužiu vištienos ar kiaulės kojos kremzliukes negu geriami Biocel papildai. Galima bandyti, arba net pasigaminti ekologiškos mėsos, kaulų naminį bedruskį nuovirą. Dabar parduotuvėse net nebematau pirkti, matyt sumala į šlapdešres arba gyvūnėlių maistams sudeda vištų kojas. Seniai vienas chirurgas aiškino, kad ypač vištienos kremzlių nuovirai gerai pasisavinami, sąnariams, kremzlėms mumyse naudingiausi. Ir pas rusaites seniai jau skaičiau kad balzamuose, kaukėse plaukams želatiną naudoja. Bet kita vertus, gyvuliniai produktai ne visiems priimtini.

Kažkur skaičiau kad pats tikriausias ir brangiausias natūralus kolagenas iš gaidžio skiauterių išgaunamas.
Taip man atradimu tapo natūralus lanolinas. Kaip bemąstytum, visi aliejai ir t.t. augaliniai produktai - juos augalai gaminasi savo reikmėms, o šis daiktas pačios gamtos sukurtas plaukui sutepti, tai kas gali būti geriau... Kas gali naudoti, žinoma, jei nealergizuoja ir principai leidžia.
O draugei kaklą kartais ne nuo kokio šaliko išbėrė? Man pvz. beria nuo vilnos, tik pačius švelniausius variantus galiu nešioti; dar galėjo skalbiklis suerzinti. Kaklo oda itin plona ir jautri, atsargiai konstruok. Alijošius, alantoinas, bisabololis, galbūt truputis levandų ar ramunėlių. Pirmiausia nuraminti reiktų, ir aliejais neapsunkinti. Kaip ir neturiu gatavo recepto. Bet temose apie sudirgimus buvo kalbėta, ir Alioniukas patarimus rašė ne per seniausiai, gal praėjusioje.