Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gavote geriausią būsto paskolos pasiūlymą

QUOTE(ta_is @ 2013 01 21, 15:41)
sveikos:)
idomu kodel niekas nesikreipet i Danke banka? blush2.gif  pagal tas skaiciuokles internete siuo metu ten palankiausios salygos? as visai zalia siuo klausymu. Ar tos skaiciuokles visai neatspindi realybes? blush2.gif

Aš kreipiausi į Danske Banką, kitą ketvirtadienį eisiu į susitikimą, bet šeip pasiūlymas šio banko man patiko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2013 01 21, 14:55)
Skriasi smile.gif
Realias palukanas, menesine imoka, apskritai galimybe gauti paskola jus suzinosite tik apsilanke konsultacijoje pas vadybininka. Ir tai variantas bus ne galutinis, tik preliminarus.
O jus savu pajamu neturite, tik vyro? Siaip nezinau as del tu atveju, kai algos "padaromos". Pagalvokit pati, ar pavesit paskui, kai pajamos vel nukris (nebent prisidedate prie juodosios buhalterijos) smile.gif

Deja, musu salyje neimanoma prognozuoti ar pavesim ar ne, nes vyro tokia specialybe, kad jis gauna uz kiekvina padaryta uzsakyma, o ne fiksuota atlyginima. Tokiu atveju arba bijoti ir visa gyvenima neturet savo buto, arba padaryt taip kaip norim......rizikuoja visi, net jeigu turi oficialia alga, ja bet kada gali prarasti verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(pumilija @ 2013 01 21, 17:12)
Aš kreipiausi į Danske Banką, kitą ketvirtadienį eisiu į susitikimą, bet šeip pasiūlymas šio banko man patiko  rolleyes.gif

Jeigu nebutu sunku, parasykit koki gausit psaiulyma) blush2.gif Galima i AZ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ta_is @ 2013 01 22, 14:40)
Deja, musu salyje

Jeigu musu salyje butu daugiau samoningumo ir zmones nenuslepinetu mokesciu, netoleruotu algu vokeliuose ir t.t. tai turbut, kad nereiketu pradeti zodziais "Deja, musu salyje".

Zinoma, kad rizikuoja visi, bet vienas dalykas rizikuoti, kai tu zinai, kad tavo pajamos yra ir bus tokios, nebent ivyktu fors mazoras, o kitas dalykas tai rizika, kai tu zinai, jog pajamas sukelei tik dirbtinai ir tokiu vos tik gausi paskola nebebus.
Atsakyti
Sveiki!!!

Su vyru pateikeme paraiskas bankams (DNB, Nordea, SEB) laukiam atsakymo. Tie kurie susidure jau su paskolom ir esate ne tokie "zali" kaip mes, patarkite, prasau Fiksuoti ar ne fiksuoti, koki buda pasirinkti yra saugiau anuiteto ar linijini?
Kuo daugiau skaitau, tuo daugiau pradedu nieko nesuprasti doh.gif
Dekoju uz nuosirdzius atsakymus smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RaDiSoN @ 2013 01 22, 18:45)
Tie kurie susidure jau su paskolom ir esate ne tokie "zali" kaip mes, patarkite, prasau Fiksuoti ar ne fiksuoti, koki buda pasirinkti yra saugiau anuiteto ar linijini?
Kuo daugiau skaitau, tuo daugiau pradedu nieko nesuprasti  doh.gif

Šie klausimai ir mane domina ax.gif
Kol nesusidurėme su tuo, atrodė, kad nėra viskas taip sunku, o kai pradėjau domėtis ir skaitinėtis, tai ojojoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RaDiSoN @ 2013 01 22, 17:45)
Sveiki!!!

