Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvame patiems mažiausiems ir didesniems

as sitam reikale irgi tik pradedancioji ir nenusimanau nieko.. Na nusipirkau as ovorloko masina, tai dabar tikriausiai labai juokingai kai kurioms nuskambes mano klausimas biggrin.gif Sakykit, jeigu masina overloko, tai ji kaip ir skirta trikotazui siuti, tai ar man dar reikia kazkokiu papildomu adatu trikotazui???

juscike, as tai suprantu ka tu rasai, tik patart negaliu, nes man irgi kartais taip buna, kad paprasta trikotazine siule traukia ne i ilgi, o i ploti, bet as is savo kuklios patirties padariau isvadas, kad man taip nuo medziagos tipo priklauso, paimi kita trikotaza ir normaliai.. Tai gal ir pas tave kalta medziaga, gal pabandyk ant kitos? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juscike @ 2013 01 13, 11:03)
as ir siuvaui su trikotazine adata bet 75 nr kokia klaipedoje radau ploniausia, siap tempiau tai neiro. Tik va ne is ilgio sutraukia, o grynai pati siule. Idedu foto, bet nelabai matosi ziuriu.
user posted image

nes ne visos masinos sugeba siuti trikotaza be specialios pedeles. Ne visuomet uztenka tik tinkamos adatos ir siulo, bet daznu taveju reikia ir specialios pedos
kazkas tokio user posted image Su tokia peda trikotazas siusis kaip normali medziaga.
Papildyta:
QUOTE(asvi. @ 2013 01 13, 11:10)
as sitam reikale irgi tik pradedancioji ir nenusimanau nieko.. Na nusipirkau as ovorloko masina, tai dabar tikriausiai labai juokingai kai kurioms nuskambes mano klausimas biggrin.gif Sakykit, jeigu masina overloko, tai ji kaip ir skirta trikotazui siuti, tai ar man dar reikia kazkokiu papildomu adatu trikotazui???

ant jusu overlocko turi buti uzrasyta arba ant korpuso, arba isntrukcijoje kokios adatos jam tinka. Dedu tik numerius tinkamus, bet siuvu visokias medziagas su tom adatom, neperku specialiu trikotazui ant overlocko. Mano overlockas siuva per visokias medziagas kaip sviestu.
Uztai siulus galima specialius naudoti. Yra neiloniniai tamprus siulai. Tada siule gaunasi dar tampresne, bet is 4 vnt tik 1 tampru reikia deti. Aisku tai nebutina, puikiai gaunasi ir su 4 paprastais siulais.
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2013 01 14, 17:21)
ant jusu overlocko turi buti uzrasyta arba ant korpuso, arba isntrukcijoje kokios adatos jam tinka. Dedu tik numerius tinkamus, bet siuvu visokias medziagas su tom adatom, neperku specialiu trikotazui ant overlocko. Mano overlockas siuva per visokias medziagas kaip sviestu.
Uztai siulus galima specialius naudoti. Yra neiloniniai tamprus siulai. Tada siule gaunasi dar tampresne, bet is 4 vnt tik 1 tampru reikia deti. Aisku tai nebutina, puikiai gaunasi ir su 4 paprastais siulais.

aciu labai uz issamu atsakyma! Na as dar masinos nesulaukiau, dar tik pakeliui, tik savaites pabaigoj gausiu, bet norejau uz akiu uzbegt ir iskart adatu turet.. biggrin.gif na bet jo, pirmiau sulauksiu. nezinojau del tu tampresniu siulu, reiks gal tada ir tu neiloniniu uzsisakyti, bet gal pirmiau sulauksiu masinos..
Atsakyti
[quote=Taurė,2013 01 14, 19:21]
nes ne visos masinos sugeba siuti trikotaza be specialios pedeles. Ne visuomet uztenka tik tinkamos adatos ir siulo, bet daznu taveju reikia ir specialios pedos
kazkas tokio user posted image Su tokia peda trikotazas siusis kaip normali medziaga.
Papildyta:

