Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Saulė7 @ 2012 11 05, 16:45)
Sveikos merginos!
Ar galėjo įvykti persileidimas del netvarkingų skydliaukės hormonų? TSH 3.34, o A-TPO 239.9 ?

atpo neturetu turet reiksmes tam g.gif , o tsh kaip ir normos ribose (norma iki 4.0)
pvz pas mane atpo virs 600, bet ir pastojau ir isnesiojau ne viena vaika. Atpo parodo, kad vyksta autoimuninis procesas ir anksciau ar veliau bus didesniu problemu su skydliauke, ir kad pastoviai reikia sekti savo savijauta ir hormonu lygi.
Manau persileidimo priezastis gali but ir kita, pvz lytiniu hormonu pokyciai, o gal vaikutis buvo su pazeista genetika
Papildyta:
QUOTE(Saulė7 @ 2012 11 05, 18:22)
O koks mazdaug turetu buti ATPO ir TTH, kad pastotum ir sekmingai isnesiotum vaikuti? Gal kas zinote?

apie ATPO jau atsakiau, o vat TTH idealiausias apie 2, nors kol jis normos ribose, tai daryt irgi nieko nereiktu, tik stebet. Jusu atveju yra aukstutine normos riba. Nezinau, reiktu kalbet su endokrinologu. Gal jis ir galetu pasiulyt 25mg palaikomaja doze tiroksino, bet visgi ne pro sal butu patikrint ir kitus organizmo kampus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicci: 05 lapkričio 2012 - 17:35
QUOTE(Vicci @ 2012 11 05, 18:33)
atpo neturetu turet reiksmes tam g.gif , o tsh kaip ir normos ribose (norma iki 4.0)
pvz pas mane atpo virs 600, bet ir pastojau ir isnesiojau ne viena vaika. Atpo parodo, kad vyksta autoimuninis procesas ir anksciau ar veliau bus didesniu problemu su skydliauke, ir kad pastoviai reikia sekti savo savijauta ir hormonu lygi.
Manau persileidimo priezastis gali but ir kita, pvz lytiniu hormonu pokyciai, o gal vaikutis buvo su pazeista genetika

La.Man yra buve praradimu (net nesinori to zodzio rasyti) pries mano ligai atsirandant.Cia butent uk yra lb daug persileidimu ,bet nera kiekvienai butent paaiskinimo.Man irgi kilo klausimas del ko taip atsitiko,bet daktaras pasake kad buna del kazkokiu ar anokiu priezasciu,reiskia buvo nestiprus vaisius,bet nenusimink ateis ir sviesesniu dienu,as po metu laiko nuo yvikio, pastojau su kitu mazyliui.Hormonu lygis per nestuma yra labai stebimas,bet isnesiojimui as asmeniskai nezinau ar turejo ytakos,tik zinau kad su musu liga gali but sunkiau pastot.
oi atsiprasau norejau atsakyti Saule7....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo samand1s: 05 lapkričio 2012 - 17:43
sveikutes ir as jungiuosi i jusu buri 4u.gif mano tyrimai ribiniai,kaip sako gyd.pries metus buvo panasus..tik si karta gyd.primigtinai rekomendavo pradet gerti puse tabletes tyroxino,kad paskatinti veikla(as bijau jog pradejus gerti kelio atgal nebebus)..TTH-1,45 ATPO-5,8..echoskopavo skydliauke-audinys pakites,daugybiniai mazgeliai,kai kur susiliejanciais..kaip manote ar vertetu dar pusmeti atideti?savijauta kaip kada,dazniausia jauciu silpnuma ir nuovargi,smaugima..kitu simptomu nejauciu schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo areida: 05 lapkričio 2012 - 19:17
mums tokioms ligoniukems reikia pavartoti vitamino d ir zuvies tauku smile.gif Ir cia pradzioj skaiciau kazkuri mergina tipo sako mazino tiroksino doze besilaukdama,as kiek zinau suzinant kad pastojus reikia iskart pasididint doze,ne taip???
Atsakyti
Kekviena diena skaitau apie sia liga ,bet kuo giliau i miska tuo daugiau grybu.Ant galo net susimaisau kuom tiketi,galva jau pilna.Siandien skaiciau mokslininko straipsni kuris visai kitaip atciliepia apie liga tai db virskinu,Bandysiu taikiti jo gydima ,bet jis reikalauja kraujo visu rezultatu tai bus matyti,dar gerai neissiaiskinau kiek kainuos...Dar prie to pacio selenium yra lb gerai pagerti ,mazina guziukus ir patinimus...
Radau labai gera paaiskinima apie t3 ir t4.Bet naudojau google verteja tai nezinau kaip cia man gausis ideti...

