Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(Taurė @ 2012 11 30, 16:16)
Man baisiai trūksta mašinoje nuotolinio užvedimo. Taip šalta ryte tik įlipus  unsure.gif Mb mašinoje yra, bet su jo nevažinėju, nes perdidelė landžioti kamščiuose ryte  doh.gif  Vaikai maldauja, kad rytais veščiau su tėčio pašildyta mašina. Maniškė gan greit prišyla, bet kažkaip įdomiai, tikra šiluma pradeda sklisti tik jau pavažiavus kažkiek. Tada greit sušyla. Bet užtai šildomas vairas ir sėdynės gėris. Tik pas tėtį dar ir gale sėdynės šildomos, o mano tik priekinės  doh.gif  Vaikai visai nurašė mano baleikutę  doh.gif

Cia tai geris...o maniske dar ir nuvaziavus iki darbo buna nei kiek nesusilus-4,600 km tik vaziuot man... doh.gif tai nuvaziuoju i darba dar uzsimiegojus,visa susitraukus ir susalus... doh.gif O darbine tai greit susyla,ji peciu papildoma turi,ijungiu,kol apeinu apie ratus,griztu uzvesti ir jau siltas oras pucia,pora minuciu ir jau galima striuke nusivilkti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 11 30, 21:26)
Ir LT tas pats,tik to niekas nepaiso ir vazineja kaip i galva sauna..

Aciu uz patikslinima, nes perskaicius pasiulyma lenkti (apvaziuoti) is desines lyg tai butu norma, likau nustebinta.
QUOTE(*Change* @ 2012 11 30, 21:26)
Autostradoje kitaip,ten visi pasitraukia,jei kas atlekia didesniu greiciu,bet mieste nera tokiu "taisykliu",kad turi trauktis i pirma juosta,jei kazkoks durnius atlekia,kai laisva pirma.
Tikslingiau butu,jei pasakytumem,kad persirikiuoja is antros i pirma,nes apvaziavimu to negalima vadinti,tai nera kliutis.

Autostrada paminejau tik kaip pavyzdi. Mieste taipogi niekas nelenkia is desines, kadangi tai gali sukelti avarines situacijas, nes pagal isugdyta refleksa lauki lenkimo (apvaziavimo) is kaires. Nesakau, jog visi pavyzdingai traukiasi is kelio vien todel, kad greiciau vaziuojantis papypino is galo, bet "uzkisa" is desines tikrai ne dauguma.
Persirikiuoti ar isiterpti is vienos juostos i kita (su srautu ar be jo) yra viena, o lenkimas, apvaziavimas ar uzkisimas leciau judancios masinos (kokiais terminais bekalbetume) visai kas kita.
Atsakyti
http://autoledi.lt/s...ant-plikledziui

Ziema ateina... biggrin.gif
Papildyta:
http://auto.delfi.lt...s.d?id=60114945
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 11 30, 15:34)
Cia tai geris...o maniske dar ir nuvaziavus iki darbo buna nei kiek nesusilus-4,600 km tik vaziuot man... doh.gif  tai nuvaziuoju i darba dar uzsimiegojus,visa susitraukus ir susalus... doh.gif  O darbine tai greit susyla,ji peciu papildoma turi,ijungiu,kol apeinu apie ratus,griztu uzvesti ir jau siltas oras pucia,pora minuciu ir jau galima striuke nusivilkti thumbup.gif

o velnias, tai šalta pas tave išvis doh.gif Mano tik užvedus nešildo visai, kai variklis pašyla, pradedu važiuoti, tada už kokiu dviejų, trijų minučių pradeda šilti. Iki mokyklos kilometras, jau būna sušilus. Bet visvien bjauru į ledinę sėsti.
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2012 12 01, 01:11)
o velnias, tai šalta pas tave išvis  doh.gif  Mano tik užvedus nešildo visai, kai variklis pašyla, pradedu važiuoti, tada už kokiu dviejų, trijų minučių pradeda šilti. Iki mokyklos kilometras, jau būna sušilus. Bet vivien bjauru į ledinę sėsti.

