Tolimesnis mūsų tikslas buvo pro Montserrat ir Montblanc pasiekti savo nakvynės vietą Cap de Salou. Montseratą pasiekėme, Montblanko ne. Į įžymųjį vienuolyną nevažiavome, neturėjome net ir tokio tikslo, tiesiog norėjome pasigrožėti išskirtiniais kalnais. Teisingiau, aš gal ir būčiau ten lėkusi, bet vyras mane nusodino, kad kalnais galima grožėtis ir iš apačios, visai nebūtina tarabanytis serpantinais į viršų ir žiūrėti į apačią, juo labiau iš visos internete rastos vaizdinės medžiagos padariau išvadą, kad šioje vietoje gražiausi yra vis dėlto kalnai..., teneįsižeis šio vienuolyno gerbėjai. Be to žinojau, kad artimiausiu metu ir taip mūsų laukia gana sudėtingas kelio ruožas, tai labai ir nezyziau. Su kelionėmis į kalnus dabar elgiuosi atsargiai, nes kai prieš porą metų keliavome iš Zabljako (Juodkalnija), tai netyčia nuvedžiau į tokias glūdumas, kad kelio beveik ir nebebuvo, tik sniego pusnys aplinkui, rieduliai, giliausi skardžiai, jokių atitvarų ir jokios galimybės apsilenkti, jei kas važiuotų iš priekio nei apsisukti. Aišku, tuo momentu aš ir pati jau būčiau atidavusi ne tik dešrą, bet ir visus kitus agregatus ir padargus, kad tik kas nukeltų . Rodžiau didvyriškumą, guodžiau vyrą, kad kalnai jau tuoj baigsis, jau nusileisim, bet per jo dantų griežimą ir dūsavimus nelabai mano mekenimas girdėjosi. Jokiu būdu nekaltinu vyro aš savo puikiu vairuotoju tik didžiuojuosi. Esame apkeliavę kone visą Europą automobiliu, teko varyti ir per audras, liūtis, sudėtingomis trasomis, išvengę gana grėsmingų situacijų, tad puikiai suprantu, kad įtampa, atsakomybė, nuovargis, mano kaprizai bei nuolatiniai šūkčiojimai oi, pažiūrėk į dešinę, ooo, nematei, ką pravažiavom kairėje reikalauja daug kantrybės ir bet ką gali išvesti iš pusiausvyros. Tad dabar prieš sudėtingesnę trasą pasistengiu morališkai paruošti savo brangiausiąjį, imamės kompromisų ir išklausau jo pageidavimus. Beveik visada, nes bet kokios kelionės metu dažnai juk pamatai ką nors įspūdingo, kas dažniausiai tūno ant kokio kalno, tad kaipgi neapžiūrėsi.
Papildyta:Netoli Montserrat vienuolyno papietavome, grožėdamiesi kalnais.

Papildyta:Čia pora nuotraukų pakeliui į Cap de Salou