Aš gaunu daug klausimų iš moterų Synthroid. Apskritai jie nesijaučia gerai ir jie prašo apie kitų laboratorinių tyrimų, žinoti, jei jie yra pakankamai Synthroid ir jei jie gali užtrukti daugiau.

Synthroid (levotiroksiną ir tt) yra sintetinis skydliaukės hormonus panašios, tačiau ne identiškos, skydliaukės hormonų (T4 arba tiroksinas), skydliaukės daro.

Tai labai svarbu žinoti, kad tiek Synthroid ir T4 skydliaukės daro nereglamentuoja medžiagų apykaitą. Aš pakartoti, kad vėl, nes jis yra labai svarbus dalykas.

Galite nuryti Synthroid pilną butelį ir, jei jūsų kūnas negali konvertuoti jį į T3 jos tik bus sumažinti TSH.

T3 yra kitas pagrindinis skydliaukės hormonas ir yra tas, kuris aktyvina ir reguliuoja medžiagų apykaitą.

Synthroid

Synthroid yra nustatyta, kai asmens skydliaukė nėra pakankamai T4, nors jų skydliaukę stimuliuojančio hormono (TSH) yra didelis.

Kai asmuo mano Synthroid vaistų koncentraciją kraujyje T4 eiti, ir dėl to jų SSH ateina.

Dauguma gydytojų receptų Synthroid tik stebėti TTH žinoti, jei asmuo yra pakankamai Synthroid. Jei TTH nužengia į normalus pacientas yra pasakyta, kurių jos imasi pakankamai Synthroid, nors jie vis dar gali būti kenčia su mažu skydliaukės sutrikimų.

Ir tai yra maždaug tiek, kiek dauguma moterų gauti. Pabaiga istorija.

Kas yra negerai su šia nuotrauka?

Kas yra svarbiausia, kad, kai kalbama nustatyti, jei moteris yra pakankamai Synthroid?

Kodėl tai, kad jūs ir 99% moterų negali atsakyti į šį klausimą?

Kas tai yra apie mūsų švietimo sistema, leidžianti visais svarbiais klausimais, asmens sveikatos ir psichologijos?

Svarbiausias klausimas ir apsvarstyti tai. Ar yra optimali suma T3 kontaktuojančių receptorių mūsų ląstelės viduje ir tokiu būdu metabolizmas yra įjungtas? Tai taip paprasta.

Net jei mes negalime išmatuoti T3 ląstelėse mes galime išbandyti T3 koncentraciją kraujyje. Tai lengva. Pirmasis bandymas yra nemokama T3 žinoti, jei yra pakankamai T3.

Jei T3 yra žemas, kas kitas klausimas? Kodėl jis mažas?

T3 gali būti mažas dėl dviejų priežasčių, ir abu yra susiję su Laisvų T4.

Natūraliai, nes pagamintas iš nemokamai T4 T3, jei tai mažas tada T3 bus mažas. Tai nėra paprasta.

Jei T4 yra žemas, nes asmuo nėra pakankamai Synthroid arba per daug iš Synthroid surišta ir nepasiekiamas, kuris paprastai yra dėl per daug estrogenų.

Jei yra daug T4, bet T3 yra žemas, tai yra problema su konversija. Konversijos paprasčiausiai reiškia pašalinimą iš vieno atomo jodo T4 T3. Tai atsitinka, kepenyse. Prasta konversijos yra dažniausiai dėl specifinių maistinių medžiagų trūkumus, bet taip pat gali apimti kepenų funkcijos sutrikimų.

Taigi jūs turite jį. Reikia žinoti, kodėl į Synthroid asmuo yra ne jausmas daug geriau bandymai yra SSH, viso T4 Laisvų T4 ir T3.