Maniskej termostatas biski pagedes,neuzsidaro pilnai,uztat ji taip ir nesyla,atitinkamai-gerokai didesnes kuro sanaudos del salto variklio,tai jau stengiuosi ramiai vaziuoti...Termostatas stovi labai gudrioj vietoj-reikia pagrindini dirza nuimineti norint ji pakeisti,tai remonto kaina butu... doh.gif taigi-uzsikisau kartono laksta priekyje uz radiatoriaus kad silciau varikliui butu,ir tiek...ir maziau gaza spaudziu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Change* @ 2012 11 30, 21:10)
Tai nera lenkimas.As visada persoku i pirma,jei ji laisva.
Vakar kaip tik apturejau situacija,kai vaziavau antra juosta,bet tikrai ne letai,o is galo atlekianti masina spigino man ilgosiom,net pypino,vietoj to,kad persirikiuotu i pirma,kai neteko kantrybes,persirikiavo i pirma juosta lygiagreciai manes ir gasdino mane sukdamas vaira tiesiai i mane,visiskas psichas,ligonis kazkoks biggrin.gif .

Matai kad atlekia tai ir rikiuokis į dešinę, nesuprantu aš tokių, kurie nereaguoja. Jei žmogus skuba, tai kam čia dar vaidint kažkokią princesę, ir nesiteikt pasitraukt, karūna nukris? O leisk paklaust, kaip tam žmogui reikėjo apvažiuoti iš dešinės, jei pirma juosta užimta, juk jei ji būna laisva, tai važiuoji būtent ja, kaip rašei..
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 12 01, 00:28)

Bunkė tai "sužibėjo" kaip vairuotoja doh.gif bent nesigirtų, kad jai svarbiau pelnas, nei saugus vairavimas
Atsakyti
QUOTE(Balalaika. @ 2012 12 01, 01:52)
Matai kad atlekia tai ir rikiuokis į dešinę, nesuprantu aš tokių, kurie nereaguoja. Jei žmogus skuba, tai kam čia dar vaidint kažkokią princesę, ir nesiteikt pasitraukt, karūna nukris? O leisk paklaust, kaip tam žmogui reikėjo apvažiuoti iš dešinės, jei pirma juosta užimta, juk jei ji būna laisva, tai važiuoji būtent ja, kaip rašei..

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Isiaiskinau su draudimu kodel jis pas mane toks nepigus gaunasi. 3 men 220 lt.
taigi aiskinu, gal kam pravers biggrin.gif esme tame, kad vazineju su svetimo zmogaus vardu uzrasyta masina (jis man nei gimine, nei vyras nei kas kt.,) tai brokere pasake kad galima daryti pigu draudima, BET avarijos atveju, net jei as busiu nekalta, draudimas nieko neismokes, kadangi sis draudimas skaitysis ne ant manes, ne mano stazui skirtas, kadangi as klevas, o tas zmogus jau su ilgu stazu. O siuo atveju padarytas draudimas kad: ,,transporto priemone turi teise vairuoti visi nepriklausomai nuo vairavimo stazo". Tai vat, viska ivertinusi nusprendziau, kad geriau jau mokesiu daugiau, bet busiu garantuota, kad jei kas...neliksiu ant ledo...bent jau istatymiskai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Balalaika. @ 2012 12 01, 02:52)