Su vyru pateikeme paraiskas bankams (DNB, Nordea, SEB) laukiam atsakymo. Tie kurie susidure jau su paskolom ir esate ne tokie "zali" kaip mes, patarkite, prasau Fiksuoti ar ne fiksuoti, koki buda pasirinkti yra saugiau anuiteto ar linijini?
Dekoju uz nuosirdzius atsakymus smile.gif  4u.gif

Šiuo metu fiksuoti nelabai palanku, nes palukanos ir taip yra pačiame žemiausiame lygyje, prognozes Europai (kas ima EUR) - kad palūkanos smarkiai nekils (manau 1 proc. ribose), jei užfiksuojate dabar, tikrai permokėsite (bent jau kokį pusmetį tai tikrai), o jei palūkanos smarkiai kils, tai bankas visada ras būdų po palūkanų fiksavimo termino pabaigos (kaip pvz., SEB, jis neskiriai kiek palūkanos, kiek marža), kaip atsigriebti, pasiūlydamas Jums visai nepalankias sąlygas, o sutarties keitimas ir refinansavimas kainuos brangiai. Dėl litų - stabilumo nėra, ir jų sviravimo ribos tikrai nemažos (2009 m. VILIBOR siekė net 11 proc), o EURIBOR - daugiausia buvo iki 5 proc.

Ir dar, kas fiksavo prieš porą metų, dabar gailisi, nes priverstas mokėti daug daugiau, negu dabar moka tie, kurie nefiksavo.

Dėl būdo - anuitetu ar linijiniu - kiek dabar išgalite mokėti, nes dabar pinigai "kainuoja" brangiau, negu jie "kainuos" po kelių metų (dėl infliacijos), bet linijiniu jus dabar mokėsite daugiau (t.y. sąlyginai brangiau), o vėliau pigiau. bet sumoje linijiniu sumokėtumete mažiau.
Atsakyti
QUOTE(megg @ 2013 01 22, 20:25)
Šiuo metu fiksuoti nelabai palanku, nes palukanos ir taip yra pačiame žemiausiame lygyje, prognozes Europai (kas ima EUR) - kad palūkanos smarkiai nekils (manau 1 proc. ribose)...

Dekoju uz nuomone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RaDiSoN @ 2013 01 22, 17:45)
Sveiki!!!

Dekoju uz nuosirdzius atsakymus smile.gif  4u.gif

Šiam momentui aš nefiksuočiau (nebent bankas pateiktų labai nekokį kintamų palūkanų pasiūlymą, bet tuomet tiesiog pasvarstyčiau, ar iš viso verta).
Rinkčiausi eurus, nors ir sklando teorija, kad geriausia paskolą imti ta valiuta, kuria gauni pajamas. Čia aš per daug nenagrinėjau, tiesiog palyginau palūkanų normas istoriškai ir pažiūrėjau, kur pokyčiai buvo stabilesni.
Anuitetas ir linijinis saugumo neprideda, jų skirtumas - linijiniu bendroje sumoje palūkanų sumokėsite mažiau. Anuiteto įmokos visuomet vienodos, o linijinio - pradžioje didesnės, o paskui su laiku mažėjančios.

Gausit pasiūlymą iš Nordea dėl maržos, brūkštelkit čia, jei nesunku, planuojam pasididinti paskolą, įdomu, ką šiai dienai ten siūlo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 22 sausio 2013 - 20:08
Aš sakyčiau, kad pasižiūrėkite koks pasiūlymas kintamom ir fiksuotom palūkanom. Ir spręskite pagal šeimos finansinę situaciją, planus 4u.gif

Mes šiuo metu tvarkomės paskolos dokumentus ir pasirinkome fiksuotas palūkanas.
Mano argumentai:
*stabili ir žinoma įmoka 5 metus (planuojam šeimos pagausėjimą ir mokėjimo suma bankui aktuali, nes mano pajamos mažesnės)
* skirtumas tarp kintamų ir fiksuotų palūkanų tik 0,3 proc. (paskola litais). Mažėti palūkanoms nelabai yra kur ir mūsų manymu po metų ar dviejų (vėliausiai) jos tikrai tik augs.
* fiksuotos palūkanos šiuo metu tikrai nėra didelės
* sutaupytus pinigus (jei tokių bus smile.gif) padėsime į indėlį. Kadangi tikimės palūkanų augimo, indėlių palūkanos irgi augs, tokiu atveju, dalinai kompensuosis ir bankui mokamos palūkanos.
* sutaupytus pinigus po 5 m. įnešim kreditui sumažinti arba optimistinis planas keisti būstą, taip vis tiek bus sudaroma nauja paskolos sutartis ir sąlygos bus naujos

