Įkraunama...
Įkraunama...

Fibromialgija

QUOTE(Gella* @ 2016 05 30, 11:32)
O koks tai skausmas?  smile.gif kaip pasireiskia ospeopenija?

Aš daug metų nesugebu jo atpažinti kas man skauda. Skausmas mane lydi visam kūne. Gydytojams pradėjus vardinti kas skauda ir kur žiūri į mane blink.gif blink.gif blink.gif . Dažnai girdėjau iš gydytojų: " negali dar ten skaudėti, jums kiek metų? "
Bet šiemet vėl atėjo žiaurus pablogėjimas. Skauda kulnus, skauda kojų kelius, skauda kojas tarsi šlaunies raumenį plėštų (bet ne mešlungis). Naktimis kojų skausmas suintensyvėja nerandu pozos nei užmigti galiu ir nuskausminamieji nepadeda. Rytais kojos sustingusios (nėra judrumo) tarsi medinės, reikia laiko prasivaikščioti. Dienos pabaigoj vėl skausmas intensyvus, pastovėti ir paeiti negaliu. Skauda rankų delnus (karščiuoja, dega) vėliau skausmas pereina į riešus. Vienu metu tas skausmas iš delnų ir riešų perėjo iki rankos kaulo skausmo, savo rankines keletą dienų nepanešdavau. Vėliau pastebėjau kaip kasdien nyksta jėgos rankų pirštuose, net tušinuko nenulaikau.
Tad negalėjau susitaikyti su mintimi kad man viskas gerai ir prašiau vėl tirti. Pati išsiprašiau reabilitologo ir kaulų tankio tyrimo.
Tai nežinau ar tie skausmai vien dėl kaulų retėjimo.

Diagnozė - ant kulnų ataugos, kojų keliai (kažkas ten vyksta taip žmoniškai ir nepasakė), bet prirašė 3 mėn Artryl gerti paskui 6 mėn. pertrauka ir vėl 3 mėn. Artryl. Kaulų tankio turimas parodė Osteopenija. Rytoj būsiu pas šeimos gydytoja būtent dėl to konsultuotis. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(natur @ 2016 06 02, 13:56)
Aš daug metų nesugebu jo atpažinti kas man skauda. Skausmas mane lydi visam kūne. Gydytojams  pradėjus vardinti kas skauda ir kur žiūri į mane  blink.gif  blink.gif  blink.gif . Dažnai girdėjau iš gydytojų: " negali dar ten skaudėti, jums kiek metų? "
Bet šiemet vėl atėjo žiaurus pablogėjimas. Skauda kulnus, skauda kojų kelius, skauda kojas tarsi šlaunies raumenį plėštų (bet ne mešlungis). Naktimis kojų skausmas suintensyvėja nerandu pozos nei užmigti galiu ir nuskausminamieji nepadeda. Rytais kojos sustingusios (nėra judrumo) tarsi medinės, reikia laiko prasivaikščioti. Dienos pabaigoj vėl skausmas intensyvus, pastovėti ir paeiti negaliu.  Skauda rankų delnus (karščiuoja, dega) vėliau skausmas pereina į riešus. Vienu metu tas skausmas iš delnų ir riešų perėjo iki rankos kaulo skausmo, savo rankines keletą dienų nepanešdavau. Vėliau pastebėjau kaip kasdien nyksta jėgos rankų pirštuose, net tušinuko nenulaikau.
Tad negalėjau susitaikyti su mintimi kad man viskas gerai ir prašiau vėl tirti. Pati išsiprašiau reabilitologo ir kaulų tankio tyrimo.
Tai nežinau ar tie skausmai vien dėl kaulų retėjimo.

Diagnozė - ant kulnų ataugos, kojų keliai (kažkas ten vyksta taip žmoniškai ir nepasakė), bet prirašė 3 mėn Artryl gerti paskui 6 mėn. pertrauka ir vėl 3 mėn. Artryl. Kaulų tankio turimas parodė Osteopenija. Rytoj būsiu pas šeimos gydytoja būtent dėl to konsultuotis.  mirksiukas.gif

O pas reumotologa buvote? Kraujo tyrimai ka rodo? Sporto prekiu parduotuvese papildai sanariam zymiai geresni negu vaistinese Arthyl ir kainuos pigiau. Pabandykit bromazepama/xanaxa pagert, jei situacija pageres - bus aisku tada kad gali buti fibro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gella*: 02 birželio 2016 - 12:57
QUOTE(Gella* @ 2016 06 02, 13:56)
O pas reumotologa buvote? Kraujo tyrimai ka rodo? Sporto prekiu parduotuvese papildai sanariam zymiai geresni negu vaistinese Arthyl ir kainuos pigiau. Pabandykit bromazepama/xanaxa pagert, jei situacija pageres - bus aisku tada kad gali buti fibro.

