Aš daug metų nesugebu jo atpažinti kas man skauda. Skausmas mane lydi visam kūne. Gydytojams pradėjus vardinti kas skauda ir kur žiūri į mane

Bet šiemet vėl atėjo žiaurus pablogėjimas. Skauda kulnus, skauda kojų kelius, skauda kojas tarsi šlaunies raumenį plėštų (bet ne mešlungis). Naktimis kojų skausmas suintensyvėja nerandu pozos nei užmigti galiu ir nuskausminamieji nepadeda. Rytais kojos sustingusios (nėra judrumo) tarsi medinės, reikia laiko prasivaikščioti. Dienos pabaigoj vėl skausmas intensyvus, pastovėti ir paeiti negaliu. Skauda rankų delnus (karščiuoja, dega) vėliau skausmas pereina į riešus. Vienu metu tas skausmas iš delnų ir riešų perėjo iki rankos kaulo skausmo, savo rankines keletą dienų nepanešdavau. Vėliau pastebėjau kaip kasdien nyksta jėgos rankų pirštuose, net tušinuko nenulaikau.
Tad negalėjau susitaikyti su mintimi kad man viskas gerai ir prašiau vėl tirti. Pati išsiprašiau reabilitologo ir kaulų tankio tyrimo.
Tai nežinau ar tie skausmai vien dėl kaulų retėjimo.
Diagnozė - ant kulnų ataugos, kojų keliai (kažkas ten vyksta taip žmoniškai ir nepasakė), bet prirašė 3 mėn Artryl gerti paskui 6 mėn. pertrauka ir vėl 3 mėn. Artryl. Kaulų tankio turimas parodė Osteopenija. Rytoj būsiu pas šeimos gydytoja būtent dėl to konsultuotis.