Aš sakyčiau, kad pasižiūrėkite koks pasiūlymas kintamom ir fiksuotom palūkanom. Ir spręskite pagal šeimos finansinę situaciją, planus
Mes šiuo metu tvarkomės paskolos dokumentus ir pasirinkome fiksuotas palūkanas.
Mano argumentai:
*stabili ir žinoma įmoka 5 metus (planuojam šeimos pagausėjimą ir mokėjimo suma bankui aktuali, nes mano pajamos mažesnės)
* skirtumas tarp kintamų ir fiksuotų palūkanų tik 0,3 proc. (paskola litais). Mažėti palūkanoms nelabai yra kur ir mūsų manymu po metų ar dviejų (vėliausiai) jos tikrai tik augs.
* fiksuotos palūkanos šiuo metu tikrai nėra didelės
* sutaupytus pinigus (jei tokių bus

) padėsime į indėlį. Kadangi tikimės palūkanų augimo, indėlių palūkanos irgi augs, tokiu atveju, dalinai kompensuosis ir bankui mokamos palūkanos.
* sutaupytus pinigus po 5 m. įnešim kreditui sumažinti arba optimistinis planas keisti būstą, taip vis tiek bus sudaroma nauja paskolos sutartis ir sąlygos bus naujos
Minusai:
*šiai dienai permokam keliom dešimtim litų
* nežinai kokios sąlygos bus po 5 metų (aš manau čia tiek galima išlošti, tiek pralošti, Šiandieninė marža manęs visai nedžiugina. Norisi tokios, kokią gaudavo žmonės 2007 m.

)
Linijiniu sumokama mažiau palūkanų, bet pirmi mokėjimai būna dideli ir ne visi pajėgūs tokius mokėti