Laba,
Vienu metu prašiau jau gydytojų raminamųjų, negalėjau kentėti. Bet teko organizmą vėl pratinti be vaistų, gydytoja šeimos uždraudė.
Atsakyti
Laba diena

Amitriptilinas tikrai nuima tą įkyrų nesiliaujantį sąnarių/raumenų skausmą. Bet, deja, gerokai prislopina, galva tampa sunki, norisi miego....

Ar neteko girdėti apie autoimuninių ligų (tame tarpe ir fibromialgija) gydymą Enzimais - Wobenzym, Phlogenzym?? Labai susidomėjau
Atsakyti
Gal pabandėte enzimus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Novelle: 30 birželio 2017 - 14:53
Labas visiems. Ar kas nors iš jūsų tyrėsi vitaminą D? Skaičiau, kad tarp jo trūkumo ir fibromialgijos yra tiesioginė koreliacija. Praktiškai visiems, kam nustatoma fibro, trūksta ir vitamino D, o pagėrus jo papildų, situacija pagerėja.
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2015 01 04, 22:18)
Fibromialgiją man nustatė Kauno klinikose. Tris mėnesius gydžiausi rekomenduotais vaistais, skausmai nedaug sumažėjo, tad kreipiausi pas homeopatę, gydžiausi metus ir jau du metai fibromialgijos požymių nejaučiu :super

Miela diasaja, gal galima homeopatės pavardę ir miestą? Ačiū labai rolleyes.gif
Atsakyti

.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egle_tls: 11 spalio 2017 - 09:30

Sveiki,

Jei kažkas sergat fibromialgija ir norėtumėt prisidėt prie infomacijos sklaidos, šiaip susipažinti ar prisidėt prie kitų sugalvotų projektų - lauksiu PM :) Lietuvoje lyg neradau nei bendruomenių, nei draugijų, nei šiaip informacinių tinklalapių lietuvių kalba su realia ir naujausia informacija. Esu paprastas 27 metų vaikinas gyvenantis Kaune, kurio netenkina dabartinė situacija gydyme, norisi pateikti informaciją lietuvių kalba tiems (tinkalapyje fibromialgija.lt, kol kas dar jo nepradėjau kurt) kas ieško informacijos ir t.t. Jeigu pažįstate medikų, kas būtų susidomėję, esu pasiryžęs finansuoti jų laiką praleistą saviugdoje ir prisidėjime prie projekto :)

Ačiū.

Atsakyti
Labai norėčiau daugiau informacijos apie šios ligos gygymą. Girdėjau, kad feisbuke yra grupė , kurios nariai vargsta nuo tos keitos ligos.
Atsakyti

Sveiki ,as naujoke cia , man itarineja sia liga nors pati jau galvojau kad ja ir turiu . Man isoperavo stuburo isvarza kaklo dalyje , is po jos atsirado skausmai nebepakeliami , kuo tolyn tuo blogyn ir nuo kaklo plito i apacia , tai isoperavo kitoje vietoje ir kaklo isvarza . is po to skausmas buvo toks kad baisu ir va dabar 7 men is po antros operacijos man skauda visa nugara , kur palieti visur skausmas ir ramybes busenoje ir . stogas nuvaziuos tuoj nuo skausmu , gud ziuri i mane kaip i durna , vaistai nepadeda jokie . dabar sake pas reumatologus sius . Kas gal geriate kokiu vaistu kurie padeda nuo fibriomalgijos?

Atsakyti

Sveikutes! Visai pasimetus!  Gydytojas uk speja , kad pas man fibromialgija. :unsure:   Skausmas prasidejo nuo desinio klubo pries 3 men, tada isplito ant desines puses sanariu. Dabar skauda  ir nugara, pecius, kakla. Gydytojas itaribejo, kad sanariai, bet kraujo tyrimas ir scanas to nepatvirtinoi.miegu daug, bet blogai, keliuosi kas valanda.praeeita  miwgojau  visa savaite po 14 val...jegu ner visai. Bandau spaudeliot tuos taskus, kaip ir skauda.bet as nejauciu skausmo vvisam kune iskart. Labiausiai skauda desine puse, bet jei skauda ranka, kita diena skauda koja.. nugara ir kakla skauda pastoviai, kluba  skauda kai daugiau vaikstau.  Tokie simptomai turi but? Tiesiog labai sutrikus

Atsakyti
  • Sveiki , cia reta liga kai gyd sake tai nera kas cia ir bendrauja matau . Man skausmas ir vaisto , gyvenu su masazu, masaziste jau peciu juosta apramina , tai islenda juosmuo  pasakui vel atgal. kita diena kojom nepaeinu kita diena peciai, kaklas . bet virs juosmens tai skausmas baisus , as virs metu kenciu toki baisu skausma kad neina i nieka kitur demesi nukreipt , sakau isprotesiu. Man 34 metai ir nebezinau kur detis   taip skauda .

Atsakyti