Minusai:
*šiai dienai permokam keliom dešimtim litų
* nežinai kokios sąlygos bus po 5 metų (aš manau čia tiek galima išlošti, tiek pralošti, Šiandieninė marža manęs visai nedžiugina. Norisi tokios, kokią gaudavo žmonės 2007 m. smile.gif)

Linijiniu sumokama mažiau palūkanų, bet pirmi mokėjimai būna dideli ir ne visi pajėgūs tokius mokėti g.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2013 01 22, 14:47)
Jeigu musu salyje butu daugiau samoningumo ir zmones nenuslepinetu mokesciu, netoleruotu algu vokeliuose ir t.t. tai turbut, kad nereiketu pradeti zodziais "Deja, musu salyje".

Zinoma, kad rizikuoja visi, bet vienas dalykas rizikuoti, kai tu zinai, kad tavo pajamos yra ir bus tokios, nebent ivyktu fors mazoras, o kitas dalykas tai rizika, kai tu zinai, jog pajamas sukelei tik dirbtinai ir tokiu vos tik gausi paskola nebebus.

oi, nenoriu as cia gincytis .......ne zmones nenori moket mokesciu, o darbdaviai nenori. Nesutinki, eik ieskok virs 4000 Lt oficialios algos....Mano vyro atveju tai beveik neimanoma, nes tos srities darbus lietuvoj atlieka gal 10 imoniu, turbut net maziau..

Ir pajamos musu ne dirbtines, tiesiog ju nera ant poperiaus.

Atsiprasau , kad ne i tema, tiesiog nervina tokie "protingi"(
Atsakyti
QUOTE(ta_is @ 2013 01 22, 23:40)
oi, nenoriu as cia gincytis .......ne zmones nenori moket mokesciu, o darbdaviai nenori. Nesutinki, eik ieskok virs 4000 Lt oficialios algos....Mano vyro atveju tai beveik neimanoma, nes tos srities darbus lietuvoj atlieka gal 10 imoniu, turbut net maziau..

Ir pajamos musu ne dirbtines, tiesiog ju nera ant poperiaus.

Atsiprasau , kad ne i tema, tiesiog nervina tokie "protingi"(

Prie ko cia protingi? Pati rasete, kad darbdaviui rodant oficialias pajamas jums reiketu nuo tos sumos sumoketi mokescius, o tai jus ne visai tenkina tongue.gif

Jeigu pajamos ne dirbtines, o pastoviai tokios, kitas reikalas. Visgi seimai is 3 asmenu (jei gerai pamenu), pajamos nera tokios dideles. Zinau, kad pries kuri laika, tokiais atvejais bankas tiesiog priverstinai liepdavo fiksuoti.
Atsakyti
QUOTE(s@mi @ 2013 01 22, 22:24)
Aš sakyčiau, kad pasižiūrėkite koks pasiūlymas kintamom ir fiksuotom palūkanom. Ir spręskite pagal šeimos finansinę situaciją, planus 4u.gif

* skirtumas tarp kintamų ir fiksuotų palūkanų tik 0,3 proc. (paskola litais). Mažėti palūkanoms nelabai yra kur ir mūsų manymu po metų ar dviejų (vėliausiai) jos tikrai tik augs.

Sitokiu atveju siai dienai zinoma, reiketu imti fiksuotas. Siuo metu speju bankai ima losti per marza.
Atsakyti