Skydliaukės hormonų biochemija yra ne tai, kad sunku suprasti. Tai tiesiog reiškia, kad reikia rasti gydytoją, kuris gali galvoti už dėžutes, ir kas žino ir taiko medicinos tyrimus, kuriuos galima gauti šiandien.

O, ir dar vienas dalykas. T3 jungiasi prie receptorių, kai jis gauna viduje ląstelių, ten turi būti daug vitamino D ir vitamino A. Ar laboratorinių bandymų vitamino D.

Manau, kad dauguma moterų, vartojančių Synthroid gali optimizuoti savo skydliaukės hormonų lygį ir suteikti pagrindinių maistinių medžiagų, gerinti savo skydliaukės hormonų gamybą ir užkertant kelią kitas sąlygas, kylančius iš hipotirozė.

Hipotiroidizmas pats savaime nėra liga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo samand1s: 05 lapkričio 2012 - 21:37
sveikos, as vis dar laukiu vizito doh.gif

prie visu savo tyrimu, dar rekomendavo pasidaryti man D vit tyrima, ir ka... doh.gif : 15,41 (norma: 30-100)-labaratorijoje man aiskino, jog D vit trukumas daugelio negalavimu priezastis...plius didejantis svoris, zodziu pasaka begalo, labiausiai baugu, jei gydytojas pas kuri eisiu i mano tyr numos lengva ranka... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sandraireland @ 2012 11 05, 21:54)
mums tokioms ligoniukems reikia pavartoti vitamino d ir zuvies tauku smile.gif Ir cia pradzioj skaiciau kazkuri mergina tipo sako mazino tiroksino doze besilaukdama,as kiek zinau suzinant kad pastojus reikia iskart pasididint doze,ne taip???

taip, besilaukiant doze didinama, bet tai daroma atsizvelgiant i tyrimus. O nestumo metu nutraukt tiroxina per daug rizikinga

QUOTE(xiuke @ 2012 11 06, 03:25)
sveikos, as vis dar laukiu vizito doh.gif

prie visu savo tyrimu, dar rekomendavo pasidaryti man D vit tyrima, ir ka... doh.gif : 15,41 (norma: 30-100)-labaratorijoje man aiskino, jog D vit trukumas daugelio negalavimu priezastis...plius didejantis svoris, zodziu pasaka begalo, labiausiai baugu, jei gydytojas pas kuri eisiu i mano tyr numos lengva ranka... verysad.gif

na, cia nieko stebetino. Manau, kad pas didesne dauguma musu juostos gyventoju yra mazas vit D kiekis, todel jis rekomenduojamas vartot nuolat, ypac ne vasaros metu
Atsakyti
sveikutes. gal kuriai nors teko lankytis pas gydytoja ,ŽIUKAITĖ RASA, santariskiu klinikose?
Atsakyti
Sausų akių sindromą sukelia sisteminės jungiamojo audinio ligos (reumatoidinis artritas,sisteminė raudonoji vilkligė,skleroderma,polimiozitas,dermatomiozitas ir kt.),vitamino A trūkumas,skydliaukės funkcijos sutrikimas,diabetas,inkstų uždegimas,pirminė kepenų cirozė,spindulių terapija.

noriu paklaust ar nekamuoja akiu sausumas? nes man tai kuo toliau tuo blogiau verysad.gif ligos akiu nerasta, bet pasake kad nuo skydliaukes ir nieko nepadarysi
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 11 06, 20:15)

noriu paklaust ar nekamuoja akiu sausumas? nes man tai kuo toliau tuo blogiau verysad.gif  ligos akiu nerasta, bet pasake kad nuo skydliaukes ir nieko nepadarysi

Akiu skausmas gal nelabai, bet sausumas tikrai. Taciau turiu tumparegyste nuo vaikystes, gali buti labiau susije su tuo nei su skydliauke - nesinoretu visko nurasyti skydliaukei g.gif
Atsakyti
Mano irgi sausokos akys, ir jautrios, dauguma tusu dirgina.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2012 11 06, 21:58)
Mano irgi sausokos akys, ir jautrios, dauguma tusu dirgina.

man ir, nuo tusu man akys asaroja doh.gif ir buna raudonos
Atsakyti