Vat sitam tai pritariu sventai,labai teisingai pasakyta drinks_cheers.gif thumbup.gif As,buna,vaziuoju antra juosta,nes vaziuoju greiciau,bet jei kazkas atvaziuoja dar greiciau-pasitraukiu i pirma ir praleidziu,nes skaitau,kad niekas man nedave teises reguliuoti eisma,o pagal ket eismo trukdymas-pakankamai sunkus nusizengimas... ax.gif Cia kada autostradoj vaziavau pirma,bet ant 80(kura taupiau lotuliukas.gif ),o autikai 90-100 spaudzia,tai tose vietose kur buvo provezos persokdavau momentui i antra,kad jiems nereiketu per tas provezas manes lenkti... doh.gif
Ir aplamai-man atrodo,kad antraeilininkai i veidrodzius neziuri ir aplamai nieko aplink save nemato,bent jau toks ispudis susidaro... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 12 01, 10:57)
Vat sitam tai pritariu sventai,labai teisingai pasakyta drinks_cheers.gif  thumbup.gif  As,buna,vaziuoju antra juosta,nes vaziuoju greiciau,bet jei kazkas atvaziuoja dar greiciau-pasitraukiu i pirma ir praleidziu,nes skaitau,kad niekas man nedave teises reguliuoti eisma,o pagal ket eismo trukdymas-pakankamai sunkus nusizengimas... ax.gif Cia kada autostradoj vaziavau pirma,bet ant 80(kura taupiau lotuliukas.gif ),o autikai 90-100 spaudzia,tai tose vietose kur buvo provezos persokdavau momentui i antra,kad jiems nereiketu per tas provezas manes lenkti... doh.gif
Ir aplamai-man atrodo,kad antraeilininkai i veidrodzius neziuri ir aplamai nieko aplink save nemato,bent jau toks ispudis susidaro... lotuliukas.gif

ir sicia pritariu drinks_cheers.gif ir as visa laika stengiuosi taip daryti.
Vaziuoju antra juosta nmes taip patogiau (maziau visokiu issikisusiu liuku ir pan.,), ir del to, kad daznai greiciau nei kiti vaziuojantys 1a juosta vaziuoju. BET kaip ir rasai tikrai atsiranda greiciau vaziuojanciu ir uz mane, ir tikrai pasitraukiu.
Buvo pora atveju, kai vaziavau 2s juosta ir uzsisvajojau, matau, kad paskui lekia masina, bet toliau sau svajoju ir nepasitraukiau i 1a juosta, tai uzpypino mane, nu bet pati kalta buvau, paciai nesmagu buvo. Bet kad specialiai taip daryti, tai doh.gif
nesuprantu as tokiu vairuotoju, man ne tai, kad juoka, o gailesti kelia tokie/tokios doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ewacka: 01 gruodžio 2012 - 11:03
QUOTE(Little feet @ 2012 12 01, 11:11)
Bunkė tai "sužibėjo" kaip vairuotoja  doh.gif bent nesigirtų, kad jai svarbiau pelnas, nei saugus vairavimas

Jo,cia tai tiksliai...na,iskart matyti,kad tik siaip sau tam projekte dalyvauja,ir nerupi jai nei ekologija,nei kazkoks taupymas...ir Adomaitis irgi,tas tai net nesugebejo prisiversti normaliai vaziuoti ir nieko nesutaupe,lakstunas,vnz... schmoll.gif Juska tik pasistenge,jam,matesi,kazkiek ir rupejo kazko naudingo ismokti,vienintelis is tu triju instruktoriaus klause ir stengesi nors kazkiek...
Beje,instruktorius-tai tas zmogus,kuris mane,beviltiska,"ant ratu" pastate,vien tik jo deka dabar vairuoju... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2012 12 01, 01:12)
Aciu uz patikslinima, nes perskaicius pasiulyma lenkti (apvaziuoti) is desines lyg tai butu norma, likau nustebinta.

Autostrada paminejau tik kaip pavyzdi. Mieste taipogi niekas nelenkia is desines, kadangi tai gali sukelti avarines situacijas, nes pagal isugdyta refleksa lauki lenkimo (apvaziavimo) is kaires.

Dabar as nesuprantu, kodel susidaro avarine situacija doh.gif mirksiukas.gif

Vaziuoji antra juosta, sutinki joje letai vaziuojanti - jis tau, aisku, trukdo, tada persirikiuoji i pirma juosta, taip apvaziuoji ta letai judanti ir vel grizti i antra.

Paaiskinkit, gal suprasiu g.gif
Atsakyti