reiks paieskoti, aciu, nes paskaiciau, kad popieriu po apacia padeti reikia, tikrai padejo, bet ilgokai po to uztrukau kol ji istraukiau, irgi laiko gaisimas. Reiks paieskot tos pedeles.
Atsakyti
QUOTE(asvi. @ 2013 01 14, 12:11)
aciu labai uz issamu atsakyma! Na as dar masinos nesulaukiau, dar tik pakeliui, tik savaites pabaigoj gausiu, bet norejau uz akiu uzbegt ir iskart adatu turet.. biggrin.gif na bet jo, pirmiau sulauksiu.  nezinojau del tu tampresniu siulu, reiks gal tada ir tu neiloniniu uzsisakyti, bet gal pirmiau sulauksiu masinos..

Neuzmirskite adatu keisti kas kiek laiko. Adatu aplamai reikia daug tureti siuvimui ir keisti daznai. Overlockui reciau, bet siuvimo masinai rekomenduoja keisti po kiekvieno pasiuto daikto.
Atsakyti
o kaip padaryti tokius krutines raukinukus, kaip sitai dailiai suknutei kazkurios siuvejos is cia, kur butu galima ismokti siuvimo subtilybiu...gal knygu yra, kas jus moke?
user posted image
Atsakyti
Menulis, tai padaroma su specialiu siulu, kuris yra kaip gumele plona. Jis vyniojasi ant riteles kuri statosi i saudykle kaip apatinis siules siulas. Uzvynioti ritele reikia rankiniu budu, negalima naudotis siuvimo masinos uzvyniojimo sistema.

Geriausia info ieskoti youtube, man tai ten lobynas grynas.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2013 01 14, 23:55)
o kaip padaryti tokius krutines raukinukus, kaip sitai dailiai suknutei kazkurios siuvejos is cia, kur butu galima ismokti siuvimo subtilybiu...gal knygu yra, kas jus moke?

Mano siūta smile.gif Taurė viską paaiškino wink.gif Dar siūti reikia iš gerosios pusės, kad tas siūlas-guma būtų blogojoj. Viršutinio siūlo įtempimą padidinu vos ne iki didžiausio. Ir vualia smile.gif
Siuvimo knygų būna, bet visko viename kaži ar rasi: apie konstravimą gali rast, apie tam tikras siuvimo operacijas, pvz. kaip apdirbt kišenes, klyno užtrauktuką ir pan. Visa kita patirtis, praktika. Sugalvoji ko nori, ir bandau daryti, asitelkiant visas įmanomas pagalbas wink.gif

Atsakyti
Sveiko siuvejos 4u.gif
esu naujoke tad nori upasiklausti ka reiskia iskarpos brezinyje toks trikampiukas, kurio smailusis galas i siuvinio vidu nukreiptas g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ninkasi: 15 sausio 2013 - 12:56
QUOTE(Ninkasi @ 2013 01 15, 12:52)
Sveiko siuvejos  4u.gif
esu naujoke tad nori upasiklausti ka reiskia iskarpos brezinyje toks trikampiukas, kurio smailusis galas i siuvinio vidu nukreiptas  g.gif

Čia kaip matau hareminių kelnyčių priekinės detalės šoninė siūlė. Toks pat trikampiukas turi būti ir ant nugarinės dalies šoninės siūlės. Kerpant iš audinio iškarpas, pasižymėkite ant audinio tas vietas kur trikampiukai. Susiuvant priekinę ir nugarinę detales, trikampiukų žymos turi sutapti.
Atsakyti
QUOTE(Serinute @ 2013 01 15, 14:00)
Čia kaip matau hareminių kelnyčių priekinės detalės šoninė siūlė. Toks pat trikampiukas turi būti ir ant nugarinės dalies šoninės siūlės. Kerpant iš audinio iškarpas, pasižymėkite ant audinio tas vietas kur trikampiukai. Susiuvant priekinę ir nugarinę detales, trikampiukų žymos turi sutapti.

oi kaip aciu bigsmile.gif 4u.gif jo jo cia charemkiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninkasi @ 2013 01 15, 16:09)
oi kaip aciu  bigsmile.gif  4u.gif  jo jo cia charemkiu wink.gif

cha cha as kaip tik sitas dabar siuniu smile.gif
Atsakyti